ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ايران به تلاش برای نقض تحريم‌ها متهم شد

ايالات متحده، ايران را به تلاش برای خريد تجهيزات با کاربرد نظامی برای استفاده در راکتور آب سنگين اراک متهم کرده است.

واشنگتن می‌گويد شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد تهران در تلاش برای خريد تجهيزات جديد هسته‌ای است. ایران اما می‌گوید تحریم‌ها را نقض نکرده است.

به‌گزارش نشريه آمريکايی فارين پاليسی، ايالات متحده، ايران را متهم کرده که در بازارهای بين‌المللی برای خريد قطعاتی برای استفاده در راکتور آب سنگين اراک تلاش کرده است. مقامات آمريکايی از اين نگران هستند که اين راکتور می‌تواند پلوتونيوم که دارای کاربرد نظامی است، توليد کند.

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، امروز سه‌شنبه ۱۸ آذرماه در یک نشست خبری در این‌باره گفت: «خرید تجهیزات برای راکتور آب سنگین اراک خلاف و نقض توافق ژنو نیست و آنچه در توافقنامه آمده عدم نصب تجهیزات است و نه خرید آن.»

هيأت نمايندگی ايالات متحده به گروهی از کارشناسان شورای امنيت سازمان ملل که بر تحريم‌های ايران نظارت می‌کنند، د‌ر ماه‌های اخير اطلاع داده‌اند که «نيروهای تدارکاتی ايران» تلاش‌های خود را به صورت «غيرقانونی» برای تهيه تجهيزات تجهيزات راکتور IR-40 اراک افزايش داده‌اند.

اتهامات تازه آمريکا عليه ايران، هفتم نوامبر ۲۰۱۴/ ۱۶ آبان ۱۳۹۳ در يک گزارش محرمانه توسط هيأت هشت نفره به کارشناسان شورای امنيت سازمان ملل ارائه شده اما فارين پاليسی می‌گويد توانسته به بخش‌هايی از آن دست پيدا کند.

اين اتهامات در حالی مطرح شده که بيش از يک سال است که دولت ايران به‌عنوان بخشی از توافق موقت با آمريکا و ديگر قدرت‌های جهانی متعهد شده که غنی‌سازی اورانيوم را با درجه بالا را لغو کند و بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را به حال تعلیق در آورد.

بر پايه اين گزارش، اتهامات تازه عليه ايران در «تضاد کامل» با اظهارات اخير جان کری، وزير خارجه آمريکاست که گفته بود ايران به توافق ژنو که تهران را به تعليق برخی فعاليت‌ها در راکتور اراک ملزم کرده، پايبند است.

اين اتهامات می‌تواند دستاويزی برای نمايندگان و سناتورهای کنگره آمریکا شود تا خواهان فشار بيشتری بر ايران در مذاکرات شوند. اغلب نمايندگان جمهوری‌خواه آمريکا معتقدند دولت اين کشور در مذاکرات هسته‌ای يک سال اخير، امتيازات زيادی به ايران داده است.

بخش مطبوعاتی نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز در واکنش به گزارش فارین پالیسی اعلام کرده که «فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران مطابق روال معمول و بر اساس تعهدات بین‌المللی این کشور در چارچوب معاهده ان‌پی‌تی و پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه دارد.»

مذاکرات هسته‌ای در يک سال اخير

وزيران خارجه ايران و گروه ۱+۵ و کاترين اشتون، سوم آذرماه سال گذشته در شهر ژنو به توافقی با عنوان «برنامه اقدام مشترک» در مورد برنامه هسته‌ای ايران دست يافتند که اين توافقنامه ۳۰ دی‌ماه وارد مرحله اجرا شد. بهمن‌ماه نيز مذاکرات هسته‌ای برای دستيابی به يک توافق جامع آغاز شد که وين ميزبان هفت دور اين مذاکرات بوده و دو دور نيز در نيويورک و مسقط پايتخت عمان برگزار شد.

با اينکه طرفين در وين کار نگارش متن پيش‌نويس توافقنامه جامع هسته‌ای را آغاز کردند و حتی گفته شد که ۶۰ تا ۶۵ درصد متن نوشته شده، ولی محمدجواد ظريف، وزير خارجه ايران اعلام کرد که هنوز متن پرانتزهای (جاهای خالی) زيادی دارد و اختلافات عمده کماکان به قوت خود باقی است.

ايران و گروه ۱+۵ پس از آن برای ششمين دور در وين گرد هم آمدند و در حدود دو هفته به رايزنی‌های دو و چندجانبه پرداختند تا ۲۹ تيرماه امسال (فرصت شش ماهه از زمان اجرای توافقنامه ژنو) به توافق جامع دست يابند ولی در آخرين روزهای تيرماه، اختلافات، دستيابی به نتيجه را امکان‌پذير نکرد و اين مذاکرات تا ۲۴ نوامبر / سوم آذر ماه ۱۳۹۳ تمديد شد.

پس از آن مذاکرات سه دور ديگر نيز ادامه يافت تا اينکه در دهمين دور مذاکرات و در پی هفت روز مذاکره پشت درهای بسته در وين و پايان ضرب‌الاجل، مذاکرات هسته‌ای ايران و کشورهای گروه ۱+۵ در مهلت تعيين‌شده به توافق نهايی نرسيد و بار ديگر مذاکرات تمديد و به اول ژوئيه ۲۰۱۵ / ۱۰ تير ۹۴ موکول شد.

نکات مورد اختلاف ميان کشورهای در حال مذاکره، «ميزان و ظرفيت غنی‌سازی اورانيوم در ايران» و همين‌طور «زمان‌بندی رفع يا تعليق تحريم‌ها» است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.