اسرائیل ادعای جاسوسی درباره پرونده هستهای ایران را رد کرد
بر اساس گزارشی که در وال استریت ژورنال منتشر شده، اسرائیل از سال گذشته شروع به استراق سمع در مذاکرات کرده و اطلاعات محرمانهای را به دست آورده است.
اسرائیل گزارشی را که درباره جاسوسی این کشور از گفتوگوهای میان ایران و آمریکا درباره پرونده هستهای منتشر شده، به شدت رد کرد.
یک مقام ارشد اسرائیلی به بیبیسی جهانی گفته که ادعای مطرح شده توسط وال اسریت ژورنال کاملاً نادرست است.
روز سهشنبه، ۲۳ مارس/ ۳ فروردین، وال استریت ژورنال در گزارشی گفته بود که اسرائیل به جزئیاتی درباره گفتوگوها نیاز داشته تا علیه توافق هستهای با ایران پروندهسازی کند.
این گزارش ادعا کرده که مقامهای آمریکایی به شدت از این اقدام اسرائیل برای در میان گذاشتن اطلاعات محرمانه با قانونگذاران آمریکایی در کنگره این کشور و افراد دیگر خشمگین شدهاند.
اوایل ماه مارس، نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو به کنگره آمریکا گفته بود توافق هستهای میتواند راه ایران را به سوی دستیابی به بمب هستهای باز کند.
بر اساس گزارشی که در وال استریت ژورنال منتشر شده است، اسرائیل از سال گذشته شروع به استراق سمع در مذاکرات کرده و اطلاعات محرمانهای را از طریق مقامهای آمریکایی و دیپلماتهای اروپایی به دست آورده است.
یک مقام ارشد دولت آمریکا به والاستریت ژورنال گفته است که آژانسهای اطلاعاتی آمریکا پس از آگاه شدن از جاسوسی اسرائیل، به مذاکرهکنندههای این کشور هشدار دادهاند که اسرائیل ممکن است قصد نفوذ در مکالمات آنها را داشته باشد.
وال استریت ژورنال از قول این مقام ارشد آمریکایی نوشته است: «فاش شدن اطلاعات محرمانه میان قانونگذاران آمریکایی در کنگره و دیگران، آمریکا را خشمگین کرده. اینکه اسرائیل و آمریکا در مورد هم جاسوسی کنند یک مسأله است، اینکه اسرائیل اسرار دولت آمریکا را بدزدد و آن را به قانونگذاران آمریکایی بدهد، چیز دیگری است.»
در مقابل اما یک مقام ارشد اسرائیلی این گفتهها را به شدت رد کرده است: «دولت اسرائیل علیه آمریکا جاسوسی نمیکند. این اطلاعات غلط تنها میخواهد رابطه میان اسرائیل و آمریکا و ارتباطات امنیتی میان دو کشور را خراب کند.»
نخست وزیر اسرائیل در آخرین کمپین انتخاباتی خود نیز خشم آمریکا را برانگیخته بود. او گفته بود که اگر در انتخابات پیروز شود، هرگز اجازه تشکیل یک کشور فلسطینی را نخواهد داد.
او بعد گفته خود را چنین اصلاح کرد که اسرائیل قبلاً موافق راهحل تشکیل دو کشور مستقل بود، اما اکنون شرایط آن باید تغییر کند.
در پرونده هستهای ایران، آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین به دنبال این هستند که به توافقی دست یابند تا بر اساس آن، برنامه هستهای این کشور در مقابل کاهش تحریمها محدود شود.
این کشورها نگرانند که ایران بمب هستهای بسازد اما ایران بر صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای خود اصرار دارد.
اسرائیل در این گفتوگوها حضور ندارد.
این کشور از مجهز شدن ایران به سلاحهای هستهای نگران است و آن را تهدیدی برای خود به حساب میآورد.
دو طرف مذاکرات هستهای، امیدوارند تا پایان ماه مارس به توافق دست یابند.
نظرها
نظری وجود ندارد.