اسحاق جهانگیری: حقوق گردشگران غیرمسلمان در ایران رعایت میشود
معاون اول رییسجمهور ایران میگوید همانگونه که این کشور با عضویت در مجامع جهانی، خود را ملزم به رعایت اصول و قواعد آنها میداند، متقابلاً خواستههای مشروعی دارد که باید به آنها توجه شود.
معاون اول رییس جمهور ایران گفته است که توسعه صنعت گردشگری از اولویتهای راهبردی دولت یازدهم است و «دولت به گردشگری به عنوان پدیدهای جدید و جهانی و صنعتی مؤثر در توسعه ملی مینگرد.»
اسحاق جهانگیری این بحث را روز پنجشنبه ۲۳ بهمنماه، در مراسم آغاز به کار هشتمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران مطرح کرده و از سازمانهای بینالمللی خواسته است تا چهره واقعی گردشگری ایران را ترسیم کنند.
او توضیح بیشتری درباره اینکه این چهره واقعی چگونه چهرهایست نداده ولی گفته همانگونه که ایران با عضویت در مجامع جهانی، خود را ملزم به رعایت اصول و قواعد آنها میداند، متقابلاً خواستههای مشروعی دارد که باید به آنها توجه شود.
عضویت ایران در بسیاری از مجامع جهانی اما تغییری در سیاستهای داخلیاش در ایجاد ممنوعیتها و محدودیتها در حوزههای مختلف به وجود نیاورده است و مشخص نیست منظور جهانگیری از «ملزم بودن ایران به رعایت اصول و قواعد آنها» چیست.
از سوی دیگر ممکن است آنچه که از آن با عنوان خواستههای مشروع ایران یاد میشود، با «رعایت اصول و قواعد آنها» در تضاد باشد. به عنوان مثال اجباری بودن حجاب برای زنان خارجی، حق آزادانه انتخاب پوشش را نقض میکند. ممنوعیت استفاده از مشروبات الکلی نیز میتواند یکی دیگر از نمونههای نقض آزادی افراد باشد.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا)، جهانگیری گفته است که «حقوق گردشگران غیرمسلمان در سرزمینهای اسلامی واقعیتی است که از دیرباز مورد توجه مراجع، علما و متفکران مسلمان بوده و در ایران نیز منجر به اتخاذ تدابیر ارزنده از سوی صاحبنظران دین و حقوقدانان ایرانی، نظام حقوقی، نظام سیاسی و نظام اجرایی کشور شده است.»
معاون اول رییسجمهور ایران مشخص نکرده است که این تدابیر ارزنده دقیقاً کدامها هستند و چگونه توانستهاند به رعایت حقوق گردشگران خارجی در ایران کمک کنند.
جهانگیری اما با اشاره به بیش از ۳۱ هزار اثر ثبت شده تاریخی در ایران گفته که «اینها فقط بخش کوچکی از بیش از یک میلیون اثر تاریخی و فرهنگی موجود ماست.»
او از سازمانهای جهانی خواسته که برای حفاظت از منابع گردشگری به ایران کمک کنند.
این در حالی است که بسیاری از جاذبههای گردشگری در ایران به دلیل سوء مدیریت در طول سالهای گذشته رو به ویرانی گذاشتهاند. بخشی از نواحی جنگلی ایران بهخصوص در شمال کشور مملو از زباله شدهاند و خشکسالی نیز چهره برخی دیگر از مناطق توریستی را دگرگون کرده است.
معاون اول رییس جمهور از سازمانهای جهانی خواسته است تا در مرمت و نگهداری آثار تاریخی ایران، نقش مؤثرتری داشته باشند.
با توجه به بحران اقتصادی حاکم بر ایران به دلیل تحریمهای وضع شده علیه این کشور به دلیل برنامههای اتمی و کاهش قیمت نفت، به نظر میرسد در دولت حسن روحانی عزمی برای توجه جدی به گردشگری به عنوان یک منبع درآمد برای دولت ایجاد شده اما رفتارهای گروههای تندرو که از آنها با عنوان «خودسر» یاد میشود و برخورد آنها با گردشگران خارجی، میتواند این سیاست دولت را با موانع جدی روبهرو کند.
شاید توجه به همین ملاحظات باعث شده که جهانگیری فراهم ساختن زمینههای لازم برای تحقق فرهنگ مدارا، تفاهم، صلح و دوستی را از پیشنیازهای صنعت گردشگری عنوان کند.
معاون اول رییسجمهور به کاهش شدید و سریع بهای نفت هم اشاره کرده و گفته که «باید به ظرفیتهای جایگزین در اقتصاد منهای نفت بپردازیم.»
او از گردشگری به عنوان زمینهای برای جلب سرمایههای داخلی و خارجی، تحقق رونق اقتصادی و حفظ روند رشد اقتصاد کشور نام برده است.
معاون اول رییس جمهور ایران به زیرساختهای مورد توجه دولت برای بالا بردن امنیت گردشگران نیز اشاره کرده و گفته است که این کار با همکاری وزارت کشور و دستگاههای امنیتی و انتظامی به فرجام رسیده و دولت به تأمین حقوق صنفی گردشگران خارجی توجه دارد.
مشخص نیست که منظور جهانگیری از «حقوق صنفی گردشگران خارجی» چیست اما در زمینه اسکان و امکانات موجود در هتلهای داخلی، ایران با کمبودهای جدی مواجه است. کیفیت بسیاری از هتلهای ایران نازل است و متصدیان این هتلها توجه چندانی به حقوق مسافران ندارند.
نظرها
نظری وجود ندارد.