ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فقط در چند ساعت شماره «جان به‌در بردگان» شارلی ابدو نایاب شد

در سرمقاله شماره «جان به در بردگان» شارلی ابدو آمده: «یک هفته است که نشریه خداناباور "شارلی"، از همه قدیسین و پیامبران بیشتر معجزه کرده.» شارلی ابدو از پذیرش کمک مالی خودداری کرده.

تا ساعت ۷ صبح امروز، چهارشنبه ۱۴ ژانویه همه نسخه‌های «شارلی ابدو» که روی پیشخوان کیوسک‌های مطبوعات قرار گرفته بود فروش رفت. قرار است فردا تعداد بیشتری از نسخه‌های این شماره «شارلی ابدو» به خوانندگانش عرضه شود.

فقط در چند ساعت شماره «جان به‌در بردگان» شارلی ابدو نایاب شد

یک هفته پس از حمله مسلحانه به دفتر نشریه «شارلی ابدو» این هفته‌نامه فکاهی با کاریکاتوری از پیامبر اسلام بر روی جلد آن در سه میلیون نسخه و به ۱۶ زبان، از جمله به زبان عربی منتشر شد. در این تصویر پیامبر اسلام پلاکاردی در دست گرفته که روی آن نوشته شده: «من شارلی هستم». تیتر: «همه چیز بخشیده شد»

در حمله مسلحانه به دفتر نشریه «شارلی ابدو» چهار کارتونیست برجسته این نشریه و در مجموع نیمی از تحریریه آن به قتل رسیدند. ژرار بیار سردبیری این شماره «شارلی ابدو» را که در فرانسه به «شماره جان به دربردگان» معروف شده است، به عهده دارد.

زینب الحضوری، کارتونیست و روزنامه‌نگار مراکشی‌تبار فرانسوی و یکی از جان‌به دربردگان حمله مسلحانه به دفتر نشریه «شارلی ابدو»ست، او در یک نشست خبری که روز گذشته در پاریس برگزار شد، گفت که اعضای باقی‌مانده تحریریه این نشریه با دشواری‌های بسیاری برای آماده کردن شماره این هفته مواجه بوده‌اند.

معجزات «شارلی»

شارلی ابدو» مسلمان خوب و بد وجود ندارد. همه شهروندیم

در سرمقاله شماره «جان به در بردگان» شارلی ابدو آمده است: «یک هفته است که "شارلی" که یک نشریه آتئیست (خداناباور) است، از همه قدیسین و پیامبران بیشتر معجزه کرده.»

در یکی از کاریکاتورهای این شماره شارلی ابدو سه اسلام‌گرا را می‌بینیم که با اوقات تلخ دور هم نشسته‌اند. یکی از آن‌ها می‌گوید: «دیگه نباید به تحریریه شارلی ابدو کاری داشته باشیم. اگه بلایی سرشون بیاریم، شهید می‌شن، می‌رن بهشت و حوری‌های بهشتی رو از چنگ ما درمی‌آرن.»

در کاریکاتور دیگری مارین لو پن، رهبر جبهه ملی فرانسه دیده می‌شود. او پلاکاردی در دست گرفته که روی آن به جای اینکه نوشته شده باشد «من هم شارلی هستم»، نوشته شده: «خیلی خوشحالم.»

تلاش «شارلی» برای استقلال

دولت فرانسه به تحریریه «شارلی ابدو» پیشنهاد یک کمک یک میلیون یورویی داده است. اداره پست فرانسه هم پیشنهاد داده که این شماره «شارلی ابدو» را رایگان به کیوسک‌های مطبوعاتی برساند. گوگل هم اعلام کرده که به این نشریه کمک مالی می‌کند. اما تحریریه شارلی ابدو که می‌خواهد همچنان مستقل بماند، این کمک‌ها را نپذیرفته است. در یکی از صفحات این شماره «شارلی ابدو» فهرستی از این پیشنهادهای مالی ارائه شده، و در صفحه مقابل آن دست مردی را می‌بینیم که به روی زمین افتاده و پیرامون او را خون فراگرفته است.

سه اسلام‌گرا که با اوقات تلخ دور هم نشسته‌اند

هم‌زمان با حمله مسلحانه به دفتر نشریه «شارلی ابدو» بوکو حرام در شمال نیجریه شهر بقا را با خاک یکسان کرد. دو هزار نفر در این حمله جان باختند. یکی از کاریکاتورهای این شماره «شارلی ابدو» به این موضوع اختصاص دارد. یکی از شبه‌نظامیان بوکو حرام می‌گوید: «دو هزار نفر از مشترکان شارلی ابدو را کشتیم.»

در کاریکاتور دیگری ابوبکر بغدادی، خلیفه خودخوانده و رهبر گروه «دولت اسلامی» (داعش) اعلام می‌کند که قصد دارد به زودی چهار میلیون زن مسلمان در سنین ۱۱ تا ۴۶ ساله را ختنه کند.

مسلمان خوب و بد

در شماره «جان به دربردگان» شارلی ابدو همچنین آثاری از «کابو»، «شارب»، «تینیوس» و «ولینسکی»، چهار کارتونیست برجسته‌ای که در حمله مسلحانه چهارشنبه ۷ ژانویه به قتل رسیدند منتشر شده است.

در گفت‌و‌گویی که پیش از این «شارب» انجام داده و اکنون متن آن بازنشر شده است، شارب می‌گوید: «مسلمان خوب و بد وجود ندارد. شهروندانی هستند با فرهنگ اسلامی که برایشان به جای کریسمس، رمضان مهم است. همه شهروند فرانسه هستیم. برای همین وقتی از مسلمان خوب و بد صحبت می‌کنند، من خشمگین می‌شوم.»

استفان شاربونیه که به «شارب» مشهور بود، سردبیری نشریه «شارلی ابدو» را به عهده داشت. او پس از بازنشر کاریکاتورهای محمد بار‌ها به قتل تهدید شده بود و پلیس فرانسه از او محافظت می‌کرد.

شاربونیه که از مدافعان سرسخت آزادی بیان در فرانسه بود، در گفت‌و‌گویی با لوموند گفته بود: «من بیشتر مایلم ایستاده بمیرم تا به زانو بیفتم و به زندگی‌ام ادامه بدهم.»

این گفته شاربونیه سر زبان‌ها افتاده و بار‌ها به مناسبت‌های مختلف نقل شده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • واکنش منفی مسلمانان به طرح جلد «شارلی ابدو» | andishehayandeh

    […] […]