جلوگیری از اجرای دو کنسرت دیگر در ایران
کنسرت علیرضا قربانی برای بار دوم، این بار در دانشگاه بهشتی لغو شد. کنسرت سيروان خسروی، خواننده پاپ نیز برای چندمین بار در بوشهر لغو شد و خسارت مالی زیادی به جای گذاشت.
وزارت ارشاد میگوید در مقابل «گروههای خودسر» که مانع از اجرای کنسرتها میشوند خواهد ایستاد اما موج لغو کنسرتها همچنان ادامه دارد. در دو روز گذشته دو کنسرت علیرضا قربانی، خواننده موسیقی اصیل ایرانی و سيروان خسروی، خواننده پاپ لغو شدهاند.
بهگزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) علی رضوی، مدير برنامههای عليرضا قربانی روز دوشنبه ۱۱ اسفندماه از لغو کنسرت اين هنرمند توسط معاونت فرهنگی دانشگاه بهشتی خبر داد.
این کنسرت قرار بود ساعت ۱۶ روز دوشنبه در دانشگاه بهشتی تهران برگزار شود.
علی رضوی گفته است تمامی مراحل اداری از جمله هماهنگیهای لازم با مسئولان دانشگاه انجام شده بود.
بهگفته وی معاونت فرهنگی دانشگاه بهشتی از دستاندرکاران کنسرت خواسته بود که نمونه قطعات اجرايی کنسرت را برای ارزشيابی در اختيار دانشگاه قرار بدهند و آنها اين کار را انجام داده بودند.
وی اين عمل را «دور از انتظار» خواند و گفت: «به نظر میرسد لغو کنسرت عليرضا قربانی هفته گذشته در مشهد نيز در تصميمگيری مسئولان اين دانشگاه بیتأثير نبوده است.»
کنسرت علیرضا قربانی و گروه اشتیاق قرار بود ششم و هفتم اسفند در شهر گلبهار در نزدیکی مشهد برگزار شود اما مسئولان قضائی با اشاره به «اعتراض امت حزبالله و مخالفتهای امام جمعه شهر گلبهار» و «مغایرت داشتن کنسرت موسیقی با فرهنگ مردم» خواهان لغو برگزاری این کنسرت شدند.
مجید احدزاده، تهیهکننده گروه اشتیاق مبلغ خسارت لغو این کنسرت را ٨٠ میلیون تومان برآورد کرد.
در پی آن علیرضا قربانی در نامهای نسبت به این اقدام اعتراض کرد و نوشت: «حتی در زمان دولت نهم و دهم، ما با مشکلاتی از این دست مواجه نبودیم؛ ما در ابتدای دولت یازدهم، امیدواری بسیاری برای بهبود اوضاع داشتیم؛ اما در این قریب به دو سال اتفاق خوشایندی در حوزه فرهنگ و هنر رخ نداده است.»
احمد علمالهدی امام جمعه مشهد و عضو مجلس خبرگان نیز در نماز جمعه مشهد گفت با موسیقی مشکلی ندارد اما آن را بیبندوباری میداند. او گفت در مشهد که حرم امام هشتم شیعیان قرار دارد، نباید کنسرت برگزار شود.
او دفاع از برگزاری کنسرتها را به رسانههای خارج از کشور نسبت داد و گفت: «ما نمیخواهیم برخی عزیزان را بدنام کنیم و بگوییم با آن طرف آب در ارتباطند اما انجام این کارها ناخواسته دست آنها را در دست دشمن قرار میدهد.»
«خسارت يک ميليارد و ۲۰۰ ميليون ريالی»
از سوی دیگر روز یکشنبه ۱۰ اسفندماه ارسلان خدری، برگزارکننده کنسرت سيروان خسروی از لغو چند باره کنسرت برنامهریزی شده این خواننده پاپ خبر داد.
اين کنسرت قرار بود در روزهای ۱۷ و ۱۸ دیماه و بهمنماه و نهم و دهم اسفندماه سال جاری در بوشهر برگزار شود که به دلايل نامشخصی لغو شده است.
بهگفته ارسلان خدری لغو چند باره این کنسرت در بوشهر موجب خسارت يک ميليارد و ۲۰۰ ميليون ريالی شد.
لغو کنسرت سيروان خسروی در تاريخهای ۱۷ و ۱۸ دیماه دو روز قبل از اجرا، در همین تاريخ در بهمنماه، سه روز قبل از اجرا و در نهم و دهم اسفندماه نيز يک ساعت قبل از اجرا اعلام شد.
«پروژه نخنمای گروهی از سياسيون بازنده انتخابات»
در همین حال «خانه موسيقی» نیز روز یکشنبه ۱۰ اسفندماه در بيانيهای به لغو کنسرتها اعتراض کرد.
«خانه موسیقی» در بیانیه خود نوشته است بهرغم روی مکار آمدن دولت یازدهم «حجم تعدی و تجاوز به حقوق شهروندی و هتک حرمت عزيزان فعال در حوزه موسيقی (بهويژه بانوان) و گسترش ممانعتها و ممنوعيتها چنان فزونی يافت که به جرأت میتوان گفت در سه دهه گذشته تا بدين حد سابقه نداشته است».
«خانه موسیقی» این ممنوعیتها و محدودیتها را «پروژه جديد و نخنمای گروهی از سياسيون ناشی و بازنده انتخابات برای فشار آوردن به دولت منتخب و به منظور بهرهبرداری های خاص سياسی» دانست.»
کنسرتهای موسیقی در حالی لغو میشوند که چندی پیش علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران گفته بود این وزارتخانه در مورد کنسرتهای موسیقی «تسلیم گروههای خودسر نمیشود.»
بیشتر بخوانید: وزیر فرهنگ و ارشاد: تسلیم خودسرها نمیشویم
جنتی پیشتر هم گفته بود این وزارتخانه «با قدرت پای مجوزهای خود ایستاده» اما آنچه که در عمل اتفاق میافتد نشان میدهد که وزارت ارشاد خیلی هم نمیتواند محکم پای مجوزهای خود بایستد. این در حالی است که مقاومت اداره ارشاد در برابر دخالت قوه قضائیه تا کنون نافرجام بوده است.
لغو کنسرتهای موسیقی در دو سال اخیر افزایش یافته است. گزارشها نشان میدهند که در یک سال گذشته ۲۰ کنسرت موسیقی در ایران لغو شد.
نظرها
نظری وجود ندارد.