ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

• دیدگاه

شجاعت آیت‌الله خامنه‌ای و بزدلی حسن روحانی

اکبر گنجی- سایت رهبری ماهیانه در مورد چند موضوع، این اقدام را صورت داده و بقیه مجبور به دنباله‌روی، تجدید انتشار و به عرش رساندن حضرت آقا به دلیل اتخاذ مواضع خردمندانه و حکیمانه هستند.

سایت آیت‌الله خامنه‌ای در تعریف و تمجید مداوم و اسطوره سازی از فردی که اسطوره شدنی نیست، کوشش فراوانی به خرج داده و می‌دهد. به محض آن که سایت آقا مواضعی از او درباره موضوعی خاص را برجسته می‌سازد، کلیه رسانه‌های اصول‌گرایان، نظامی‌ها و دولتی‌ها دقیقاً همان متن را در رسانه خود منتشر می‌سازند.

سایت رهبری ماهیانه در مورد چند موضوع، این اقدام را صورت داده و بقیه مجبور به دنباله‌روی، تجدید انتشار و به عرش رساندن حضرت آقا به دلیل اتخاذ مواضع خردمندانه و حکیمانه هستند.

سایت رهبری در ۱۳۹۳/۱۰/۲۵ این سایت مطلبی با تیتر "ضربه را با ضربه پاسخ مى‌دهیم"، "بازخوانی مواضع حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره توطئه کاهش قیمت نفت در بحبوحه‌ جنگ تحمیلی" را منتشر کرد. همان روز همه رسانه‌ها همه آن موضع گیری‌ها را عیناً منتشر کردند.

مدعای اصلی که از طریق این عنوان و تفسیرهای پس از آن انتشار یافت این بود: آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رئیس جمهور، در دوران جنگ تحمیلی، شجاعانه در برابر توطئه عربستان سعودی و دیگر کشورهای نفتی خلیج فارس ایستادند، اما رئیس جمهوری کنونی- حسن روحانی- فاقد چنان جسارت و شجاعتی است. روحانی حتی کوچک‌ترین موضعی در برابر توطئه عربستان سعودی اتخاذ نکرد. آیا این مدعا صادق است؟

آیت‌الله خامنه‌ای چه کرد؟

او در ۱۳۶۴/۱۱/۲۵ در خطبه‌های نماز جمعه تهران گفت که کاهش قیمت نفت "یک توطئه تمام عیار" علیه جمهوری اسلامی و برخی کشورهای مترقی منطقه است. پدیدآورنده اصلی این توطئه هم دولت انگلیس است. سپس گفت که برخی از اعضای اوپک در این توطئه جهانی و استکباری مشارکت کرده‌اند. بعد نوبت به اخطار رسید: «خدا کند این احتمال درست نباشد و ما این را درست نفهمیده باشیم و الا کار مشکل خواهد شد براى آن کشورها و آن دولت‌هایى که یک چنین توطئه‌ خبیثانه‌اى را علیه اوپک و علیه ملت‌هاى خودشان با دشمنان این ملت‌ها در آن همدستى کرده باشند؛ این یک توطئه است. ما تلاش اصلى خودمان را در این راه گذاشتیم که با این توطئه مقابله کنیم و مقابله هم کردیم.»

روشن نیست که جمهوری اسلامی در آن زمان چه نوع مقابله‌ای با این توطئه کرده است. اما اگر مقابله صورت گرفته بود، چرا هنوز توطئه تداوم داشت و او مجبور بود که در نمازجمعه پیرامون آن سخن بگوید که «میلیون‌ها انسان از این توطئه ضربه خواهند دید و ضرر خواهند کرد.»

