رئیسجمهور آرژانتین: مرگ دادستان پرونده «آمیا» یک توطئه است
چگونگی مرگ آلبرتو نیسمان همچنان مبهم است. کریستینا کیرشنر، رئیسجمهور آرژانتین معتقد است که نیسمان قربانی توطئهای شده که پشت آن برخی مأموران سازمان اطلاعات آرژانتین قرار دارند.
مرگ مرموز آلبرتو نیسمان، دادستان پرونده انفجار «آمیا»، مرکز یهودیان در بوئنوس آیرس، برای دولت آرژانتین مشکلساز شده است. کریستینا فرناندز دو کیرشنر، رئیس جمهور آرژانتین، مرگ نیسمان را خودکشی ندانست و آن را توطئهای علیه دولت خود ارزیابی کرد.
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، رئیسجمهور آرژانتین روز پنجشنبه ۲۲ ژانويه/ دوم بهمن، در صفحه فیسبوک خود نوشت که به «خودکشی» آلبرتو نیسمان باور ندارد.
جنازه آلبرتو نیسمان بامداد روز دوشنبه ۱۹ ژانویه با زخم گلولهای در سر در وان حمام خانهاش پیدا شد. او روز ۱۴ ژانویه، رئیسجمهور و هکتور تیمرمان، وزیر امور خارجه آرژانتین را متهم به ایجاد مانع در تعقیب مظنونان اصلی انفجار «آمیا» کرده بود که بر اساس تحقیقات او، مسئولان ارشد جمهوری اسلامی ایران هستند. نیسمان قرار بود روز دوشنبه کیفرخواست خود را در کنگره مطرح کند اما درست قبل از آن جان سپرد.
کيفرخواست نيسمان شامگاه سهشنبه ۲۰ ژانويه/ ۳۰ دی به وقت آرژانتين و پس از مرگ نيسمان در ۳۰۰ صفحه منتشر شد و دولت این کشور را با بحران تازهای مواجه کرد.
بیشتر بخوانید: مرگ مرموز دادستان پرونده انفجار «آمیا» در آرژانتین
کریستینا کیرشنر معتقد است که نیسمان قربانی توطئهای شده است که پشت آن برخی مأموران سازمان اطلاعات آرژانتین قرار دارند که به آنتونیو استیوسو، رئیس مستعفی این سازمان وفادارند. آنتونیو استیوسو در ماه دسامبر از مسئولیتهای خود کنار کشید.
به گفته رئیسجمهور آرژانتین، دادستان پرونده انفجار «آمیا» گمراه شده و بر اساس اطلاعات غلطی که در اختیار او گذاشتهاند، دولت را متهم به حمایت از جمهوری اسلامی ایران در تمامی اتهامات مربوط به پرونده بمبگذاری «آمیا» کرده است.
آلبرتو نیسمان دولت را متهم کرده که با تشکیل کمیته حقیقتیاب با حضور نمایندگان بوئنوس آیرس و تهران، میخواسته لغو پیگرد قضائی پلیس اینترپُل علیه مقامات ایرانی را پیش ببرد و کریستینا فرناندز دو کیرشنر، از طریق کانالهای اطلاعاتی تلاش کرده تا با لغو تعقیب متهمان، به معاملات تجاری نفت ایران در برابر غلات آرژانتین بپردازد. این کمیته حقیقتیاب با مخالفت دادگاه فدرال آرژانتین تشکیل نشد.
رئیسجمهور آرژانتین در فیسبوک خود افزوده است: «آنها از وی (نیسمان) زمانی که زنده بود استفاده کردند و بعد به مُرده او نیاز داشتند.»
وی اتهامات آلبرتو نیسمان را «یک رسوایی سیاسی و قضایی واقعی» و مرگ او را «عملیاتی واقعی علیه دولت آرژانتین» عنوان کرده است.
خبرگزاری فارس: کار اسرائیل است
از سوی دیگر خبرگزاری فارس وابسته به نیروهای نظامی ایران، روز پنجشنبه مسئول مرگ نیسمان را اسرائیل دانست و نوشت: «آلبرتو نيسمان که با مشورت لابی صهيونيستی در آمريکا و داخل رژيم صهيونيستی در متهم ساختن ايران به نقش در انفجار "آميا" تأکيد و پافشاری میکرد؛ حقايق بسياری را در مورد تلاش هماهنگ صهيونيسم بينالملل برای ترويج ايرانهراسی در جهان از سالهای گذشته تاکنون در سينه داشت. در صورت زنده بودن آلبرتو نيسمان، اين حقايق میتوانست به خوبی روشن شود.»
پیش از این سندرا آرویو سالگادو، همسر سابق آلبرتو نیسمان نیز گفته بود که به خودکشی وی باور ندارد.
در ۱۸ ژوئیه ۱۹۹۴ (۲۷ تیر ۱۳۷۳) در اثر انفجار در ساختمان «آمیا» ۸۵ نفر کشته شدند. آرژانتین و اسرائیل در آن زمان ایران را مسئول این انفجار دانستند.
آلبرتو نیسمان، بهعنوان دادستان پرونده این انفجار، یک شبکه سازمان اطلاعات ایران در آمریکای جنوبی را مسئول این کشتار دانست. در دادخواست او برای این پرونده، در سال ۲۰۱۳ نام هفت تن از مسئولان ارشد جمهوری اسلامی ایران دیده میشد.
نامهای اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهوری وقت، علیاکبر ولایتی، وزیر وقت امور خارجه و مشاور عالی فعلی رهبر جمهوری اسلامی، علی فلاحیان، وزیر وقت اطلاعات و عضو کنونی مجلس خبرگان رهبری، محسن رضایی، فرمانده وقت سپاه پاسداران و دبیر کنونی مجمع تشخیص مصلحت، احمد وحیدی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران و وزیر پیشین دفاع، هادی سلیمانپور، سفیر وقت جمهوری اسلامی در آرژانتین و محسن ربانی، رایزن فرهنگی پیشین ایران در آرژانتین و مجری شبکه اطلاعاتی تهران در آمریکای جنوبی، بهعنوان مظنونان اصلی در این دادخواست دیده میشدند.
نظرها
darya
ریس جمهور ارژانتین پولهای نفت مردم ایران را گرفته و میگوید قتل دادستان توطئه بوده! زده رو دست برادران!