گروگانگیری در سیدنی: سه کشته و چهار مجروح
گروگانگیری در سیدنی با مرگ سه نفر از جمله مهاجم ایرانیالاصل پایان گرفت. وزارت خارجه ایران با محکومیت این اقدام اعلام کرد که مقامات استرالیایی در جریان شرایط روحی مهاجم قرار داشتند.
گروگانگیری در سیدنی با مرگ سه نفر از جمله مهاجم ۵۰ ساله ایرانیالاصل پایان گرفت. وزارت خارجه ایران با محکوم کردن این اقدام یادآور شد که سوابق و شرایط روحی روانی مهاجم مکررا با مقامات استرالیا در میان گذاشته شده بود.
گروگانگیری در کافه "لینت" در مرکز شهر سیدنی پس از نزدیک ۱۶ ساعت، با یورش کماندوهای ضد ترور استرالیایی به کافه پایان گرفت. یک مرد ۳۴ ساله، زنی ۳۸ ساله و گروگانگیر ۵۰ ساله در این ماجرا کشته شدند. سه زن دیگر نیز زخمی شدهاند که وضعیتشان وخیم نیست.
پیش از یورش کماندوها به کافه، پلیس سیدنی از احراز هویت گروگانگیر خبر داد. او یک ایرانی به نام محمدحسن منطقی معرفی شد که نام خود را به «هارون مونس» تغییر داده است. در اطلاعیه پلیس آمده بود که فرد مهاجم در قتل همسر سابقش دست داشته، ۴۰ مورد اتهام تعرض جنسی در پروندهاش دارد و بهخاطر ارسال نامههای توهینآمیز به خانواده سربازان استرالیایی مقتول در افغانستان، دادگاهی شده است.
او برای موارد اتهامی یادشده، به ۳۰۰ ساعت کار در بخش خدمات عمومی محکوم شده بود و لازم بود دو سال نیز از نظر رفتاری تحت نظر باشد.
سخنگوی وزارت خارجه ایران با محکوم کردن اقدام این فرد، از انتشار اخبار غیردقیق و ناقص در مورد او ابراز تعجب کرد و گفت: «سوابق و شرایط روحی - روانی این فرد که نزدیک به دو دهه قبل به استرالیا پناهنده شده، مکرراً با مقامات استرالیا مطرح شده و وضعیت وی برای مسئولین ذیربط آن کشور کاملا روشن بود.»
مرضیه افخم افزود: «توسل به شیوههای ضد انسانی و ایجاد رعب و وحشت بهنام دین رحمانی اسلام تحت هیچ شرایطی توجیهپذیر نیست.»
در ساعات اولیه گروگانگیری اعلام شده بود که بیش از ۲۰ نفر در کافه گروگان گرفته شدهاند. در طول روز مشخص شد که تعداد گروگانها ۱۷ نفر است. ۵ نفر از جمله سه تن از کارکنان کافه توانسته بودند با کمک پلیس از محل ماجرا فرار کنند.
ساعت دو بامداد به وقت محلی، پلیس به این کافه یورش برد. به گفته شاهدان، گلولههای پیاپی شلیک شد و همچنین صدای یک انفجار هم به گوش رسید. در تصاویری که از شبکههای تلویزیونی پخش شد، مأموران پلیس گروگانها را به جای امنی منتقل میکردند. همچنین امدادگران اشخاصی را که مجروح شده بودند به درون آمبولانسها انتقال میدادند.
پلیس استرالیا گفته که بر اساس پروندههای موجود در اداره پلیس، او محمد حسین منطقی نام داشت و ملبس به لباس روحانیت شیعه بوده است. در وبسایتی که منسوب به اوست نوشته شده: «قبلا رافضی بودم، اما دیگر نیستم. اکنون الحمدلله مسلمانم.»
ویدئویی منتشر شده که در آن گروگانگیر گفته که در ازای گرفتن پرچم داعش، یک گروگان را آزاد میکند و وعده داده که برای صحبت با نخستوزیر استرالیا هم پنج نفر را آزاد خواهد کرد. علاوه بر این او از رسانهها خواسته اعلام کنند این گروگانگیری، منتسب به گروه موسوم به دولت اسلامی در سیدنی است. او برای اعلام تقاضاهایش، از گروگانهای خود خواسته با رسانهها تماس بگیرند.
در ساعات نخستین گروگانگیری، در تصاویر تلویزیون استرالیا دیده شد که گروگانها مجبور به نگه داشتن پرچم سیاهی با عبارت «لا اله الا الله، محمد رسولالله» در پشت پنجره کافه شدهاند. این پرچم، گمانهزنی پیرامون دست داشتن اسلامگرایان افراطی در این رویداد را تقویت کرد.
تونی ابوت، نخست وزیر استرالیا گفته بود نشانههایی درباره سیاسی بودن انگیزه گروگانگیری وجود دارد. در اولین ساعات تصاویر، مردی میانسال با ریش خاکستری و سربند پشت پنجره کافه دیده شد. گروگانگیر مدعی شده بود که ۴ بمب در نقاط مختلف شهر کار گذاشته است.
منطقه تجاری محل گروگانگیری، بلافاصله پس از وقوع ماجرا توسط نیروهای امنیتی محاصره شد و مردم از نزدیک شدن به این محله منع شدند. ساختمان پارلمان و سایر مراکز اداری و از جمله کنسولگری آمریکا در سیدنی بسته شدند. ساختمان اپرای معروف سیدنی نیز تخلیه شد.
