طبقات اضافی پاساژ علاءالدین تهران تخریب شد
ماموران شهرداری با حکم قضایی طبقه هفتم بزرگترین مرکز خرید و فروش گوشی تلفن همراه در ایران را تخریب کردند. سازمان آتشنشانی هم ساختمان علاءالدین را غیر استاندارد میداند.
با حکم مراجع قضایی، دو طبقه از پاساژ علاء الدین، بزرگترین مرکز خرید و فروش گوشیهای تلفن همراه در تهران، تخریب شد.
مالک ساختمان علاء الدین که در تقاطع خیابان حافظ و جمهوری قرار دارد، طبقه هفتم را به صورت غیرقانونی ساخته و گسترش داده بود. همچنین طبقه منفی ۳ (زیر زمین) نیز بر خلاف مقررات شهرداری به مغازههای تجاری تبدیل شده بود در حالی که در اصل میبایست پارکینگ میبود.
حکم تخریب این طبقات اضافی از چندی پیش صادر شده بود اما تخلیه و تخریب این طبقات تاکنون به سرانجام نرسیده بود.
تخریب طبقه هفتم این ساختمان از نیمه شب پنجشنبه، ۱۱ دی ماه آغاز شد و تا بامداد جمعه به طول انجامید.
به گفته وحیدرضا محمدی، معاون شهرسازی منطقه ۱۱ تهران، این ساختمان استانداردهای لازم ایمنی را اخذ نکرده و تخلفاتی نیز در زمینه ساختمانسازی داشته است. بر همین اساس شهرداری پرونده آن را به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع داده و در ۱۷ شهریور سال جاری، رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ در مورد رفع تخلفات ساختمانی در طبقه هفتم این پاساژ و تغییر کاربری در طبقه منفی سه صادر شد که نهایتا این حکم ۱۱ دی ماه اجرایی شد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، تخریب طبقه هفتم علاءالدین با شکستن کرکره و تخریب چند مغازه در حالی آغاز شد که کسبه مقابل واحدهای تجاری خود تجمع کرده بودند و در مواردی درگیریها و شعارهایی نیز سر دادند. اما دخالت نیروی انتظامی مانع از گسترش ناآرامی و درگیریها شد.
مغازهدارانی که واحداهای تجاری آنها تخریب شده از هزینههای ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیونی که تنها صرف دکور مغازههای خود کرده بودند خبر دادند. به گفته آنها، بر مبنای قول و اعتماد به مالک این ساختمان عظیم تجاری مبنی بر عدم تخریب طبقه هفتم، آنها پذیرفته بودند مبالغ کلانی را در ازای گرفتن مغازه بدون هیچ مدرک قانونی به مالک بپردازند.
ابوالفضل قناعتی، عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران نیز به خبرگزاری مهر گفته است: «به جز تخریب ساخت و سازهای غیرقانونی باید با عوامل شهرداری که به راحتی در گذشته از کنار چنین ساخت و سازهای غیرقانونی گذشته و آن را نادیده گرفتهاند، برخورد شود. اگر شهردار ناحیه یا منطقه در زمان ساخت این طبقه اضافه با آن برخورد میکردند اکنون مجبور نمیشدیم نیمه شب تیم اجرایی را برای تخریب ببریم.»
عملیات ساخت این ساختمان در سال ۱۳۷۴ آغاز شد و از سال ۱۳۷۸ واحدهای تجاری آن واگذار شدند.
«پاساژ علاالدین ایمن نیست»
در ساختمان علاءالدین بیش از ۱۲۰۰ واحد تجاری کوچک و بزرگ در فضایی کوچک و فاقد استانداردهای لازم فعالیت میکنند. به جز طبقات فوقانی، در زیرزمینهای این ساختمان نیز واحدهای تجاری فعال هستند.
به جز طبقات اضافی، باقی طبقات این ساختمان تجاری نیز به گفته مسئولان سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی فاقد استانداردهای لازم است.
این سازمان اعلام کرده است، معابر، پله برقی و آسانسور این مجموعه در حد استاندارد نیست و چیدمان کالا در آن نیز بهصورت نامناسب انجام میشود.
همچنین باریک بودن معابر، نبود راههای فرار در هنگام حریق و نقص برخی از امکانات این مجموعه، از جمله نقایص پاساژ علاءالدین است.
نظرها
نظری وجود ندارد.