معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری:
«باید به زنان اجازه داد تا خودشان داوطلبانه پوشش را انتخاب کنند»
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفته باید به دختران حق بدهیم تا از میان تنوع موجود با حس زیباییشناختی و با توجه به قیمت و در دسترس بودن انتخاب پوشش را انجام دهند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری میگوید که باید به زنان اجازه داد تا خودشان به صورت داوطلبانه پوشششان را انتخاب کنند. گفته خانم مولاوردی اما تنها آزادی انتخاب در میان گونههای مختلف پوشش اسلامی را در برمیگیرد و آزادی انتخاب پوشش را شامل نمیشود.
شهیندخت مولاوردی که امروز از نمایشگاه سومین دوره جشنواره تسنیم با محوریت ترویج سبک زندگی اسلامی- ایرانی بازدید کرد، این برنامهها و نمایشگاهها را برای انتخاب پوشش بانوان مفید دانست.
او چنین نمایشگاههایی را فرصت ترویج و تبلیغ مناسب برای رسیدن به هدفهای جمهوری اسلامی برای گسترش فرهنگ حجاب و عفاف معرفی کرد و در عین حال بر قدرت انتخاب مخاطب هم تاکید کرد.
در سالهای اخیر برگزاری نمایشگاههایی برای ترویج حجاب اسلامی و مد و پوشش اسلامی در جمهوری اسلامی ایران بسیار رایج شده است. در این نمایشگاه طراحان و مانکنهای اسلامی به ارائه مدلهایی برای پوشش زنان میپردازند که با معیارهای اسلامی تطابق داشته باشد. با این حال حتی این نمایشگاهها هم از برخورد تندروهای درون حاکمیت به دور نمانده و برخی گروهها به مدلهای ارائه شده در این نمایشگاهها و شیوه ارائه آنها اعتراض کردهاند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، در حاشیه برگزاری یکی از این نمایشگاهها درباره چگونگی تقویت انتخاب پوشش اسلامی در میان بانوان گفت: «باید به زنان اجازه داد تا خودشان به صورت داوطلبانه این پوشش را انتخاب کنند یعنی باید به دختران خود حق انتخاب بدهیم تا از میان تنوع موجود با حس زیبایی شناختی که به کار میبریم، همچنین با توجه به قیمت و در دسترس بودن این انتخاب را انجام دهند.»
مولاوردی همچنین گفت که تنوع رنگ میتواند به وسعت دایره انتخاب کمک کند و تاکید کرد: «محدودیتی برای استفاده از رنگها وجود ندارد.»
او در صحبتهای خود به رواج استفاده از رنگهای مختلف در پوشش ملی و محلی ایرانی اشاره کرد و گفت پوششهای محلی ایران برگرفته از طبیعت و بسیار شاد هستند و میتوانند سرزندگی و نشاط را به جامعه تزریق کنند.
او گفت: «حتما باید برای نسل جوان معرفی این نوع پوششها و ارائه مناسب را داشته باشیم و دست آنها را برای انتخاب باز بگذاریم.»
رییسجمهور ایران به وزارت صنعت، معدن و تجارت برای عرضه مناسب و در دسترس پوشش اسلامی دستور داده است.
آيتالله خمينی، رهبر پیشین جمهوری اسلامی تنها ۲۴ روز پس از پيروزی انقلاب مردم ايران در سال ۱۳۵۷ عليه حکومت پهلوی، دستور منع ورود زنان بدون حجاب به ادارههای دولتی را صادر کرد.
فردای آن روز که برابر با هشتم مارس، روز جهانی زن بود، هزاران زن در خيابانهای تهران در اعتراض به اين دستور راهپيمايی کردند. اين راهپيمايی که با تحصنی سه روزه همراه بود در نهايت اما کاری از پيش نبرد و حجاب اسلامی، رفته رفته کاملاً اجباری شد.
از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، حجاب اسلامی اجباری شده و حکومت ایران تاکنون به مطالبات زنان برای آزادی پوشش پاسخ نداده است.
کمیتههای انقلاب اسلامی، بسیج، نیروی انتظامی و گشت ارشاد در دورههای مختلف کنترل پوشش زنان را بر عهده داشتهاند.
با وجود تاکید رسمی حکومت بر پوشش اسلامی و حجاب اجباری، پوشش زنان ایران از سوی تندروها مورد اعتراض قرار میگیرد و این گروهها هر از گاهی راهپیماییهایی در اعتراض به آنچه «بدحجابی» خوانده میشود، برپا میکنند.
نظرها
Majid
آن زمانیکه کوشش کردیم که کلمه جاهلانه «باید» را از زبان خود بکلی پاک کنیم آنوقت خواهیم دید که وضع پوشش و روکش زنان و مردان یکشبه درست شود. قرآن مملو است از لغت «شاید که» و بری است از لغت «باید» و «واجب». این ۲ کلمه را آخوند اختراع کرده و به خلق بنام اسلام میاندازد. وظیفه هر پیام آوری از نوح تا محمد «ابلاغ» پیام بوده «شاید که» که خلق پند بگیرد و تبعیت کند و انتخاب با خلق است. اما آخوند «شلاق» بکار میبرد و «باید» و حق انتخاب ممنوع. پس ای خانم معاون لطفآ قرآن را بیاموز قبل از امر و نهی کردن به این و به آن.