پنج نفر از کارکنان کافه، دو زن و سه مرد، توانستند با کمک پلیس از محل گروگانگیری فرار کنند.
تونی ابوت، در نخستین واکنش، شورای امنیت ملی استرالیا را برای تشکیل جلسه فراخوانده بود. او در عین حال به استرالیاییها اطمینان خاطر داده بود که پلیس و نیروهای امنیتی به خوبی آموزش دیده و از عهده واکنش به این ماجرا بر می آیند.
استرالیا از ماه سپتامبر تاکنون به دلیل تهدیدهای تروریستی، در آمادهباش امنیتی از درجه سوم به سر میبرد. معنای این آمادهباش، محتمل بودن حملات تروریستی است.
پلیس استرالیا میگوید عملیات ضدترور ماه سپتامبر، از بروز حملاتی تروریستی در سبک و سیاق داعش پیشگیری کرد. در این عملیات گروهی دستگیر شدند که با شبهنظامیان «دولت اسلامی» در عراق و سوریه در ارتباط بودند.
نظرها
شهناز خزلی
تا وقتی که این ملاها هستند دنیا رنگ ارامش را نمیبیند ویروس این اخوند ها خطرناکتر از اخوند میباشد
Behrouz
نویسنده و روزنامه نگار کانادائی کتی شیدل ـ Kathy Shaidle ـ در وبلاگ خود ـ www.fivefeetoffury.com ـ بارها نوشته که راه دادن مسلمانان به کانادا و غرب مانند با ز کردن در خانه خود به روی نازیها در جنگ دوم جهانی است. اگراسترالیا از ورود این هیولا جلوگیری میکرد «فعالین حقوق بشر» چه جنجالی بر پا میکردند.
Behrouz
روانشناس دانمارکی دکتر نیکولای سنلس ـ Nicolai Sennels ـ با توجه به حرفه اش دررابطه با تبهکاران مسلمان در کتاب خود «چگونه اسلام هیولاها را خلق میکند»ـ Psychology: Why Islam creates monsters ـ میگوید اسلام هر گونه روح انسانی و شرم از اعمال زشت را از مسلمانان دور کرده وآنان را به هیولا تبدیل میکند.
بی نام
در اين که اسلام دين کثيف و پست کننده ی انسان است، شکی نيست. گو دو دين سامی ديگر هم همينگونه است که در روزگار نو و پيشرفت و روشنگری غرب کمی دست و پايشان بسته شده است. با اين همه من درخواست دارم از کسانی که آگاهی از وضعيت سياسی استراليا و دستی در نوشتن و کنکاش دارند، نيم نگاهی هم به هم زمانی اين رويداد با موضوع پيگيری کشته شدن يک ايرانی در کمپ پناهندگان و تحت فشار قرار گرفتن کابينه، داشته باشند. ممنون
nader
آخوند گروگانگیر که هفته گذشته از طریق وب سایت با داعش بیعت کرد و نام واقعی او محمد حسن منطقی بروجردی است، پس از آن که از ایران به استرالیا گریخت، اعلام کرده بود مشاور وزیر اطلاعات رژیم بوده و از اسرار زیادی آگاه است و اطلاعات کامپیوتری را از ایران خارج کرده است. مأمور پیشین اطلاعات آخوندها در استرالیا، بهخاطر همدستی در قتل همسر سابقش و همچنین جرایم متعدد اخلاقی، تحت پیگرد قرار داشت اما به قید وثیقه آزاد شده بود. امروز (سهشنبه25آذر) سایت فایننشال ریویو در استرالیا یادآوری کرد که منطقی بروجردی «در مصاحبه با ای.بی.سی A.B.C در سال 2001 گفته بود او یک جاسوس ایرانی بوده و توسط دولت خودش بهکار گرفته شده بود... وقتی از او سؤال شد که چرا در سال 1996 از ایران فرار کرده است، گفته بود او قبلاً برای وزارت اطلاعات ایران کار میکرده و خانوادهاش را برای چهار سال است ندیده چرا که (حکومت) ایران به آنها اجازه خروج نمیدهد. او در آن زمان گفته بود: رژیم ایران میخواهد مرا ساکت کند چرا که من اطلاعات سری در مورد دولت ایران و در مورد عملیاتی تروریستی آنها در اختیار دارم»... بروجردی در 7آبان 1379 (28اکتبر 2000) در یک نامه سرگشاده به دبیرکل مللمتحد نوشته بود که چهار سال است از ایران خارج شده اما حکومت اسلامی نمیگذارد همسر و فرزندان او بهویژه دو دختر 5ساله و 12سالهاش از ایران خارج شوند و آنها را به گروگان گرفته است. در 17بهمن 1379 (5فوریه 2001) بروجردی در یک پیام تلفنی به بخش فارسی رادیو اسرائیل گفت: «زمان افشای اطلاعات فرا رسیده است». متعاقباً در 19فروردین 1380 (8آوریل 2001) در همین رادیو فاش کرد که با فیروزآبادی رئیس ستاد نیروهای مسلح تحتامر خامنهای درباره انفجار خوبر در عربستان گفتگو داشته است. انفجاری که بهوسیله نیروی تروریستی قدس تحت فرماندهی پاسدار احمد وحیدی در 5تیر 1375 (25ژوئن 1996) انجام شد. پاسدار وحیدی همان وزیر دفاع دولت دوم احمدینژاد است.