جریمه شکار یوزپلنگ ۱۰۰ میلیون تومان خواهد شد
سازمان محیط زیست ایران یکی از راههای بازدارنده شکار حیوانات در خطر انقراض را افزایش جرایم نقدی دانسته و اعلام کرده است جرایم جبران خسارت جانوران در سال ۹۴ افزایش مییابد.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست ایران، یکی از راههای بازدارنده شکار حیوانات در معرض خطر انقراض را افزایش جرایم نقدی شکارچیان غیرمجاز دانسته و اعلام کرده که جرایم جبران خسارت جانوران در سال ۹۴ افزایش خواهد یافت.
علی تیموری در مراسم مزایده تابلوهای نقاشی که ۱۳ اسفند به مناسبت روز جهانی حیات وحش برگزار شد، به برخی از اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست برای حفظ گونههای جانوری اشاره کرد که از آن جمله صادر نشدن پروانه برای شکار چهارپایان در سال ۱۳۹۳ بود. بر این اساس در سال ۹۳ تنها در مواردی که معیشت مردم منطقه به صید پرندگان وابسته باشد، مطابق با ظرفیت منطقه و به صورت محدود پروانه صید پرندگان صادر شده است.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست، درباره افزایش جرایم نقدی شکارچیان غیرمجاز گفته است: «سازمان حفاظت محیط زیست فهرست جدید این نوع جرایم را یک ماه پیش برای تصویب نهایی به شورای عالی محیط زیست ارسال کرد که این شورا پس از بررسی های مقدماتی اشکال هایی را به آن وارد دانست.»
بر اساس گفتههای این مقام مسئول، فهرست جدید جرایم قرار است پس از رفع اشکال دوباره به شورای عالی محیط زیست ارسال شود و فهرست نهایی از سال ۹۴ اجرایی خواهد شد.
براساس تصمیم جدید شورای عالی محیط زیست، جریمه شکار یوزپلنگ از پنج میلیون تومان که دو سال پیش تصویب شده بود، به نزدیک ۱۰۰ میلیون تومان خواهد رسید.
سازمان حفاظت محیط زیست ایران با استناد به گزارش «اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت» (IUCN) میگوید که حدود ۷۴ گونه از ردههای مختلف جانوران در ایران در حال انقراض هستند و در فهرست قرمز این اتحادیه جهانی جای گرفتهاند.
در کمتر از صد سال گذشته، برخی از ارزشمندترین گونههای جانوری در ایران مانند شیر ایرانی و ببر مازندران به کلی منقرض شدهاند. طبق جدول منتشر شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست ایران، اکنون وضعیت یوزپلنگ ایرانی در حالت بحرانی قرار دارد و چند پستاندار دیگر از جمله گوزن زرد ایرانی، گورخر آسیایی، فک دریای خزر، نهنگ آبی و نهنگ بالهای نیز در معرض خطر انقراض هستند.
بیشتر بخوانید: «۷۴ گونه از جانوران ایران در فهرست قرمز هستند»
اکنون مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست، اخذ مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست برای واردات و صادرات گونههای جانوری درخطر انقراض را ضروری اعلام کرده و گفته که این سازمان با متخلفان به شدت برخورد میکند.
به گفته مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست، علاوه بر این سازمان، وارد کنندگان و صادر کنندگان حیات وحش باید از سازمان دامپزشکی هم از لحاظ ژنتیک و تطابق با کنوانسیون منع تجارت بین المللی گونههای گیاهی و جانوری مجوز دریافت کنند.
این در حالی است که سازمان دیدهبان حقوق حیوانات در ایران میگوید که قاچاق گونههای مختلف جانوری در ۱۰ سال اخیر به شدت افزایش یافته اما اقدامی برای مقابله با آن صورت نمیگیرد.
در حال حاضر دو نوع تهدید نرم و سخت حیات وحش در ایران را در معرض خطر قرار داده است. تهدیدات نرم شامل تخریب زیستگاه و مسائل اقلیمی است که شرایط زیست حیوانات را متأثر کرده. تهدیدات سخت هم که در کوتاهمدت عواقب خود را برجای میگذارند شامل تصادفات جادهای، شکار، نگهداری حیوانات، صید، زندهگیری و انتقال حیوانات به سیرک، باغوحش باغ پرندگان و حتی قاچاق به خارج از کشور است.
بیشتر بخوانید: «وضعیت حیات وحش در ایران بحرانی است»
نظرها
نظری وجود ندارد.