شورای حقوق بشر سازمان ملل مأموریت احمد شهید را یک سال دیگر تمدید کرد
سخنگوی جامعه بینالمللی بهاییان تمدید مأموریت شهید را پیام رسایی میداند: «جهان وعده دادن درباره حقوق بشر را نمیپذیرد، بلکه انتظار جامعه بینالمللی اقدامهای اجرایی جدی است.»
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز ۷ فروردینماه، مأموریت احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای رسیدگی به وضعیت حقوق بشر در ایران را به مدت یک سال تمدید کرد.
در رأی گیری روز ۷ فروردینماه، شورای حقوق بشر سازمان ملل با ۲۰ رأی مثبت، ۱۱ رأی منفی و ۱۶ رأی ممتنع به تمدید مأموریت احمد شهید رأی داد و به این ترتیب اعلام کرد که وضعیت حقوق بشر در ایران بهصورتی است که همچنان گزارش ویژه لازم است.
روز ۱۶ مارس / ۲۵ اسفند ۱۳۹۳، احمد شهید آخرین گزارش خود درباره وضعیت حقوق بشر در ایران را به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ارائه کرد. نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در طور جلسات شورای حقوق بشر و جلسات جانبی تأکید داشتهاند که وضعیت حقوق بشر در ایران بهبود یافته و ایران نیاز به «گزارشگر ویژه» ندارد.
هادی قائمی، مدیر کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران در رابطه با تمدید مأموریت گزارشگر ویژه ایران گفت: «پیام این رأی بسیار روشن است: چهار سال پس از مأموریت گزارشگر ویژه، کار دکتر شهید هنوز تمام نشده است. اساسیترین حقوق و آزادیهای به طور مداوم در ایران نقض میشود.»
دایان علایی، سخنگوی جامعه بینالمللی بهاییان در سازمان ملل نیز رأی شورای حقوق بشر برای تمدید مأموریت شهید را پیام رسایی میداند: «جهان وعده دادن درباره حقوق بشر را نمیپذیرد، بلکه انتظار جامعه بینالمللی اقدامهای اجرایی جدی است.»
بین ادعاهای جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد و اقدامات این حکومت در داخل ایران تضاد زیادی وجود دارد.
علایی به رفتار دوگانه نمایندگان جمهوری اسلامی در بیستوهشتمین شورای حقوق بشر سازمان ملل اشاره کرد. به گفته او در طول برنامه «بررسی ادواری وضعیت حقوق بشر در ایران» که در ۱۹ مارس / ۲۷ اسفند ماه ۱۳۹۳ برگزار شد، کاظم غریب آبادی، معاون بینالملل ستاد حقوق بشر قوه قضاییه و نماینده فرستادهشده به سازمان ملل از سوی ایران، مکرر ادعا کرد که «همه شهروندان ایران از حمایت قانونی از جمله حقوق سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برخوردارند.»
سخنگوی جامعه بینالمللی بهاییان با اشاره به وضعیت اقلیت بهایی ساکن ایران گفت که در حال حاضر ۱۰۰ بهایی به خاطر باورهای دینیشان در زندانهای ایران هستند و دیگر بهاییها تحت تبعیض سیستمی زندگی میکنند.
به گزارش کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران، دو تحول جدید در تمدید مأموریت شهید، رأی مثبت السالوادور و ژاپن بود.
کشور السالوادور که عضو جدید شورای حقوق بشر است با رأی مثبت خود، از مأموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران استقبال کرد. ژاپن هم، با اینکه با جمهوری اسلامی ایران گفتوگوهای دو جانبه حقوق بشری دارد، از مأموریت گزارشگر ویژه حمایت کرد و گفت: «پیشرفتها در حوزه حقوق بشر به راحتی در حال حاضر قابل مشاهده نیست.»
کشور برزیل که پیش از این به نفع تمدید مأموریت احمد شهید رأی داده بود، امسال از رأی دادن امتناع ورزید.
نظرها
نظری وجود ندارد.