مقابله با توطئه کارساز نبود. در مصاحبه رادیویی ۱۳۶۸/۱۲/۵، دوباره از مشارکت برخی از اعضای اوپک در این توطئه سخن گفت. از مواضع لیبی و الجزایر تعریف کرد، اما سپس افزود: «برخى دیگر از کشورها مثل عربستان و کویت متأسفانه هیچ گونه همکارى و همراهى در این مورد نکردند. حتى سعودی‌ها اعلان کردند که در مورد فروش نفت خودشان، خودشان تصمیم‌گیرنده هستند و پاى‌بند به تعهدات اوپک نیستند در حالی که پاى‌بند بودن عربستان به تعهدات اوپک این براى عربستان ضررى ندارد، این براى آنها فایده دارد.»

در ادامه توضیح داد که همکاری عربستان سعودی با اوپک و رعایت سهمیه‌اش، به سود خود آن کشور است، اما آنها زیربار آن نمی‌روند. این بار تهدید را تشدید کرد و گفت: «البته این برخورد با اوپک یک برخورد غیرقابل تحملى است این ضربه‌اى به اوپک است، ضربه‌اى به ملت‌هاى اسلامى است و ما باید بگوئیم ضربه را با ضربه پاسخ مى‌دهیم.»

خامنه‌ای گوشزد کرد که عربستان سعودی آسیب‌پذیر است و ایران می‌تواند به دلیل حمل نفت عراق توسط آنها، کشتی‌های نفتی را بازرسی کرده و نفت‌اش را هم مصادره کند. این عمل از نظر افکار عمومی و قوانین بین‌المللی موجه است، برای این که عراق در حال جنگ با ایران است.

خامنه‌ای در ۱۳۶۴/۱۲/۱۴ در دانشگاه تهران به دانشجویان گفت که دستگاه دیپلماسی ایران در این مورد بسیار فعال و قاطع عمل کرده است. به عنوان نمونه، هیأتی که به عربستان سعودی رفت: «آن‌جا جورى حرف زده که برادر پادشاه عربستان سعودى گفته شما مى‌خواهید تهدید کنید ما را؟ اگر تهدید مى‌کنید من حاضر نیستم گوش کنم، ایشان گفته که نه حالا شما گوش کنید به نفع‌تان است به صرفه‌تان است که گوش کنید و ادامه داده همان حرف‌ها را مجددا گفتند یعنى لحن خیلى قوى و قاطع.»

اما خامنه‌ای به سرعت تمام توضیح داد که هیچ تهدیدی در کار نیست و ادعای تهدید برای امتیاز گرفتن - از جمله کمک‌های نظامی- از دولت آمریکا توسط دولت‌های حوزه خلیج فارس است.

حسن روحانی چه گفت؟

به نظر بسیاری از تحلیل‌گران معتبر غربی، عربستان سعودی به همراه دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس، با هدف ضربه زدن به ایران و روسیه، جنگ نفتی به راه انداخته و قیمت نفت را از حدود ۱۲۰ دلار به زیر ۵۰ دلار کاهش دادند (به عنوان نمونه به نوشته توماس فریدمن در شماره ۱۴ اکتبر ۲۰۱۴ نیویورک‌تایمز بنگرید. همچنین به مقاله ۱۴ دسامبر نیویورک پست، مقاله ۱۸ دسامبر فارن پالیسی و مقاله ۲۳ دسامبر فارن پالیسی در این زمینه بنگرید). وزیر نفت عربستان اعلام کرده که اگر قیمت نفت به ۲۰ دلار هم کاهش یابد، آن کشور میزان تولید خود را کاهش نخواهد داد.

سناتور مک‌کین هم در همین خصوص به CNN گفته است: «هیچ کدام از اقدامات پرزیدنت اوباما نشانی از قدرت و عزم جدی در برابر ولادیمیر پوتین نداشته است. پرزیدنت اوباما و ما باید از سعودی‌ها تشکر کنیم چرا که قیمت هر بشکه نفت را به حدی رسانده‌اند که به شدت به اقتصاد ولادیمیر پوتین آسیب رسانده است.»

