آتشبس موقت در برخی شهرهای اوکراین
این آتش بس موقت در شهر دبالتسوه برای این است که غیرنظامیان بتوانند شهر را ترک کنند. همزمان قرار است رهبران فرانسه و آلمان با مسکو گفتوگو کنند.
یک آتشبس موقت در حوالی شهر دبالستوه در شرق اوکراین اعلام شده است. این آتشبس برای این است که غیرنظامیان بتوانند شهر را ترک کنند. این شهر که اهمیت استراتژیک دارد زیر حملات شدید جداییطلبان استان دونتسک قرار دارد.
نیروهای دولت اوکراین و جداییخواهان حامی روسیه توافق کردهاند که برای خارج کردن غیرنظامیان در دبالتسوه، اتوبوسهایی وارد این شهر شوند. حدود ۷ هزار نفر از جمعیت ۲۵ هزار نفری این شهر همچنان در آن گرفتار ماندهاند. همچنین آتشبسی هم در هورلیفکا در شرق اوکراین برقرار شده است.
آنگلا مرکل و فرانسوا اولاند پس از دیدار روز پنجشنبه با پترو پروشنکو رئیس جمهور اوکراین روز جمعه، برای دیدار ولادیمیر پوتین به مسکو رفتهاند اما هنوز از نتایج مذاکرات آنها خبری منتشر نشده است.
همزمان دبیرکل ناتو، ینس استولتنبرگ روز جمعه ۶ فوریه گفت که با توجه به بحرانی بودن شرایط، از تلاشهای آلمان و فرانسه برای برقراری روند صلح در اوکراین حمایت میکند. این در حالی است که پیشتر ناتو با برگزاری یک جلسه اضطراری اعلام کرده بود که نیروهای خود را در کشورهای بالکان به دلیل «خطر تهاجم روسیه» افزایش میدهد.
استولتنبرگ اعلام کرده بود که این نهاد مشغول افزایش نیروهای خود در «بزرگترین برنامه تقویت نیروی نظامی ناتو پس از پایان جنگ سرد» است. علاوه بر این، نمایندگان کشورهای عضو ناتو روز پنجشنبه به پیشنهاد افزایش مراکز فرماندهی ناتو در لهستان، رومانی و بلغارستان رای مثبت دادند تا ناتو برای حرکتهای تهاجمی احتمالی از جانب مسکو آماده باشد.
دبیر کل ناتو در گفتوگو با خبرنگاران پیش از آغاز جلسه روز پنجشنبه گفته بود، انتظار میرود ناتو نیروهای خود را از ۱۳ هزار به ۳۰ هزار نفر افزایش دهد. تهدید بالقوه نظامی از جانب روسیه و خطر اسلامگرایی افراطی از دلایل این افزایش نیرو مطرح شدند. ناتو با اعلام حمایت از اوکراین تاکید کردکه کمکهایش به اوکراین نظامی نخواهند بود.
بیشتر بخوانید:
در عین حال، جان کری، وزير امور خارجه آمريکا هم روز پنجشنبه ۱۶ بهمن، تهاجم روسيه به شرق اوکراين را جدیترين تهديد برای اوکراین دانسته و گفته بود کشورش به دنبال راهحلهای ديپلماتيک هست اما چشمش را بر عبور نيروها و تانکهای روسی از مرز اوکراين نمیبندد.
وزير خارجه آمريکا گفته که آمریکا دنبال رویارویی با روسيه نيست و اميدوار است که روسيه برای پذيرش يک راهحل سیاسی که همه در آن شرکت داشته باشند، همراهی کند.
با این حال برخی از مقامات نظامی آمریکا پیشنهاد دادهاند که آمریکا برای اوکراین سلاحهای پیشرفته بفرستد. روسیه هم گفته که ارسال سلاح را تهدی امنیتی علیه خود به حساب خواهد آورد. تصمیم دولت آمریکا برای ارسال سلاح به اوکراین هنوز گرفته نشده اما مک کین، سناتور جمهوری خواه، گفته اگر دولت با این طرح موافقت نکند، کنگره با طرحی دولت را مجبور به ارسال سلاح خواهد کرد.
کشمکش بین جداییطلبان هوادار روسیه و نیروهای دولت اوکراین از ماه ژانویه افزایش یافته است. تلاشهای پیشین برای حفظ آتشبس بین طرفین، هر بار با درگیری میان این نیروها شکست خورده است.
بنا بر اعلام سازمان ملل متحد، از آوریل ۲۰۱۴ که درگیری بین نیروهای اوکراین و شورشیان هوادار روسیه در شرق اوکراین آغاز شد، بیش از پنج هزار نفر کشته شدهاند.
اوکراین و کشورهای غربی، روسیه را به حمایت از این شبهنظامیان متهم میکنند و میگویند که این کشور به آنها اسلحه و نیرو میرساند. روسیه این اتهامات را نمیپذیرد.
نظرها
نظری وجود ندارد.