ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«حضور زنان در ورزشگاه‌ها نیازمند تلاش همگانی است»

در پی مذاکرات هسته‌ای لوزان بار دیگر مسأله حضور زنان در ورزشگاه‌های ایران مطرح شده است. نسرین ستوده و نرگس محمدی، دو فعال حقوق زنان در این‌باره اظهارنظر کرده‌اند.

پس از انتشار بیانیه مشترک مذاکرات هسته‌ای لوزان، در محافل حکومتی ایران مسأله حضور زنان در ورزشگاه‌ها بار دیگر مطرح شده است. نسرین ستوده و نرگس محمدی، دو فعال حقوق زنان می‌گویند طرح این مسأله کشمکش بين گروه‌های مختلف درون حکومت است و دستیابی به آن نیازمند تلاش همه زنان و مردان است.

به‌گزارش کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران، نسرين ستوده، وکيل و فعال حقوق بشر معتقد است این گمان که با اتفاقاتی که در سطح بين‌المللی می‌افتد و يا با منعقد شدن توافق هسته‌ای، مسائل حقوق بشر خودبه‌خود حل می‌شوند و مثلاً درِ ورزشگاه‌ها به‌روی زنان باز خواهد شد، درست نيست.

این فعال حقوق زنان با بیان این‌که «هرگز نبايد به تحقق حقوق شهروندی و حقوق بشر مانند اتفاق يک‌شبه نگاه کرد»، افزود: «هيچ قانونی اگر در مورد حضور زنان در سالن‌های ورزشی تصويب شود، نمی‌تواند اجرای آن را تضمين کند مگر اين‌که همه زنان و مردان ايران برای اجرايش تلاش کنند.»

تصویب شد یا تصویب نشد؟

عبدالحميد احمدی، معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزير ورزش و جوانان روز شنبه ۱۵ فروردین‌ماه در گفت‌وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ايرنا) گفت: «سال گذشته وزارت ورزش و جوانان آيين‌نامه جامع خود را برای حضور خانواده‌ها و زنان در سالن‌های ورزشی به شورای امنيت کشور ارائه کرد که خوشبختانه اواخر سال ۹۳ مورد تأييد اين شورا قرار گرفت.»

او در همین حال افزود: «اين طرح مجموعه‌ای از ملاحظات فرهنگی، اجتماعی و شرعی است، البته در برخی رشته‌های ورزشی نه خانواده‌ها طالب حضور هستند و نه امکان حضور وجود دارد، زيرا تعدادی از اين ورزش‌ها مردانه است.»

اما ساعتی پس از سخنان عبدالحمید احمدی، بابک دين‌پرست، رئيس مرکز اطلاع‌رسانی و امور بين‌الملل وزارت کشور اعلام کرد: «شورای امنيت کشور درباره حضور زنان در سالن های ورزشی مصوبه‌ای نداشته است.»

شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور ایران در امور زنان و خانواده نیز روز دوشنبه ۱۷ فروردین‌ماه گفت فقط «حضور زنان و خانواده‌ها در مسابقات والبیال در سالن‌های ورزشی تأیید شده با این حال این طرح هنوز به امکان اجرا شدن و ابلاغ نرسیده است.» بر اساس سخنان مولاوردی همچنین دستورالعملی برای «نحوه حضور زنان» در سالن‌های ورزشی مشخص شده است.

ورزشگاه‌های والیبال، نه فوتبال

نسرین ستوده در این‌‌باره افزود: «تحقق حقوق بشر هر چند به بسترهایی نياز دارد اما در نهايت احقاق اين حقوق به فعاليت‌های تک‌تک شهروندان در داخل کشور بستگی دارد. مثلاً ما به توافق لوزان به‌عنوان بستری برای احقاق حقوق بشر نگاه می‌کنيم اما فقط اين توافق کافی نيست. تحقق حقوق بشر به فعاليت‌ها و خواسته‌های آحاد ملت نياز دارد.»

او گفت در صورت تصويب قانون حضور زنان در ورزشگاه‌ها نیز بايد تلاش را برای اجرايش ادامه یابد.