سناتور لیندسی گراهام پس از بازگشت از سفر منطقه‌ای خاورمیانه، در ۱۳۹۳/۱۱/۰۵ گفته است که هدف واقعی عربستان سعودی از طراحی سیاست کاهش قیمت نفت، شکستن ایران است.

حسن روحانی به شدت از سوی اصول‌گرایان مورد حمله قرار گرفت که چرا در برابر توطئه عربستان سعودی سکوت اختیار کرده است؟ روحانی در ۲۳ دی ۱۳۹۳ در اجتماع مردم بوشهر با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی بهای نفت گفت: «آنهایی که کاهش قیمت نفت را علیه برخی از کشورها طراحی کرده اند، پشیمان خواهند شد. تنها یک سوم بودجه ایران به نفت وابسته است و راه جبران این کاهش بهای نفت را هم پیش‌بینی کرده‌ایم. تداوم کاهش بهای نفت ادامه نمی‌یابد. اگر ایران از کاهش قیمت ضرر می‌کند بدانید کشورهای تولید کننده دیگر همچون عربستان و کویت بیش از ما ضرر خواهند کرد. آمار و ارقام نشان می‌دهد عربستان ۸۰ درصد بودجه سالیانه‌اش به فروش نفت وابسته و ۹۰ درصد صادراتش مربوط به فروش نفت خام است و کویت ۹۵ درصد بودجه‌اش وابسته به نفت و حدود ۹۵ درصد صادراتش مربوط به فروش نفت خام است. امسال با افزایش صادرات غیرنفتی اجازه نخواهیم داد اقتصاد ایران تحت فشار کاهش قیمت نفت قرار گیرد.»

سخنان حسن روحانی فاقد تهدیدهای تو خالی آیت‌الله خامنه‌ای بود. پشیمانی عربستان سعودی و کویت، پشیمانی اقتصادی ناشی از اقتصاد نفتی است، نه تقابل عملی ایران با عربستان سعودی.

آیت‌الله خامنه‌ای اینک چرا کاری نمی‌کند؟

آیت‌الله خامنه‌ای در زمان آیت‌الله خمینی رئیس جمهور بود. اما رئیس جمهور مطابق قانون اساسی آن دوران اختیار چندانی نداشت. مهندس موسوی به عنوان نخست وزیر مورد حمایت آیت‌الله خمینی و اکثریت مجلس بود. هاشمی رفسنجانی از این دو تن نیز قدرتمندتر بود. آیت‌الله منتظری هم به عنوان قائم مقام رهبری سخن می‌گفت.

تهدیدهای علی خامنه‌ای در آن دوران به هیچ وجه متناسب با قدرت او در ساختار سیاسی نظام نبود. اما اینک تمامی آن موانع مرتفع شده است. او جانشین آیت‌الله خمینی شده و فاقد قائم مقام است. آیت‌الله منتظری جلوی آیت‌الله خمینی و دیگر نهادهای جمهوری اسلامی می‌ایستاد.

مهندس موسوی و مهدی کروبی را هم زندانی کرده است. "ولایت فقیه" قانون اساسی دوران آیت‌الله خمینی، به "ولایت مطلقه فقیه" قانون اساسی دوران زمامداری آیت‌الله خامنه‌ای تبدیل شده است. حسن روحانی هم مهندس موسوی نیست.

اینک چه امری مانع موضع گیری قاطعانه آیت‌الله خامنه‌ای در مورد توطئه کاهش قیمت نفت به وسیله عربستان سعودی است؟

آیت‌الله خامنه‌ای رهبری نظام را در دست دارد. اگر بخواهد می‌تواند موضع‌گیری کند. اما نمی‌کند؟ اگر اندکی عقلانیت وجود داشته باشد، به جای افزایش خصومت‌ها با عربستان سعودی- که با ایران قدرتمند مستقل از این که رژیم سیاسی اش دموکراتیک یا دیکتاتوری باشد، مسئله دارد- به دنبال کاهش تنش‌ها و بهبود روابط پیش خواهد رفت.

