گردهمایی پرستاران مقابل ساختمان ریاست جمهوری در اعتراض به تبعیض
شماری از پرستاران در اعتراض به اختلاف درآمد بین پرستاران و پزشکان مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند. یکی از شعارهای آنان: «ما به بیعدالتی اعتراض داریم».
شماری از پرستارانی که در بیمارستانهای دولتی و خصوصی کار میکنند، صبح یکشنبه ۲۳ آذر در اعتراض به اختلاف درآمد بین پرستاران و پزشکان مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند.
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گزارش داد که عدهای از پرستاران کشور از استانهای تهران، اصفهان، گیلان و مازندران در این گردهمایی اعتراضی شرکت کرده بودند. معترضان با پارچهنوشتهایی شعارهای خود را اعلام کرده بودند: «ما ۹۳ درصد هستیم»، «وال استریت واقعی در نظام سلامت ایران»، «۵ درصد تیم درمان، ۹۵ درصد درآمد را میبرند»، «ما به بیعدالتی اعتراض داریم»، «بیتوجهی مسئولان، افزایش مهاجرت پرستاران».
اختلاف بین درآمد پزشکان و پرستاران در بیمارستانها و مراکز درمانی بیشتر میشود. تخمین زده میشود که پزشکان بیش از ۱۰۰ برابر پرستاران درآمد دارند. افزون بر این یک پرستار نباید قاعدتاً در ماه بیش از ۱۶۷ ساعت کار کند، اما در حال حاضر اغلب پرستاران در بیمارستانها، هر ماه بین ۲۸۰ تا ۳۰۰ ساعت کار میکنند.
پرستاران در تجمع امروز علاوه بر طرح خواسته اصلیشان مبنی بر اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، خواستار توجه به کمبود نیروی پرستاری در بیمارستانها و بخشهای مختلف کادر پرستاری شدند.
هفت سال پیش در ۶ تیر سال ۱۳۸۶ قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری به تصویب مجلس شورای اسلامی و تأیید شورای نگهبان رسید، اما دولت به دلیل کمبود بودجه آن را تاکنون اجرا نکرده است. مطابق این قانون وزارت بهداشت، وزارت رفاه و سازمان رفاه پرستاری میبایست خدمات پرستاری را شناسایی کنند و برای هر یک تعرفه جداگانهای در نظر بگیرند. وزارت بهداشت اما اعلام کرد که اعتبار لازم را در اختیار ندارد.
پرستاران معترض به خبرگزاری ایلنا گفتهاند که پرستاران زیادی از بیمارستانهای استانها قصد داشتند در اعتراض به بیعدالتی در گردهمایی امروز مقابل ساختمان ریاست جمهوری شرکت کنند، اما «یک نهاد دولتی» با بیمارستانهای محل کار آنها تماس گرفته و آنها را از شرکت در این گردهمایی منصرف کرده است.
محمد شریفی مقدم، دبیر کل خانه پرستار که هفته گذشته به خاطر برگزاری تجمع اعتراضآمیز آبانماه پرستاران مقابل مجلس شورای اسلامی حکم «تبعید شغلی»اش صادر شده بود در گردهمایی اعتراضی امروز شرکت کرده بود.
شواری عالی نظام پرستاری در ایران هشدار داده که بیماران به دلیل «افت کیفیت خدمات پرستاری» در بیمارستانها با «مرگ پنهان» روبرو هستند و به دلیل کمبود پرستار در مراکز درمانی کشور، مردم از ۵۰ درصد از حداقل مراقبتهایی که باید دریافت کنند، محروماند.
متوسط جهانی نیروی پرستار به تعداد تخت ۵۶/ ۲ است که در ایران این نسبت پنج تا هفت تخت به ازای هر پرستار است.
در حالی که ایران با کمبود ۸۰ هزار پرستار در بخش خدمات درمانی روبروست، سالانه حدود یک هزار پرستار از ایران مهاجرت میکنند.
نظرها
آرمان شهر | Armanshahr| بنیاد آرمان شهر | هفتروز نامه حقوق بشری زنان ـ شماره 74
[…] […]