«ايران مجوز ورود نظامی به خاک پاکستان را گرفت»
یک عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ایران میگوید بر اساس توافقنامه جدید امنیتی با پاکستان، ایران میتواند بهشکل نظامی وارد خاک پاکستان شود.
محمدحسن آصفری، عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ایران گفت جمهوری اسلامی ایران با دولت پاکستان توافقنامهای امضا کرده که برپایه آن ورود نظامی ایران به خاک پاکستان مجاز شمرده شده است.
بهگزارش سایت میزان، محمدحسن آصفری گفته است این توافقنامه امنیتی برای «برخورد با اشرار» امضا شده است.
وی گفت: «با توجه به اينکه تروريستها پس از اقدامات تروريستی بهسادگی به خاک پاکستان فرار میکنند، ايجاد يک حلقه امنيتی میتواند برای از بين بردن تروريستها راهگشا باشد.»
در سالهای اخیر مناطق جنوب شرقی ایران که در آن استان سیستان و بلوچستان قرار دارد و هممرز با پاکستان است، شاهد رویدادهای خشونتباری بوده و مسئولیت برخی از ترورها، انفجارها و عملیات نظامی را گروههایی چون جندالله و جیشالعدل به عهده گرفتهاند.
جندالله و جیشالعدل خود را مدافع حقوق ملی و مذهبی قوم بلوچ و اهل سنت در استان سیستان و بلوچستان اعلام کردند.
پس از آنکه عبدالمالک ریگی، رهبر جندالله در اسفند ۱۳۸۸ توسط وزارت اطلاعات ایران دستگیر و روز ۳۰ خرداد ۱۳۸۹ به دار آویخته شد، پس از مدتی گروه جیشالعدل جای جندالله را گرفت. همچنین گروه دیگری به نام جیشالنصر بهرهبری عبدالرئوف ریگی، برادر عبدالمالک ریگی، از دل جیشالعدل شکل گرفت.
ایران از این گروهها با عنوان «اشرار» یاد میکند.
محمدحسن آصفری تأکيد کرد که ارتش پاکستان توانايی لازم برای برخورد با این گروهها را ندارد و افزود: «دولت پاکستان نسبت به حوادث تروريستیِ اخيراً پيش آمده اظهار تأسف کرد و به همين علت مقامات دو کشور تلاش کردند با تصويب موافقتنامه همکاری امنيتی بين ايران و پاکستان و با اقدامات نظامی کارآمد مرزهای ايران و پاکستان را از اشرار خالی کند.»
بهگفته این عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ایران، دولت پاکستان در اين توافقنامه يک سری تعهدات امنيتی را برعهده میگيرد که «بايد به آنها پايبند باشد».
آصفری افزود: «ايران و پاکستان قصد دارند برای اجرای اين توافقنامه يک حلقه امنيتی مستحکم تشکيل دهند. دو طرف علاوه بر آن توافق کردند که با يک تاکتيک راهبردی – امنيتی برای از بين بردن گروهکهای تروريستی در مرز مشترک ايران و پاکستان وارد عمل شوند.»
در بهمنماه سال ۱۳۹۲ گروه جیشالعدل، پنج مرزبان ایرانی را به گروگان گرفت که پس از مذاکرات علمای اهل سنت، این گروه چهار تن از گروگانها را آزاد کرد و سرنوشت گروگان پنجم جمشید داناییفر همچنان نامشخص است.
این گروه در آبان ۱۳۹۲ در یک حمله دیگر ۱۴ مرزبان ایرانی را کشت و شش تن دیگر را زخمی کرد و سه نفر را هم به گروگان گرفت.
قوه قضائیه جمهوری اسلامی نیز در اقدامی تلافیجویانه ۱۶ زندانی اهل سیستان و بلوچستان را اعدام کرد.
از آن زمان تاکنون چندین درگیری نظامی دیگر با نیروهای انتظامی و امنیتی ایران در این استان رخ داده است.
نظرها
nader
همین روزها داعش هم نصف پاکستان را تصرف خواهد کرد!