آیت‌الله خامنه‌ای در مسئله کاریکاتورهای شارلی ابدو هم به جای آن که موضعی خصمانه در پیش گیرد، عاقلانه به دعوت جوانان اروپایی و آمریکایی به مطالعه مستقیم قرآن بسنده کرد. این عدم واکنش، همان امری بود که آیت‌الله جنتی آن را "بی غیرتی" به شمار آورد. (رجوع شود به مقاله "جنتی؛ مشت کوبیدن به دهان "عوضی‌ها" و رهبران "بی‌غیرت")

معنای مدعای ما این نیست که پیام آیت‌الله خامنه‌ای درست و اخلاقاً موجه بود (رجوع شود به مقاله "کاش خامنه‌ای به جوانان اروپایی و آمریکایی پیام نمی‌داد")، بلکه محل نزاع این است که دیپلماسی محل تعقیب "منافع ملی" کشور است، نه تهدیدهای توخالی و لات بازی.

همین مدعا درباره دولت اشغالگر و آپارتایدی اسرائیل صادق است. اسرائیل اخیراً چند تن از اعضای حزب‌الله لبنان و یک تن از سرداران سپاه را در سوریه کشته است. فرماندهان سپاه پاسداران رادیکال‌ترین مواضع را در این رابطه اتخاذ کردند و حتی برخی از در پیش بودن ضربه نهایی و نابودی اسرائیل سخن گفتند. این مواضع نابخردانه که چیزی جز تهدیدهای توخالی نبود، در شرایط کنونی که ایران به دنبال نهایی کردن توافق هسته‌ای است، به زیان منافع ملی ایران بوده و دولت به شدت افراطی نتانیاهو از آنها برای باقی ماندن در قدرت و فضاسازی علیه ایران استفاده خواهد کرد.

شاید با توجه به همین مقدمات بود که آیت‌الله خامنه‌ای در ۱۳۹۳/۱۱/۰۶ در دیدار با احمد جبرئیل- دبیرکل جبهه مردمی آزادی فلسطین- فقط گفت: «جمهوری اسلامی ایران تا روزی که آرمان فلسطین به ثمر برسد، مصمم خواهد ایستاد و آن روز را جوانان قطعاً خواهند دید.»

پس محل نزاع شجاعت و بزدلی نیست، محل نزاع پیش بردن منافع ملی ایران در شرایطی است که ایران تحت شدیدترین تحریم‌های طول تاریخ قرار دارد و قیمت نفت نیز ۶۰ درصد کاهش یافته است. مواضع آیت‌الله خامنه‌ای در مورد کاریکاتورهای شارلی ابدو و کاهش قیمت نفت- با توجه به سخنان آیت‌الله جنتی- "بی غیرتی" به شمار می‌رود، اما عقلانیت و مصلحت ایجاب می‌کند که با فرانسه‌ای که یکی از اعضای شورای امنیت دارای حق وتو است، روابطی دوستانه داشت. چرا که ایران نیازمند لغو قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت سازمان ملل است.

این سیاست، سیاستی ایدئولوژیک نیست، سیاست هزینه و فایده‌ است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Majid

    خامنه ای نه تنها اسطوره شدنی نیست قابلیت رهبری و لیاقت مدیریت یک مغازه کوچک نانوایی را هم ندارد چه برسد به رهبری مملکت. نامه ها و متن سخنرانیهای او را هم کس و یا کسانی دیگر مینویسند و ایشان به دلیل کهولت سن به خانه سالمندان تعلق دارد. البته در آن مکان هم ممکن است ادعای رهبری کند و پیرمرد و پیرزنهای دیگر را به جان هم اندازد که راه خمینی را میرود که تفرقه بیفکن و حاکم باش. 

