زندانیان محکوم به اعدام زندان ارومیه
ده نفر از ۲۷ نفری که در زندان ارومیه از روز ۲۹ آبانماه در اعتراض به شرایط خود دست به اعتصاب غذا زدهاند، دارای حکم اعدام هستند.
ده نفر از ۲۷ نفری که در زندان ارومیه از روز ۲۹ آبانماه در اعتراض به شرایط خود دست به اعتصاب غذا زدهاند، دارای حکم اعدام هستند.
پرونده همه این افراد بهجز علی افشاری و حبیب افشاری در دادگاههای انقلاب بررسی و حکم اعدام آنان در شعبه ۳۲ دیوان عالی کشور تائید شده است.
دادگاههای انقلاب معمولاً در زمان بحران بهوجود میآید، ولی در ایران پس از گذشت بیش از ۳۰ سال هنوز فعال هستند. در دادگاه کیفری استان، پنج قاضی رای به مجازات مرگ یا حبس ابد میدهند، در حالیکه در دادگاههای انقلاب یک قاضی این حکم را صادر میکند.
به دلیل محاکمه ده زندانی یادشده در دادگاههای انقلاب و همچنین غیر علنی بودن آنها، اطلاعات دقیقی در مورد روند دادرسی آنان در دست نیست.
روند دادرسی این افراد غیر شفاف، ناروشن و دارای ابهامات فراوان بوده است، برای مثال یکی از زندانیان ارومیه، سامان نسیم، که محکوم به اعدام شده، در زمان دستگیری و اتهام محاربه نوجوان و ۱۷ ساله بوده است.
بر اساس آئین دادرسی کیفری موجود در ایران، سامان نسیم به دلیل اینکه در زمان ارتکاب جرم در سنین زیر ۱۸ ساله بوده، لازم بوده است تا در دادگاه اطفال محاکمه شود و نه در دادگاههای انقلاب. سازمان عفو بینالملل نیز به این موضوع اعتراض کرده است.
بهروز آلخانی یکی دیگر از زندانیانی که حکم اعدام گرفته، متهم به قتل دادستان خوی است. او اما این اتهام را به طورکامل رد کرده است.
سامی حسینی و جمال محمدی نیز به اتهام بمبگذاری در زندان هستند. در گزارشهای قضائی عنوان شده است که ماموران هنگام تفتیش وسایل و منزل شخصی آنان یک ریموت (دستگاه کنترل از راه دور) یافتهاند. در نامهای که سامی حسینی از داخل زندان منتشر کرده، نوشته که هرگر چنین دستگاهی به همراه نداشته است.
ده نفری که حکم اعدام دارند هیچکدام در زندان امکان دسترسی به وکیل را نداشتهاند و اقرارهای گرفته شده در بازداشت موقت و بدون حضور وکیل انجام شده است. همه اقرارها بعدها توسط متهمان انکار شده است. آنان تاکید کردهاند که اقرارهای اولیه تحت فشار و شکنجه صورت گرفته است.
زندانیان ارومیه در اعتراض به عدم تفکیک جرایم و برخی دیگر از مشکلات صنفی خود دست به اعتصاب غذای نامحدود زدهاند. این زندانیان خواهان آن هستند که از بند مستقل برخوردار باشند.
اسامی ده نفری که در زندان ارومیه محکوم به اعدام هستند بدین ترتیب است: علی افشاری، حبیب افشاری، منصور آروند، محمد عبداللهی، سامان نسیم، سیروان نژاوی، ابراهیم رضاپور، علی احمد سلیمان، سامی حسینی و جمال محمدی.
زمانه در یک برنامه رادیویی، پیرامون وضعیت این زندانیان با دو کارشناس نقی محمودی و حسین رئیسی گفتوگو کرده است.
نظرها
زانیار
هیچکس از مرگ کسی خوشحال نمی شود و آرزوی تمام انسانهای بیدار دل جهانی عاری از خشونت میباشد. ولی این نقطه را نیز فراموش نکنید ایران کشوری به مراتب قانونمند و صاحب قانون اساسی می باشد واینهمه هرج ومرج در کشور وجود ندارد که حکومت از هرکسی خوشش نیاید او را فی الفور محکوم به اعدام نماید . قطعاً این آقایان مرتکب گناه شده اند و این در چندین دادگاه جداگانه اثبات و حکم صادر شده است.تروریسم در هرلباسی محکوم است خواه این لباس کردی باشد و یا لباس دیگری .اگر بر این بود که حکومت از هرکسی خوشش نیاید اعدام بشود تا حالا اکثر آنهایی که مثل آقایان نوری زاده و... زنده اند اعدام می شدند . متاسفانه خشونت در بین اکراد ساکن آذربایجان غربی زیاد است وهر ماه چندنفر از ماموران حکومت بدست اینها کشته میشوند.