نرگس محمدی، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر و فعال حقوق بشر اظهار خوش‌بينی کرد که طرح حضور زنان در ورزشگاه‌ها در سال جاری اجرا شود.

او گفت: «اظهار نظرات مختلف روزهای اخير در مورد موافقت يا مخالفت حضور زنان در ورزشگاه‌ها، فقط کشمکش‌ها بين گروه‌های مختلف را نشان می‌دهد اما به گمانم بعد از اين کشمکش‌ها، طرح حضور زنان حداقل به شکل محدود اجرا می‌شود.»

نرگس محمدی گفت فکر نمی‌کند حضور زنان به ورزشگاه‌های فوتبال تعميم پيدا کند چون چنین اقدامی نياز به تمهیدات وسيعی دارد، «اما قطعاً زنان امسال خواهند توانست در زمان مسابقات واليبال وارد سالن‌های ورزشی شوند.»

امیدواری سپ بلاتر

با این حال سپ بلاتر، رئیس فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) نیز با شنیدن این خبر، بر روی توئيتر خود آن را «دلگرم‌کننده» توصيف کرد و نوشت: «اميدوارم به زودی زنان را در استاديوم‌های فوتبال ببينم.»

رئیس فیفا اسفند ماه ۱۳۹۳ در يادداشتی در هفته‌نامه فيفا از ايران خواسته بود تا به ممنوعيت حضور زنان در ورزشگاه‌های فوتبال پايان دهد.

پیش از آن ۱۹۰ کنشگر مدنی و سياسی ايران نامه سرگشاده‌ای در این پیوند به سپ بلاتر نوشته بودند.

روز گذشته، پنج‌شنبه ۲۰ فروردین‌ماه سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین در جمع زنان بسیجی گفت: «حضور زنان در ورزشگاه‌ها فضيلتی برای زنان نيست بلکه زن ايرانی نقش‌آفرينی در صحنه های علمی، فرهنگی، اجتماعی و عرصه‌های مهم ديگر را می‌خواهد.»

او افزود: «زن ايرانی حضور و نقش‌آفرينی در کمک به مظلومان بحرين، يمن، فلسطين، عراق و... را می‌خواهد، خواسته زن ايرانی حضور و نقش‌آفرينی در آزادی بيت‌المقدس است.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • علی

    حضور زنان در ورزشگاه، کلاً یک خواسته بی ربط به واقعیت اجتماعی ایران و بخشی از آرمانهای طبقه نوبورژوای ایرانی است که از نظام نئولیبرال جهانی خط می گیرد. این دغدغه واقعی مردم ایران نیست. یک بحث وارداتی است.

  • سرباز ایران

    آقای علی، واقعیت اجتماعی ایران اون چیزی که دختران و زنان ایران میخوان. این واقعیت اجتماعی است که حاکمیت رو به این سمت برده که بخواد راجب این موضوع فکر کنه حالا هر چقدر امثال شما بخوان با حرفهای دائی جان ناپلئونی واقعیت اجتماعی ایران رو نادیده بگیرن و با حرفهای شیکی و پوچی مثل «نوبورژوازی» یا «خط گرفتن از نظام نئولیبرال جهانی» اونو به موهوماتی مثل اینکه این چیزها خواست غربیها و تهاجم فرهنگی و ... ربط بدن و ۳۶ سال مردم را از مطالبه حقوقشون منع کنن. تعجب برانگیزه که تا چه اندازه عده ای سرشون که هیچی خودشون رو تو برف کردن!

  • hasani

    مدیران فدراسیون و نمایندگان حراستی وزیر به کیروش : مرتیکه دلال ! هیچگونه حمایت ازت نمیکنیم پول و بازی تدارکاتی هم خوابش را ببینی و لیست بازیکنانرا هم اسدی تعیین میکند. پولتم را بخواهی پاسپورتت توقیف است . حلا میخواهی بمانی پای خودت ! واقعا که شرم اور است .

  • محمد

    دیگه همه ی مشکلات مملکت حل شده و فقط مانده همین