با آغاز زمستان باز هم هوای تهران در «شرایط هشدار» قرار گرفت
هوای تهران در شرایط هشدار و در برخی مناطق در شرایط اضطرار قرار دارد. پیشبینی شده که در روزهای آتی هم همچنان هوای تهران آلوده باشد.
برای کودکان، سالمندان و اشخاصی که به بیماریهای ریوی و قلبی ابتلا دارند و در تهران زندگی میکنند، یکشنبه، ۷ دی ماه روز خوبی نبود. هوای تهران در شرایط هشدار و در برخی مناطق در شرایط اضطرار قرار دارد. اشخاصی که در غرب و شمال تهران زندگی میکنند، از هوای پاکیزهتری برخوردار بودند.
وحید حسینی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران به خبرگزاری مهر گفته است: « میانگین غلظت تمام آلایندهها به لحاظ آلاینده ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون در بیشتر ایستگاهها از حد مجاز فراتر بوده و شاخص کیفیت هوا در حال حاضر در تهران در شرایط هشدار است.»
انتظار میرود که در روزهای آینده هم هوای تهران به ویژه در مناطق پر رفت و آمد و شلوغ آلوده باشد.
به گفته وحید حسینی « در حال حاضر شاخص ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون در ایستگاه پارک رازی در منطقه ۱۱ روی عدد ۱۹۱ ایستاده» و به این ترتیب هوای این منطقه در آستانه شرایط اضطرار قرار دارد.
زمستانها اصولاً هوای تهران آلودهتر از سایر فصلهای سال است. نشست هوای سرد در نزدیک زمین در فصول سرد سال یکی از دلایل اصلی آلودگی هواست.
مجید آزادی، عضو هیات علمی پژوهشکده هواشناسی درباره دلایل تشدید آلودگی هوا در زمستان در تهران میگوید: «برخی شهرهای دنیا، از جمله تهران از نظر شرایط اقلیمی، ناهمواری و جغرافیایی مستعد افزایش آلودگی هوا و حبس آن هستند. تهران به علت موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن بین رشته کوهها، مستعد تشدید آلودگی هواست و چون خروجی ندارد آلودگی هوا میتواند در آنجا ماندگار شود.»
به گفته این کارشناس محیط زیست «تردد خودروها و توليد آلودگی توسط کارخانجات، ايجاد آلودگی توسط مردم ، وضعيت ناهمواری تهران و ساخت ساختمانهای بلندی که احتمال میرود مانع وزش بادهای کوه به دشت شوند از جمله دلايل تشديد آلودگی در تهران است.»
برخی از کارشناسان سازمان محیط زیست، از بنزین تولید شده در واحدهای پتروشیمی به عنوان یکی از عوامل مهم آلودگی هوا یاد کرده بودند. به گفته سازمان حفاظت محیط زیست، هوای تهران در سال ۱۳۹۳ تنها ۱۳ روز پاک و عاری از آلودگی بوده است. با اینحال به گزارش این سازمان، تعداد روزهای ناسالم در تهران نسبت به سال گذشته ۲۸ روز کاهش یافته است.
پیش از این عباس صلاحی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از آلودگی هوا به عنوان یک «معضل ملی» یاد کرده بود. به موجب مصوبه جدید دولت ایران، از این پس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا را اعلام کند. نخستین گزارش در آغاز سال ۹۴ ارائه میشود.
وحید حسینی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران توصیه کرده است که اشخاص سالخورده و مبتلایان به بیماریهای قلبی و ریوی که در مناطق «ناسالم» زندگی میکنند، فعالیتهایشان در بیرون از منزل را کاهش دهند.
نظرها
نظری وجود ندارد.