ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شورای امنیت علیه اقدامات حوثی‌ها در یمن قطعنامه داد

شورای امنیت با محکوم کردن انتقال یک‌جانبه قدرت در یمن، خواستار حل منازعه سیاسی این کشور از طریق گفت‌وگو شد. اردن تهدید کرده که در صورت تشدید بحران، وارد یمن می‌شود.

شورای امنیت با محکوم کردن انتقال یک‌جانبه قدرت در یمن، خواستار حل منازعه سیاسی این کشور از طریق گفت‌وگو شد. اردن هم تهدید کرده که در صورت تشدید بحران، وارد یمن می‌شود.

شورای امنیت سازمان ملل در نشست اضطراری خود برای بررسی مسائل یمن، به اتفاق آراء اقدامات شورشیان حوثی را محکوم کرد. در قطعنامه این شورا به طور مشخص از روند خشونت‌آمیز انحلال پارلمان، تصرف مراکز دولتی و در اختیار گرفتن رسانه‌های جمعی توسط حوثی‌ها انتقاد شده است.

پیش‌نویس این قطعنامه را بریتانیا و اردن ارائه داده بودند. لیل گرانت، نماینده بریتانیا در شورای امنیت گفت: «حوثی‌ها باید هرچه سریع‌تر دست از خشونت بردارند و  راه‌کارهای سیاسی را جایگزین سلاح و زور کنند.»

اردن به تازگی اعلام کرده که اگر اوضاع یمن بدتر شود و حوثی‌ها وارد تعامل با جامعه بین‌المللی نشوند، به این کشور حمله می‌کند. بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل، پنج‌شنبه ۱۲ فوریه/ ۲۳ بهمن، در سخنانی هشدارآمیز گفته بود: «یمن دارد در برابر دیدگان جهانیان از هم فرو می‌پاشد.»

در قطعنامه شورای امنیت از طرفین منازعه در یمن خواسته شده که خواست‌های خود را طی گفت‌وگو و تحت نظارت سازمان ملل مطرح کنند. از شورشیان حوثی نیز خواسته شده که رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر و اعضای کابینه را از حصر خانگی آزاد کنند و تدوین قانون اساسی را با برگزاری رفراندوم میسر سازند.

نشست اضطراری شورای امنیت، شامگاه یک‌شنبه ۱۵ فوریه تشکیل شد و توافق کلیه اعضا بر سر قطعنامه یمن تنها دو دقیقه طول کشید. این قطعنامه سخنی از تحریم حوثی‌ها نزده و واجد تهدید نظامی علیه آنها نیست.

خلاء قدرت در یمن

شورشیان حوثی روز جمعه ۶ فوریه، پارلمان یمن را منحل کردند و از تشکیل یک کمیته رهبری ۵ نفره برای اداره امور این کشور خبر دادند. علی الحوثی به عنوان رهبر شورای رهبری این کشور معرفی شد.

قرار است یک شورای ملی موقت ۵۵۱ نفری جایگزین پارلمان شود. این تصمیم‌ها پس از شلیک موشک به مقر ریاست جمهور این کشور در ۲۰ ژانویه و تصرف کاخ ریاست جمهور اعلام شدند. عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور یمن دو روز پس از این حمله استعفا داد. پیش از او کل کابینه یمن استعفا داده بود.

قدرت‌گیری حوثی‌ها با اعتراض اکثریت سنی یمن رو‌به‌رو بوده است. پس از تصرف صنعا و اعلام انحلال مجلس، تظاهرات و تجمعاتی در پایتخت یمن علیه حوثی‌ها به راه افتاد. بیم آن می‌رود که اعتراضات مردم و خلاء سیاسی در یمن، با خشونت‌ و اقدامات تروریستی شبکه‌القاعده در این کشور همراه شود. یمن از مهم‌ترین پایگاه‌های فعالیت القاعده در شبه‌جزیره عربستان است.

سفارتخانه‌های آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان در واکنش به ناآرامی و بی‌ثباتی سیاسی در یمن، تعطیل شده‌اند.

یمن فقیرترین عضو خانواده کشورهای عربی محسوب می‌شود و پس از سقوط علی عبدالله صالح در سال ۲۰۱۲، همواره با ناآرامی و بی‌ثباتی رو‌به‌رو بوده است.

حوثی‌ها به اقلیت زیدی یمن تعلق دارند که حدود ۳۰ درصد جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند و بیشتر در شمال غربی یمن سکونت دارند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.