  • morteza

    سلام این ادم به اندزه یک شاگرد روزنامه نویس  هم سواد ندارد. ولی او هم می کلاشد .  کلاسهای اکابر زمان شاه کارایی داشته است

  • Behrouz

    من در عجبم از این لشگر ایرانیان فعال سیاسی، حقوق بشری، تحلیل گر، ملی ـ مذهبی، روزنامه نگار، شاعر، .........که زبان وکارمفیدی هم نمیدانند و از غرب، آزادی بیان، سرمایه داری،.......متنفرند چرا بهشت کره شمالی و کوبا را ول کردند و رنج زندگی با امپریالیسم را تحمل میکنند؟ راستی برای نمونه یکبار هم شده که از کشور مهمان قدردانی کرده باشند؟ و آنهائی که در خدمت رژیم بودند ــ چه اسلامی و چه کمونیست ــ به نقش خود در آفردین هیولای رژیم آخوندی اعتراف کرده و عذرخواهی کرده اند؟

  • mohsen

    درود بر اقای اکبر گنجی   ..  چقدر شما \یشرفت کردی درابن مدت کوتاه باورنکردنی است......لیکن برادر عزیز  زمانهتغیر کرده دراین ربع قرن   ..کنون دور ذوردیگربود...سخن گفتن از تخت منبر بود  ...مستی تودهای انفلاب فرونشسته است اتحاد شوروی فرو\\\پاشیده...وشخصین کاریزماپی مانند مانند خمینی بزیر خاک خفته...بدرود..!

  • شاهد

    جناب گنجی به شیوه "اندرزنامه " نویسی ادامه می دهد .ایشان می اندیشد که با تفکیک ژست ها و تحبیب سخنان خوب رهبر ایده لوژیک قادر است بر رواها بیافزاید و نا رواها را بتدریج تعدیل کند . واضح است که بررسی سیاسی با اندرزنامه نویسی متفاوت است و گرچه اندرزنامه نویسی با سنتی گراسنگ در تاریخ متفکران ایران به بهبهبود اوضاع سیاسی کمک کرده است اما موجب خاک پاشیدن در چشم عاملان سیاسی هم شده است . هانا ارنت بدرستی می گوید "یک رهبر ایده لو ژیک همواره با وظیفه دوگانه روبروست که در نگاه نخست تا حد پوچی تناقض امیز می نماید .زیرا او باید از یکسو جهان ساختگی جنبش را به عنوان واقعیت ملموس مبتنی بر زندگی روزانه بر پادارد و از سوی دیگر از ایجاد هرگونه ثبات جدید جلوگیری کند چرا که تثبیت قوانین و نهادها خود جنبش و همراه ان آرزوی فتح جهان را نابود خواهد کرد . بسیاری از اشتباهات جهان غیر توتالیتر در برخورد دیپلماتیک با حکومت های ایده لوژیک ( معاهده مونیخ با هیتلر و یالتا با استالین ) از تجربه عقل سلیمی مایه می گیرد که ارتباطش با واقعیت از دست داده بود . بر خلاف همه این امتیازها و افزایش اعتبار بین المللی به کشورهای ایده لوژیک کمک نکرد تا دوباره به جامعه ملل بپیوندند و از این شکایات دست بکشند که سراسر جهان علیه انها صف ارایی کرده اند . توتالیتاریسم هاناآرنت ترجمه محسن ثلاثی رفتار و گفتار آیت الله خامنه ای را نمی توان با تقطیع به قصد تلطیف و تکریم برخی از انها به شیوه "اندرزنامه " نویسی درک کرد . این رفتار در مدت بیش از بیست و پنج سال زمامداری خصلت و خصوصیتی داشته است که بیشتر با برداشت های آرنت همسو است تا مقاله جناب گنجی !

  • حسین

    من از همون اول گفتم : هیچ کی خاتمی یا هاشمی نمی شن !!

