۳۰ درصد ناوگان حمل و نقل عمومی ایران فرسوده است
به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران، بخش عمده آلودگی هوا در شهرهایی مانند تهران به دلیل تردد گسترده خودروها و موتورسیکلتهای فرسوده و عدم خروج آنهاست.
به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران، بخش عمده آلودگی هوا در شهرهایی مانند تهران به دلیل تردد گسترده خودروها و موتورسیکلتها فرسوده و عدم خروج آنهاست.
معصومه ابتکار در مراسمی که شنبه ۲۳ اسفند به مناسبت ثبت رکوردی جدید در خروج خودروهای فرسوده در تهران برگزار شده بود، با اشاره بر لزوم از رده خارج کردن خودروهای عمومی فرسوده مثل اتوبوس ها و مینیبوس ها، اعلام کرد: «در حال حاضر بالغ بر ۳۰ درصد ناوگان اتوبوسرانی و مینی بوس رانی کشور فرسوده است.»
به گفته کارشناسان حمل و نقل و محیط زیست، تا زمان عوض نشدن خودروهای فرسوده، عرضه کردن سوخت با استاندرهای جدید مانند یورو ۴ نیز قادر نخواهد بود آلودگی هوا در پایتخت را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. زیرا خودروهایی که از فناوری ۲۰ تا ۳۰ به قبل برخوردار هستند با مصرف سوخت استاندارد نیز آلودگی تولید میکنند.
به جز آلودگی شدیدی که بر اثر تردد خودروهای فرسوده تولید میشود، موتورسیکلتهای کاربراتوری نیز ۵ برابر خودروها ایجاد آلودگی میکنند. حدود ۳۰ درصد از آلودگی کلانشهرهای ایران به خاطر تردد موورسیکلتهای بنزینی است.
پیش از این و در اوایل سال ۱۳۹۳ نیز شورای شهر تهران از مجلس خواسته بود تا با اتخاذ تدابیری مناسب زمینه کاهش مدت زمان معاینه خودرو از ۵ سال به ۲ سال را در دستور کار خود قرار دهد. کاهش مدت زمان معاینه فنی خودروها به منظور کاهش آلودگی هوا صورت خواهد بود.
علیرغم تاکید دولت، سازمان حفاظت محیط زیست و پلیس راهنمایی و رانندگی بر لزوم انجام معاینه فنی خودروها، آمارها نشان میدهد در تهران از میان ۲/۵ میلیون خودرو که هر سال برای انجام معاینه فنی باید به مراکز ویژه مراجعه کنند، تنها حدود ۴۶۵ هزار مراجعه انجام میشود.
به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، برای مقابله با آلودگی هوا، از سال آینده نیروگاههای تولید برق مجاز به استفاده از سوخت مازوت نخواهند بود.
نظرها
نظری وجود ندارد.