نخستین مرکز ترک اعتیاد کودکان در تهران
۱۶ میلیون ایرانی به طور مستقیم با اعتیاد درگیرند. در تهران هردم بر تعداد کودکان معتاد افزوده میشود. بیمه سلامت فقط ۲۵ درصد هزینه درمان را به عهده میگیرد.
دولت در نظر دارد برای نخستین بار در تهران مرکزی برای ترک اعتیاد کودکان تأسیس کند. بسیاری از کودکان کار و کودکانی که در حاشیه تهران، در محلههای فقیرنشین زندگی میکنند به مواد مخدر از جمله شیشه و کراک اعتیاد دارند. هیچگونه آماری از تعداد کودکان معتاد در ایران وجود ندارد.
فاطمه دانشور، رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران به خبرگزاری مهر اطلاع داده که دولت قصد دارد نخستین مرکز ترک اعتیاد کودکان در تهران را تأسیس کند. این مرکز بر اساس مصوبه شورای شهر تهران ایجاد میشود.
فاطمه دانشور به خبرگزاری مهر گفته است: «بر اساس گزارشهایی که به ما میرسد، عده زیادی از کارتنخوابها معتاد هستند. کودکان برخی از آنها نیز به مواد مخدر اعتیاد دارند. این وظیفه مسئولان است تا مرکزی برای ترک اعتیاد این قشر مانند یک بیمارستان مجهز ایجاد کنند.»
در حال حاضر نوزادانی که در اثر اعتیاد مادر، با اعتیاد به مواد مخدر متولد میشوند در بیمارستان سینا تحت درمان قرار میگیرند. اما هنوز در سراسر ایران از جمله در تهران، مرکزی برای درمان کودکان معتاد وجود ندارد.
سن اعتیاد در میان کودکان کار به هفت و حتی به پنج سال هم کاهش پیدا کرده است. آماری در کار نیست. خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در یک گزارش میدانی اعلام کرد که ۸۰ درصد کودکان کار به موادی مانند تریاک، حشیش، شیشه و کراک اعتیاد دارند. در گزارشهای جسته و گریختهای که در رسانههای ایران، از جمله از تلویزیون دولتی پخش میشود، مادران معتاد را مهمترین عامل اعتیاد کودکانشان جلوه میدهند. به گفته مصطفی اقلیما، کارشناس مسائل اجتماعی اگر چهار میلیون معتاد در ایران وجود داشته باشد، باید گفت که به این ترتیب ۱۶ میلیون نفر به طورمستقیم با اعتیاد درگیر هستند. تخمین زده میشد که از این میان نیمی از این جمعیت را کودکان تشکیل می دهند.
بیمه سلامت ۲۰ تا حداکثر ۲۵ درصد هزینه درمان معتادان را پرداخت میکند. به گفته محسن روشنپژوه، مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی، دولت در سال ۹۲ معادل ۲۲/۵ میلیارد تومان برای درمان اعتیاد معتادان به حساب صندوق بیمه سلامت ایران واریز کرده است.
درمان اعتیاد در ایران شامل درمانهای نگهدارنده با متادون یا تنتور اپیوم، درمان با بوپرنورفین، مشاوره روانشناسی، خدمات مددکاری و همچنین آزمایش ادرار است.
مجلس شورای اسلامی ۱۱ آذر ماه سال جاری تعرفههای خدمات درمان اعتیاد در بخش دولتی را تصویب کرد. بنا بر این مصوبه، دولت برای درمان اعتیاد، هر ماه بین ۸۳ هزار تومان تا یک میلیون تومان به ازای هر فرد معتاد به صندوق سلامت پرداخت میکند. هزینه ارائه خدمات درمان در یک مرکز ترک اعتیاد با ظرفیت ۳۰ بیمار، روزانه فقط ۲۵ هزار و ۷۰۰ تومان برآورد شده است.
نظرها
اسماعیل احمدی / زرتشت
درود . اعتیاد از نتایج و اهرمهای حاکمیت مذهبی برای به خواب بردن مردم است .......