  • Majid

    ایول حسین آقا: ۱۰۰٪ درست گفتید چون نه تنها خامنه ای هیچ کی نبوده  و نیست و نخواهد بود خاتمی و هاشمی نیز همچون او در  صف اول هیچ کی های نظام پوشالی که بر هیچ و بر پوچ بنا شده قرار دارند! و ملتی که به فقدان «کی» مبتلاست قومی است «هیچ کی» که حاکمین آن نیز میشوند همه و همه «هیچ کی!»

  • poo

    هوس برگشتن به ایرانو کردی

  • farid

    برادر گنجی صدها سال از  دوران ولایت مداری گذشته .  صدسال پیش ازادیخواهان مشروطه  نوری را بخاطر مطرح کردن حکومت مشروعه در اوج مبارزه برعلیه دیکتاتوری  قاحار اعدام کردند.  بهتر است تا دیرتر نشده به مساجد بر گردند و کار را په مردم ومنتخبان مردم برامده از انتخابات واقعی بدون فیلتر  شورای نگهبان ؟! بدهند. 

  • Neda

    سقوط دادن شاه و بپا کردن حکومت اسلامی برای نابودی اوپک بود که بعد از سی و چند سال نقشه غرب بثمر رسید. حکومت اسلامی ایران سی و پنجسال در منطقه تنش و جنگ داخلی ایجاد کرد و غرب توانست میلیاردها اسلحه بفروشد و قیمت نفت را به سی سال پیش برگرداند و با خرابی و نابودی کشورهای منطقه٬ بازار دراز مدت برای شرکتهایش ایجاد کرد....

  • Majid

    ندای عزیز: حکومت ایران «اسلامی» نیست بلکه جمهوری اسلامی است که کاملأ بی معناست همچون مشروطه سلطنتی که آنهم کاملأ بی معنا بود. پس قدری تامل کنیم در استفاده از عبارات کاملأ بی معنا در ابراز فضل و یا نظر خود. با تشکر. و در ضمن ۳۵ سال دیگر بهتر است صبر کنیم که ببینیم آیا  حکومت ارباب و رعیتی کنونی که جایگزین حکومت ارباب و رعیتی سابق گشت سقوط داده خواهد شد و یا نه (بر طبق  نقشه دیگری!؟) و یا اینکه رعیت ۲۵۰۰ ساله ایرانی به ارباب جدید خود خو خواهد گرفت. با تشکر دیگر.

  • Masoud

    آقای گنجی به مقاله فریدمن لینک داده و نتیجه گرفته که کاهش قیمت نفت یک برنامه یا توطئه است، من ترجمه یک قسمت مقاله را که در گوگل زدم می‌آورم. *** به لطف فن آوری های جدید را قادر می سازد استخراج مقدار زیادی از "نفت تنگ" از شیل - - کاهش قیمت ناشی از slowdowns اقتصادی در اروپا و چین، همراه با ایالات متحده تبدیل شدن به یکی از بزرگترین تولید کنندگان نفت در جهان است در ترکیب با امریکا شروع به استثنا و اجازه می دهد برخی از محصولات تازه کشف شده نفت خود را صادر می شود، همراه با عربستان سعودی به دلیل خودداری از کاهش تولید خود را به نگه داشتن قیمت بالاتر است، اما انتخاب به جای حفظ سهم بازار خود را در برابر دیگر تولید اوپک. نتیجه خالص بوده است که زندگی دشوار برای روسیه و ایران، در زمانی که عربستان سعودی و امریکا هستند مقابله با هر دو آنها را در یک جنگ در سوریه. این کسب و کار است

