ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«کم آبی در حوضه کرخه به شدیدترین حالت خود رسیده است»

سازمان آب و برق خوزستان می‌گوید در حالی که همواره متوسط بارش در خوزستان در نقاط مختلف ۳۴۰ تا ۳۷۰ میلی‌متر بوده، اکنون متوسط بارش در ۳ ماه اخیر تنها به ۸۲ میلی‌متر رسیده است.

رودخانه کرخه در استان خوزستان و حوضه اطراف آن در شدیدترین دوره خشکسالی در سال‌های اخیر به سر می‌برد. بزرگ‌ترین سد ایران روی این رودخانه ساخته شده است.

کرخه در شدیدترین دوره خشکسالی در سال‌های اخیر به سر می‌برد

سازمان آب و برق خوزستان اعلام کرده است در حالی که همواره متوسط بارش در خوزستان در ایستگاه‌های مختلف ۳۴۰ تا ۳۷۰ میلی‌متر بوده، اکنون متوسط بارش در سه ماه اخیر  تنها به ۸۲ میلی‌متر رسیده است.

هوشنگ حسونی‌زاده، معاون بهره برداری این سازمان اعلام کرده است که یکی از دلایل اصلی خشکسالی در استان برداشت‌های مکرر آب در بالادست رودخانه‌هاست.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، حسونی زاده روز دوشنبه ۲۴ آذر در سمیناری که به منظور بررسی طرح‌های کشاورزی و پرورش خرما در خوزستان در اهواز برگزار شد، با اشاره به طرح توسعه ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی در خوزستان گفت تامین حجم آب این پروژه مشروط به استفاده بهینه از آب است.

به گفته معاون سازمان آب و برق خوزستان بهینه‌سازی و بهینه‌کردن مصرف آب از موارد مهمی است که  عدم رعایت آن، راندمان آب را پایین آورده است، بنابراین باید برای فرهنگ‌سازی صرفه‌جویی در مصرف آب و استفاده از روش‌های آبیاری نوین اقدام شود.

در تابستان سال ۹۳ کشاورزی در بخش‌هایی از خوزستان به دلیل کمبود آب ممنوع اعلام شد

با این حال به گفته کاظم حمادی، از دیگر کارشناسان سازمان آب و برق خوزستان، نیاز آبی طرح ۵۵۰ هزار هکتاری۸/۲ میلیارد مترمکعب است که بخش زیادی از آن مربوط به حوضه کرخه است.

به دلیل بحران کم‌آبی، وزارت نیرو اعلام کرده که امکان تامین آب برای اراضی در این حوضه وجود ندارد. به گفته این کارشناس آب و برق خوزستان، در این حوضه میزان نیاز آبی از سطح اراضی تجاوز کرده است.

طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی، وعده رهبر ایران به خوزستان

آیت الله خامنه‌ای، رهبر ایران، در سفر سال ۱۳۷۵ خود به خوزستان طرحی را برای گسترش کشاورزی در این استان و همچنین در استان ایلام تصویب کرد. وسعت این طرح ۸۰۰ هزار هکتار بود که بخشی از آن اجرا شد اما در ادامه با مشکلاتی مواجه شد و به حالت نیمه متوقف درآمد. پس از آن این طرح به ۵۵۰ هزار هکتار کاهش یافت.

میانگین بارش در خوزستان در سه ماههه اخیر به شدتکاهش یافته است

حسن روحانی پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری با سفر به خوزستان وعده داد که این طرح را به سرانجام برساند. اکنون از محل فاینانس داخلی مبلغ ۸۹۰ میلیارد ریال اعتبار به این طرح اختصاص داده شده است.

با این‌حال چالش اصلی این طرح نحوه تامین آب آن در شرایطی است که ایران با کمبود شدید منابع‌ آبی و خشکسالی‌های پی در پی رو به روست.

معاون عمرانی استاندار خوزستان نیز به تازگی در جلسه‌ای اعلام کرد با وضعیت موجود و کمبود آب در استان خوزستان نگرانی هایی جدی در خصوص تامین آب طرح ۵۵۰ هزار هکتاری از سوی وزارت نیرو وجود دارد.

کمبود آب و خشکسالی در حوضه رودخانه کرخه در خوزستان به حدی بود که در تابستان سال ۹۳، سازمان آب و برق خوزستان کشت برخی از محصولات را در این منطقه ممنوع اعلام کرد و از کشاورزان خواست کشت‌های ذرت و شلتوک را متوقف کنند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.