ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شبه‌نظامیان شیعه رئیس دفتر رئیس‌ جمهور یمن را ربودند

رئیس‌ دفتر رئیس‌ جمهور یمن در صنعا ربوده شد. آدم‌ربایان که از شبه‌نظامیان شیعه هستند گفته‌اند برای جلوگیری از نقض توافق با رئیس دولت دست به چنین اقدامی زده‌اند.

بی‌ثباتی در یمن همچنان ادامه دارد. احمد عواد بن مبارک، نخست‌وزیر پیشین و رئیس دفتر رئیس‌ جمهور یمن توسط شیعیان مسلح ربوده شد. آدم‌ربایان گفته‌اند این اقدام به‌منظور جلوگیری از نقض توافق‌شان با رئیس دولت انجام شده اما توضیح بیشتری در این‌باره نداده‌اند.

احمد عواد بن مبارک، نخست‌وزیر پیشین و رئیس دفتر رئیس‌ جمهور یمن

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، احمد عواد بن مبارک روز شنبه ۱۷ ژانویه / ۲۷ دی به‌همراه کسانی که با وی بودند در حده، منطقه‌ای در جنوب صنعا، پایتخت یمن، ربوده شده‌ و به نیروهای «حوثی» سپرده شدند.

حوثی‌ها شیعیان زیدیه یمن هستند. زیدیه شاخه‌ ویژه‌ای از شیعه و مختص یمن است. حوثی‌ها نام خود را از رهبرشان، حسین بدرالدین حوثی گرفته‌اند. بدرالدین حوثی در دهه ۶۰ خورشيدی برای آشنايی با دیدگاه‌های روح‌الله خمينی، رهبر انقلاب ایران به قم رفت و به يکی از مريدان وی تبديل شد. او در سال ۲۰۰۴ توسط نیروهای ارتش یمن کشته شد.

در بیانیه‌ای که عصر روز شنبه منتشر شد حوثی‌ها مسئولیت ربودن احمد عواد بن مبارک را بر عهده گرفتند.

ژنرال محمد احمدی، رئیس امنیت ملی یمن اعلام کرد که مذاکره برای آزادی رئیس‌ دفتر رئیس‌ جمهور در جریان است.

حدود ۱۰ روز پيش مشاوران و هيأت رياست جمهوری يمن برای تشکيل کميته مشترکی به‌منظور تفسير و روشن‌سازی بندهای توافقنامه صلح و مشارکت ملی با رهبری گروه حوثی‌ توافق کردند.

کميته تدوين قانون اساسی يمن نیز پيش‌نويس اوليه قانون اساسی جديد را تدوين کرد و تمامی اعضای کميته آن را امضا کردند، اما نماينده گروه شيعيان حوثی با آن مخالفت کرد.

احمد عواد بن مبارک افزون بر ریاست دفتر رئیس جمهوری یکی از نمایندگان جنبش طرفدار استقلال جنوب در گفت‌وگوهای ملی درباره انتقال قدرت سیاسی است. این گفت‌وگوها پس از استعفای علی عبدالله صالح، رئیس جمهور وقت یمن در فوریه ۲۰۱۲ آغاز شد.

شبه‌نظامیان شیعه اقتدار رئیس جمهور را به چالش کشیده‌اند

در ماه اکتبر عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور یمن، احمد عواد بن مبارک را به‌عنوان نخست‌وزیر منصوب کرد اما پس از مخالفتِ شبه‌نظامیان شیعه حوثی کنار گذاشته شد. شیعیان حوثی ۲۱ سپتامبر کنترل پایتخت یمن و کنگره عمومی مردم، حزب رئیس جمهور سابق صالح، را به‌دست گرفتند. سرانجام رئیس جمهور یمن، خالد بحاح را که یک دیپلمات بود به نخست‌وزیری برگزید.

برآمدن شبه‌نظامیان شیعه در یمن به اقتدار عبد ربه منصور هادی آسیب وارد ساخت و القاعده شاخه شبه‌جزیره عربستان از این فرصت برای قدرت‌گیری هر چه بیش‌تر خود سود برد. القاعده پیش از این، از تضعیف حکومت در سال ۲۰۱۱ استفاده کرده و در جنوب و جنوب شرقی یمن قدرت گرفت.

حکومت ایران از پشتیبان‌های شیعیان حوثی است. دولت یمن در سال‌های اخیر بارها جمهوری اسلامی را متهم به دخالت در امور داخلی خود کرده و ایران نیز این موضوع را رد کرده است.

سفارت ایران در یمن و دیپلمات‌های ایرانی بارها  در این کشور مورد سوء قصد و حملات نظامی قرار گرفته‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • عدنان العصفور

    نام حوثی ها بسیار قبل تر از سید حسین و پدرش بدر الدین گرفته شده بود سید حسین به خاطر عقاید رافضی و تشیع به ایران سفر کرد و به تشیع دوازده امامی گرایید تقلیل این تغیییر مذهب به مرید شدن به خمینی تحریف واقعیت سید حسین است اگر چه او از طرف حکومت ایران حمایت می شد اما افکار مستقلی داشت