ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تلاش‌ برای بازگشايی سفارت بريتانيا در تهران

سفارت بريتانيا در تهران پس از حمله دانشجويان تندرو در سال ۱۳۹۰ تعطيل شد. اکنون گروه‌های دوستی پارلمانی ايران و بريتانيا از لزوم بازگشايی سفارت لندن در تهران سخن می‌گويند.

ريچارد بيکن، نماينده حزب محافظه‌کار پارلمان بريتانيا و نايب‌رئيس گروه دوستی پارلمانی لندن و تهران می‌گويد مقامات بريتانيا و ايران در تلاش هستند تا سفارت لندن در تهران بازگشايی شود.

سفارت بریتانیا در تهران

ريچارد بيکن در گفت‌و‌گو با خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) در مورد تاريخ بازگشايی سفارت بريتانيا در تهران و گفت: «تاريخی که برای اجرای اين اقدام در نظر گرفته شده بود ۲۸ اوت بود که متأسفانه توسط وزارت امور خارجه انگليس لغو شد.»

پيش‌تر نيز عباس‌علی منصوری آرانی، رئيس گروه دستی پارلمانی ايران و بريتانيا از بازگشايی سفارت لندن در تهران تا پايان امسال خبر داده بود.

به‌گفته بيکن «بايد توجه داشت که وجود سفارتخانه‌ها برای حل و رفع مشکلات ديپلماتيک ميان کشورها است، دولت بریتانیا با تعطيل کردن سفارت خود در تهران و با توجه به وجود سفارتخانه‌های بيشتر کشورهای اروپايی غربی در ايران در حال ضربه زدن به آينده روابط خود و ايران است.»

نايب‌رئيس گروه دوستی پارلمانی لندن و تهران گفته که «من و جک استرا، نماينده پارلمان بریتانیا در ديداری که با کامرون برگزار شد، تأکيد کرديم که دولت بریتانیا بهتر است هر چه زودتر سفارت خود در تهران را بازگشايی کند.»

منصوری آرانی نيز می‌گويد: «بریتانیا برای ما خط قرمز نيست که سفارتخانه‌اش در تهران بازگشايی نشود و مشکل قانونی هم برای بازگشايی سفارت اين کشور در تهران نداريم.»

وی  می‌افزايد که «ايران تمايل ندارد که در گذشته بماند و دوست دارد آينده‌ را بسازد، آينده‌ای که منافع ملی دو کشور در آن لحاظ شده باشد و هيچ کدام از دو کشور منابع ديگری را چنگ نزند.»

حمله‌ای که مناسبات را به پايين‌ترين سطح خود رساند

حمله سازمان‌يافته «دانشجويان بسيجی» به سفارت بریتانیا و باغ قلهک در نوامبر ۲۰۱۱ در تهران مناسبات ايران و بريتانيا را به پايين‌ترين سطح خود رساند. محرک اين حمله، مصوبه‌ای در مجلس در ششم آذرماه سال ۱۳۹۰ بود.

حمله سازمان‌يافته «دانشجويان بسيجی» به سفارت بریتانیا و باغ قلهک در نوامبر ۲۰۱۱ در تهران

به موجب اين مصوبه، دولت وقت محمود احمدی‌نژاد موظف شد رابطه با لندن را به دليل «کارنامه سياه بریتانیا در ايران و از جمله فتنه ۸۸» از سطح سفير به کاردار کاهش دهد.

اين مصوبه سفير بريتانيا را موظف به ترک تهران ظرف دو هفته می‌کرد٬ اما سفير پس از حمله «دانشجويان بسيجی»، ظرف يک روز با کليه کارکنان سفارت از تهران رفت.

دولت بريتانيا نيز در اقدامی متقابل از کليه کارکنان سفارت ايران در لندن خواست تا ظرف ۴۸ ساعت خاک اين کشور را ترک کنند.

حمله به سفارت بريتانيا از سوی شورای امنيت و جامعه جهانی تقبيح شد.

پس از تعطيلی سفارت‌های دو کشور، سفارت سوئد در تهران حافظ منافع دولت بريتانيا شد و سفارت عمان در لندن، حفاظت از منافع دولت ايران را بر عهده گرفت.

آيت‌الله علی خامنه‌ای٬ رهبر جمهوری اسلامی٬ ۹ ماه پس از اين حمله، ورود به ساختمان سفارت را نادرست خواند.

به‌گفته منصوری آرانی ۳۵۰ هزار ايرانی در بريتانيا زندگی می‌کنند که بستگان‌شان برای گرفتن ويزا به کشورهايی مثل ترکيه، امارات و کشورهای همجوار می‌روند و «در اين شرايط ارزهای ما از کشور خارج می‌شود، کرامت اين افراد حفظ نمی‌شود و هرکدام بيش از ۲۰ روز سرگردان می‌مانند. از سويی ايرانی‌هايی که در بریتانیا هستند بعضاً می‌خواهند برای فرزندانشان شناسنامه بگيرند و چون بخش کنسولی در آن‌جا وجود ندارد از يک سری خدمات محروم می‌شوند بنابراين بايد در فضايی مناسب به سمت بازگشايی سفارت‌ها برويم.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Behrouz

    ای کاش دیوید کامرون یکصدم شجاعت و درایت استیفن هارپر نخست وزیر کانادا را داشت ـ که ندارد ـ که ملت اشغال کننده سفارتخانه ها را از اشغال یک سفارتخانه دیگر محروم کرد.

  • بهنام

    خواهش و التماس ایران برای بازگرداندن روابط حسنه با روباه مکار ، عین ذلت و خواری یک حکومت جبار فاسد است .