ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نشان حقوق بشری برای اسنودن، پویترس و گرینوالد

ادوارد اسنودن، لورا پویترس و گلن گرینوالد، سه افشاگر فعالیت‌های جاسوسی آمریکا، برنده نشان کارل فون اوسیتسکی فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر شدند.

فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر نشان کارل فون اوسیتسکی خود را امسال به سه افشاگر اسناد جاسوسی آمریکا، ادوارد اسنودن، مأمور پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA)، لورا پویترس، مستندساز آمریکایی و گلن گرینوالد، روزنامه‌نگار گاردین، اهدا کرد.

لورا پویترس، ادوارد اسنودن و گلن گرینوالد برندگان نشان کارل فون اوزیتسکی

فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر روز جمعه ۱۴ نوامبر / ۲۳ آبان این خبر را در سایت رسمی خود اعلام کرد.

ادوارد اسنودن ۳۰ ساله در ماه ژوئن ۲۰۱۳ اطلاعات طبقه‌بندی شده‌ای از برنامه‌های فوق سری آژانس امنیت ملی آمریکا، از جمله برنامه شنود «پریزم» را در اختیار لورا پویترس و گلن گرینوالد قرار داد.

افشای اسناد جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا اعتراضات گسترده‌ای را در بین دولت‌ها و نهادهای مدنی کشورهای مختلف علیه دولت آمریکا برانگیخت.

اسنودن در پی باطل شدن گذرنامه‌اش توسط دولت آمریکا بیش از یک ماه در فرودگاه مسکو به‌سر برد و سپس از روسیه تقاضای پناهندگی کرد.

او ۱۱ مردادماه ۱۳۹۲ (دوم اوت ۲۰۱۳) توانست از دولت روسیه پناهندگی موقت دریافت کند.

لورا پویترس، مستندساز آمریکایی سازنده فیلم مستند «شهروند شماره ۴» درباره افشاگری‌های ادوارد اسنودن است. این مستند برای نخستین بار در جشنواره فیلم لایپزیک و نیویورک به نمایش در آمد.

ادوارد اسنودن در سال ۲۰۱۳ با نام مستعار «شهروند شماره ۴»(Citizenfour)  با ایمیلی با لورا پویترس تماس گرفت. چند هفته بعد اسنودن، پویترس و گلن گرینوالد، روزنامه‌نگار گاردین با هم در اتاق هتلی در هنگ‌کنگ ملاقات کردند.

فیلم مستند «شهروند شماره ۴» در اتاق این هتل آغاز می‌شود. اسنودن اسناد آژانس ملی امنیت آمریکا را در اختیار گرینوالد قرار می‌دهد. در این فیلم می‌بینیم که این سه نفر چگونه تصمیم می‌گیرند اسناد را افشا کنند. هشت روز تمام دوربین پویترس وقایعی را که در یک اتاق محقر در هتلی در هنگ‌کنگ اتفاق افتاده و بعدها به یکی از جنجالی‌ترین رویدادهای قرن بیست و یکم بدل شد، ثبت می‌کند.

گلن گرینوالد، مفسر سیاسی، حقوقدان و مؤلف، پیش از این ستون‌نویس گاردین ایالات متحده بود. گرینوالد نخستین کسی بود که اسناد فوق‌ محرمانه‌ای که ادوارد اسنودن از سیستم جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا در اختیار داشت را در گاردین و دیگر رسانه‌های جهانی منتشر کرد. پس از این اقدام، نیروهای امنیتی بریتانیا دیوید میراندا، شریک زندگی او را در فرودگاه هیترو لندن بازداشت کردند.

فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر در سایت خود نوشته است لورا پویترس و گلن گرینوالد به دلیل آن‌که «به‌شکلی کاملا حرفه‌ای، عاقلانه و مسئولانه به‌مرور این اسناد را منتشر کرده‌اند» نشان کارل فون اوسیتسکی را دریافت می‌کنند.

این جایزه حقوق بشری قرار است روز ۱۴ دسامبر در برلین اهدا شود.

کارل فون اوسيتسکی روزنامه‌نگاری آلمانی بود که به دلیل افشاگری‌هايش عليه دولت آلمان نازی در سال ۱۹۳۵ موفق به دريافت جايزه صلح نوبل شد.

فدراسيون بين‌المللی حقوق بشر هر سال جايزه‌ای را با نام وی به يکی از فعالان افشاگر در زمينه صلح و حقوق بشر اهدا می‌کند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • آرمان شهر | Armanshahr| بنیاد آرمان شهر | هفت روزنامه بین المللی- شماره 74

    […] نشان حقوق بشری برای اسنودن، پویترس و گرینوالد رادیو زمانه ۱۴ نوامبر ۲۰۱۴ «جامعه بین‌المللی حقوق بشر »[۱] [واقع در آلمان] نشان کارل فون اوسیتسکی خود را امسال به سه افشاگر اسناد جاسوسی آمریکا، ادوارد اسنودن، مأمور پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA)، لورا پویترس، مستندساز آمریکایی و گلن گرینوالد، روزنامه‌نگار گاردین، اهدا کرد. […]