  • موسی

    ضرب المثل های فارسی= از ماست که برماست! بشنو و باور مکن! بین همه پیغمبرها جرجیس را پیدا کردیم! سگ زرد برادر شغال هست! دم خروسو باور کنیم یا..... امام زاده ای است که با هم ساختیم! انقدر مار خورده افعی شده! از این امامزاده کسی معجزه نمی بینه! از خودت گذشته خدا عقل به بچه هات بده! از گیر دزد در امدیم گیر رمال افتادیم! از کوزه همان برون تراود که در اوست! ( گر دایره کوزه ز گوهر سازند) اگه بگه ماست سفیذه من میگم سیاهه! من دراوردی: از هر چه امامه و عبا وامامه بسر و عبا به تن عقم میگیره!! موسی 

  • موسی

    لطفا: بجای امامه > عمامه  صحیح است! موسی

  • Neda

    مجید گرامی: حکومت اسلامی عنوان کتاب خمینی بود که همان حکومت مشروعه شیخ نوری ضد جریان مشروطه خواهی در ۱۰۰ سال پیش بود.   بعدا برای فریب مردم  در رفراندم ٬حکومت را حذف و جمهوری را جایگزین کردند..... که همه طبق قانون اساسی شان همان حکومت ولایت مطلق فقیه میباشد که در پاریس مود تایید کارتر و شرکا قرار گرفته بود تا جزیره ثبات خاور میانه را به میدان حنگ و ترور تبدیل نمایند...... انموقع که خبرنگار بی بی سی در اخرین مصاحبه شاه بغض الود از سخن شاه بر ادامه افزایش قیمت نفت شکایت میکرد تا حالا که حزب اله به دفتر بی بی سی در سال نو گل سرخ میفرستد سی و پننجسال گذشته و مردم ایران در این مدت تاوان سخت و دردناکی راپس داده اند.... وحالا که نفت به ۴۵ دلار رسیده در بی توقف ان هستند تا به بعضی شرکتهای بزرگشان صدمه وارد نشود!

  • مانی

    مولوی داستانی دارد که در آن یک لات بزن بهادر یک امرد را به گوشه ای می برد تا ترتیب او را بدهد. در حالی که از پشت او را *** ناگهان دید که امرد خنچری هم به کمر دارد!ازاو پرسید این چیست؟ امرد پاسخ داد این را بسته ام تا اگر کسی نظر سویی ناموسی به من داشت چشمش را در آورم. آخه من غیرتیم!...حالا حکایت سید علی و امریکاست. یکی نبود به این علی گدا بگه نانت نبود ابت نبود با امریکا پنجه در انداختنت چه بود. اخر چه کس کون نرم را با شاخ گاو دعوا می دهد. مگر اخوند خر باشی. حالا بکش.! جناب گنجی تو هم لازم نیست نوحه سرایی کنی. مردم ایران سوا دشان و فهمشان از سیاست و اجتماع خیلی بیش از شما ***است.

  • farid

    بمب بازی و تحریک و داعش و حکومت اسلامی و طالبان و اخوان المسلمین  و ترور و وحشت  وتنش بازی ٬  مورد تنفر مردم منطقه است و غرب باید این بازیها را مثل مصر کنار بگذارد.... این طناب پوسیده تاریخ راهی بجز زباله دان نخواهد داشت .... 

  • افشین

    خوب نوشته‌اید آقای گنجی . من این لحن رک و فاقد حشو واضافه‌ی نوشته‌هاتون رو دوست دارم . دوستانی که بدور از واقع‌نگری و در نظر گرفتن شرایط ایران دوست دارن دلشون رو با فحش خنک کنند رو درک میکنم ، ولی موضعشون برام قابل قبول نیست . نظام سیاسی ایران یه دیکتاتوری اقتدارگراست که راههای محافظت از خودش رو خوب یادگرفته .... و گویا در سایه سیاست‌های فایده‌گرای دولت در جهت تامین منافع ملی ، بیت هم گام دراین راه گذاشته . عجالتا به جز خزعبلاتی که جنتی هرازگاهی به زبون میاره ، بقیه منطقی‌تر حرف میزنند !!!