همسر سابق دادستان پرونده انفجار «آمیا» به خودکشی وی باور ندارد
علت مرگ مرموز آلبرتو نیسمان، دادستان پرونده انفجار مرکز یهودیان در آرژانتین که گفته میشود مقامات ایرانی در آن دست داشتند، خودکشی اعلام شده است. همسر سابق او این موضوع را رد میکند.
با کالبد شکافی آلبرتو نیسمان، دادستان پرونده انفجار «آمیا»، مرکز یهودیان در بوئنوس آیرس، مرگ وی خودکشی اعلام شد اما همسر سابق او که يک قاضی است بر اين باور است که او خودکشی نکرده.
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، سندرا آرویو سالگادو، همسر سابق آلبرتو نیسمان، روز سهشنبه ۲۱ ژانويه/ يک بهمنماه، به بوئنوس آیرس رفت و به دستگاه قضائی گفت که باور ندارد مرگ همسر سابقش خودکشی باشد.
جنازه آلبرتو نیسمان بامداد روز دوشنبه ۱۹ ژانویه با زخم گلولهای در سر در وان حمام خانهاش پیدا شد. او در روز ۱۴ ژانویه ،کریستینا فرناندز دو کیرشنر، رئیس جمهور و هکتور تیمرمان، وزیر امور خارجه آرژانتین را متهم به ایجاد مانع در تعقیب مظنونان اصلی انفجار «آمیا» کرد که بر اساس تحقیقات او، مسئولان ارشد جمهوری اسلامی ایران هستند. قرار بود او روز دوشنبه دادخواست خود را در کنگره مطرح کند.
بیشتر بخوانید: مرگ مرموز دادستان پرونده انفجار «آمیا» در آرژانتین
به گفته سندرا آرویو، آرژانتینیها به نظریه خودکشی بیاعتقادند.
از سوی دیگر، ویویانا فین، قاضی مسئول رسیدگی به پرونده مرگ دادستان آرژانتینی میگوید کالبدشکافی از نیسمان دخالت هر گونه شخص ثالثی در این ماجرا را رد میکند اما هیچ پسمانده باروتی در انگشتان دست راست نیسمان که گفته میشود با آن به سر خود شلیک کرده، یافت نشده است. هر گونه شلیکی با خود پسماندهای از باروت بر روی دست به جا میگذارد.
با این حال از نظر ویویانا فین «این به آن معنا نیست که وی شلیک نکرده است» چرا که کلت ۲۲ میلیمتری یافت شده در کنار جنازه، پودر باروت آنچنانی به جا نمیگذارد.
برای رفع هرگونه شبههای، قاضی ویویانا فین دستور داده که وجود پودر باروت بر دست آلبرتو نیسمان را کاملاً مورد تحقیق قرار دهند.
روز سهشنبه، دیوان عالی کشور تصمیم گرفت اتهاماتی که نیسمان مطرح کرده بود و در ۳۰۰ صفحه تنظیم شده است را در صفحه اطلاعات وزارت دادگستری منتشر کند.
در پیامی که آلبرتو نیسمان بر روی شبکه واتسآپ گذاشته بود و روز سهشنبه اعلام شد، گفته بود: «دیر یا زود حقیقت پیروز خواهد شد ... من به خودم اعتماد دارم. (...) آه! در این موقعیت باید بگویم که دیوانه نشدهام. با همه این احوال، بیشتر از هر زمانی احساس خوبی دارم.»
شامگاه روز دوشنبه ۱۹ ژانویه هزاران نفر در شهرهای مختلف آرژانتین برای یادبود آلبرتو نیسمان به خیابانها آمدند.
«آمیا» و «دایا»، دو مرکز یهودیان، عصر روز چهارشنبه ۲۱ ژانويه/ يک بهمن، تجمعی با عنوان «حقیقت و عدالت» در محل انفجار ۱۸ ژوئیه سال ۱۹۹۴ (۲۷ تیر ۱۳۷۳) برگزار خواهند کرد.
در این تاریخ بر اثر انفجار در ساختمان «آمیا» ۸۵ نفر کشته شدند.
آلبرتو نیسمان، بهعنوان دادستان پرونده این انفجار، یک شبکه سازمان اطلاعات ایران در آمریکای جنوبی را مسئول این کشتار دانست. در دادخواست او برای این پرونده، در سال ۲۰۱۳ نامهای اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهوری وقت، علیاکبر ولایتی، وزیر وقت امور خارجه و مشاور عالی فعلی رهبر جمهوری اسلامی، علی فلاحیان، وزیر وقت اطلاعات و عضو کنونی مجلس خبرگان رهبری؛ محسن رضایی، فرمانده وقت سپاه پاسداران و دبیر کنونی مجمع تشخیص مصلحت، احمد وحیدی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران و وزیر پیشین دفاع، هادی سلیمانپور، سفیر وقت جمهوری اسلامی در آرژانتین و محسن ربانی، رایزن فرهنگی پیشین ایران در آرژانتین و مجری شبکه اطلاعاتی تهران در آمریکای جنوبی بهعنوان مظنونان اصلی این انفجار دیده میشد.
بیشتر بخوانید: پرونده آمیا؛ لغو توافق کمیته حقیقتیاب آرژانتین و ایران
پس از انتشار دادخواست آلبرتو نیسمان علیه مقامات ایرانی، کریستینا فرناندز، رئیس جمهور آرژانتین خواهان تشکیل کمیته حقیقتیاب با حضور نمایندگان بوئنوس آیرس و تهران شد. اسرائیل و یهودیان آرژانتین با این تصمیم مخالفت کردند. در نهایت دادگاه فدرال آرژانتین مانع از اجرای این طرح شد و دادستان گفت که چنین توافقنامهای نقض اختیارات قوه قضائیه و در نتیجه نقض قانون اساسی آرژانتین است.
آلبرتو نیسمان دولت را متهم کرد که کمیته حقیقتیاب میخواست به قصد لغو پیگرد قضائی پلیس اینترپُل علیه مقامات ایرانی شکل بگیرد و کریستینا فرناندز از طریق کانالهای اطلاعاتی تلاش کرده تا با لغو تعقیب متهمان به معاملات تجاری نفت ایران در برابر غلات آرژانتین بپردازد.
دولت آرژانتین اتهامات نیسمان را رد کرده است. دستگاه قضایی آژرانتین قرار است در ماه فوریه درباره دادخواست آلبرتو نیسمان علیه دولت تصمیمگیری کند.
نظرها
نظری وجود ندارد.