علمالهدی: ۱۶ آذر لائيکها به دانشگاهها وارد میشوند
احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد و عضو مجلس خبرگان، نسبت به حضور نیروهای لائیک در دانشگاهها در روز دانشجو، هشدار داد و گفت مدیران دانشگاهها در اینباره هوشیار باشند.
احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد و عضو مجلس خبرگان در نماز جمعه این شهر نسبت به حضور نیروهای لائیک در روز دانشجو به مدیران دانشگاهها هشدار داد.
بهگزارش نسيمآنلاين، علمالهدی گفت: «هر سال ۱۶ آذر که میرسد، يک عده جريانات لائيک و جريانهای سياسی فرصتطلب و قدرتطلب به اسم حمايت از جنبش دانشجو در دانشگاهها ورود میکنند و میخواهند با استفاده از اين جنبشها خود را به قدرت برسانند.»
وی افزود: «مديريتهای دانشگاهی توجه داشته باشند؛ نبايد زمينه را به اسم حمايت از دانشجو برای عناصر قدرتطلب آماده کنند. نبايد به اسم جنبش دانشجويی زمينه را فراهم کرد تا يک عده بيايند و مزدوری خود برای غرب را ثابت کنند و چهره اپوزيسيونی و ضدرهبری را در دانشگاهها ايجاد کنند.»
در روز ۱۶ آذر ۱۳۳۲ سه دانشجو به نامهای مصطفی بزرگنيا، عضو کميته مرکزی سازمان جوانان حزب توده ايران، مهدی شريعت رضوی، عضو سازمان جوانان حزب توده ايران و احمد قندچی، عضو جبهه ملی ايران هنگام اعتراض به دیدار رسمی ریچارد نیکسون، معاون رئیس جمهور وقت آمریکا و همچنین از سرگیری روابط ایران با بریتانیا، در دانشگاه تهران کشته شدند.
این روز توسط کنفدراسیون دانشجویان ایرانی خارج از کشور متشکل از مخالفان حکومت پهلوی روز دانشجو نام گرفت و دانشجویان پس از آن، هر سال در این روز مراسم ویژه برگزار میکردند و اعتصابهای دانشجویی بهراه میانداختند.
این روز پس از انقلاب ایران نیز بیشتر توسط نیروهایی دانشجویی غیرحکومتی، چپ و ملی برگزار میشد اما پس از مدتی نیروهای جمهوری اسلامی تلاش کردند که این روز را به نام خود ثبت کنند و بدون اشاره به گرایشهای سیاسی دانشجویان کشتهشده، مراسم حکومتی برای این روز برگزار کردند.
احمد علمالهدی در نماز جمعه مشهد گفت: «دانشگاه جای تبادل افکار و تضارب آراست اما جای تريبونسازی برای ضديت با ولايت فقيه و ضدنظامها نيست، دانشگاه جای کسانی که میخواهند جنبش دانشجويی را به نفع آمريکا مصادره کنند نيست.»
وی با اشاره به سالهای نخست انقلاب، بستن شدن دانشگاهها به نام «انقلاب فرهنگی» و اخراج و برکناری نیروهای مخالف در دانشگاهها، تهدید کرد که «اگر قرار باشد مديريتهای دانشگاهی با ژستی خاص برای ضدانقلابها تريبون فراهم کنند همين مردم میريزند و دانشگاهها را تعطيل میکنند.»
این عضو مجلس خبرگان به ۱۶ آذر سال ۸۸ نیز اشاره کرد و گفت: «مزدوران آمريکا در دانشگاه، عکس امام را پاره کردند، آنها جنبش ضد آمريکايی را به نفع خود مصادره کردند و عکس امام که آغازگر جنبش ضد آمريکايی بود را پاره کردند.»
روز ۱۶ آذر ۱۳۸۸ با حضور دهها هزار نفر از مردم و دانشجویان در چندین دانشگاه برگزار شد.
نیروهای امنیتی و نظامی با هزاران معترضی که در بیرون از دانشگاه تهران شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر میدادند درگیر شدند، آنها با باتوم مردم را زدند و گاز اشکآور شلیک کردند.
عزيزالله رجبزاده، فرمانده انتظامی تهران بزرگ در آن زمان به خبرگزاری فارس گفته بود ۲۰۴ نفر، از جمله ۱۶۵ مرد و ۳۹ زن در این روز دستگير شدند.
این اعتراضات در رسانههای جهان بازتاب گستردهای یافت و سازمان عفو بينالملل نيز با انتشار اطلاعيهای نسبت به «توسل گسترده به زور»، توسط نيروهای انتظامی، عليه دانشجويان در ايران هشدار داد و خواستار آزادی افرادی شد که تنها بهدلیل شرکت در تظاهرات دستگير شدند.
شامگاه روز ۱۶ آذر ۱۳۸۸ تصوير عکس پاره شده آیتالله خمينی، رهبر انقلاب ایران در بخش خبری ۲۰:۳۰ شبکه دوم تلویزیون دولتی ایران پخش شد. طرفداران حکومت معتقد بودند حاميان جنبش موسوم به سبز به خمينی اهانت کردهاند، در حالی که برخی از طرفداران جنبش سبز از احتمال ساختگیبودن این فیلم سخن میگفتند.
نظرها
نظری وجود ندارد.