«چرخش مالی مواد مخدر ایران ۳ میلیارد دلار است»
وزیر کشور میگوید ۵/ ۹۸درصد مردم ایران در حوزه مواد مخدر پاک هستند اما چرخش مالی سه میلیارد دلاری در این حوزه، موجب فساد، ناامنی و ناهنجاری است.
وزیر کشور میگوید ۵/ ۹۸درصد مردم ایران در حوزه مواد مخدر پاک هستند اما چرخش مالی سه میلیارد دلاری در این عرصه، موجب فساد، ناامنی و ناهنجاری است و باید با سرشبکههای قاچاق مواد مخدر مبارزه شود.
رحمانی فضلی در همایش دادستانهای عمومی، انقلاب و نظامی مراکز استانها در تبریز، خواستار همکاری قوه قضاییه و دادستانها با وزارت کشور برای شناسایی شبکههای توزیع مواد مخدر شد.
وبسایت «خبرآنلاین»، روز پنجشنبه ۲۲ آبان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت و از قول رحمانی فضلی نوشت: «تا زمانی که بنیانهای اقتصادی این شبکهها را بر هم نزده و سرشبکهها را از بین نبریم، در امر مقابله با مواد مخدر موفق نخواهیم بود.»
رحمانی فضلی تاکید کرده که ۵/ ۹۸درصد مردم ایران در حوزه مواد مخدر پاک هستند. اما چرخش مالی سه میلیارد دلاری در این حوزه، موجب فساد، ناامنی و ناهنجاری است.
در مرداد ۱۳۹۳، ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی ایران، آمار رسمی افراد معتاد در کشور را حدود دو میلیون نفر اعلام کردند. آن زمان عنوان شد که نزدیک ۷۰ درصد معتادان، افراد شاغل هستند.
طبق دادههای موجود، ۵۵ درصد طلاقها در ایران ریشه در مواد مخدر دارند و بسیاری از کودک آزاریها یا خشونتهای خانوادگی ناشی از اعتیاد است.
شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور ایران هم در شهریور ۱۳۹۳ تاکید کرد که ۶۰ درصد جرایم زنان زندانی ارتباط مستقیم با مواد مخدر دارد و زنان جزء نخستین قربانیان آسیب و انحرافات اجتماعی به ویژه اعتیاد هستند.
«واقعیت تلخ نرخ اعتیاد زنان»
مولاوردی که پیشتر از دو برابر شدن نرخ اعتیاد زنان ایرانی خبر داده بود، سهشنبه ۲۰ آبان، در حاشیه بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در تهران تکرار کرد که بالا رفتن نرخ اعتیاد نزد زنان یک واقعیت تلخ است و «نمیتوان استراتژی انکار و بیاعتنایی در این زمینه را پیش گرفت.»
در نشست کارشناسان فرهنگی مبارزه با مواد مخدر در شهریور ماه هم عنوان شده بود که بیش از ۲۱درصد معتادان کشور تحصیلات دانشگاهی دارند.
بابک دینپرست، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ایران در این نشست گفته بود که ۴۰ درصد زندانیان کشور به طور مستقیم و ۲۵ درصد آنها به شکل غیرمستقیم با جرایم مواد مخدر مرتبط هستند: «۱۰ درصد جرایم مالی، ۵۵ درصد طلاقها و ۲۰ درصد جرایم منکراتی ریشه در مواد مخدر دارند.»
خبرگزاری «ایسنا» به نقل از دینپرست نوشت که هنوز تصویر درستی از واقعیتهای اعتیاد به جامعه منعکس نشده است. او یادآور شده بود که اعتیاد «یک بیماری مزمن، پیشرونده و عودکننده» است که مواجهه با آن نیاز به واقعبینی و دقت و معرفی بهینه دارد.
رحمانی فضلی در حالی خواستار مقابله با سرشبکههای مواد مخدر شده که رویکرد دستگاه امنیتی و قضایی ایران در مواجهه با مسئله قاچاق مواد مخدر، دستگیری و اعدام قاچاقچیان خرد و میانه بوده و تاکنون تاثیری در آمار مبادله و مصرف نداشته است.
رحمانی فضلی، خود نیز به ناکارایی این رویکرد اذعان کرده و گفته است: «در اسفند ماه سالجاری نیز طرح جمع آوری خرده فروشان مواد مخدر در کشور را اجراء می کنیم ولی باید بدانیم هرچه خرده فروش ها را بگیریم ولی نتوانیم به بنیانهای اقتصادی سرشبکههای توزیع مواد مخدر ضربه بزنیم، موفقیت چندانی در مقابله با اعتیاد به دست نمی آوریم.»
مخالفان و منتقدان جمهوری اسلامی میگویند شبکههای اصلی توزیع مواد مخدر در ایران در دست محافل خاص مصون از پیگرد قرار دارند.
نظرها
آرمان شهر | Armanshahr| بنیاد آرمان شهر | هفتروز نامه حقوق بشری ایران ـ شماره 72
[…] چرخش مالی مواد مخدر ایران ۳ میلیارد دلار است رادیو زمانه ۲۲ آبان ۱۳۹۳ وزیر کشور میگوید ۵/ ۹۸درصد مردم ایران در حوزه مواد مخدر پاک هستند اما چرخش مالی سه میلیارد دلاری در این عرصه، موجب فساد، ناامنی و ناهنجاری است و باید با سرشبکههای قاچاق مواد مخدر مبارزه شود. […]
بهنام
تنها و تنها باید جلوی سپاه قاچاقچیان پاسدار را گرفت و بس .