معاونت امور زنان ریاستجمهوری: آزمون استخدامی۹۴ تبعيضآميز است
شهيندخت مولاوردی، معاون حسن روحانی، رئيسجمهور ايران در امور زنان و خانواده میگويد آزمون استخدامی دستگاههای دولتی بر اساس وعدههای روحانی نيست.
شهيندخت مولاوردی، معاون حسن روحانی، رئيسجمهور ايران در امور زنان و خانواده در خصوص آزمون استخدامی ۱۳ نهاد دولتی که به تازگی منتشر شده، گفته اين آزمون «تبعيضآميز» است.
روزنامه اعتماد يکشنبه ۲۳ فروردين، به نقل از معاون حسن روحانی نوشت که در اطلاعيه اين آزمون استخدامی ۲۸۰۰ فرصت شغلی فراهم شده که ۲۴۰۰ شغل برای مردان، ١٦ شغل برای زنان و ٥٠٠ شغل بدون ذکر جنسيت معرفی شده است.
به گفته مولاوردی اين آزمون «مطابق با وعدههای رئيسجمهوری نيست.»
این نخستین مقام دولتی است که به تبعیض جنسیتی در آزمون استخدامی اخیر اعتراض کرده است.
شماری از فعالان حقوق زنان در اعتراض به تبعيض جنسيتی گسترده در اين آزمون استخدامی فراگير دستگاههای دولتی در سال ۹۴، بيانيه اعتراضآميزی تهيه کرده اند.
بيشتر بخونيد: جمعآوری امضا عليه تبعيض جنسيتی در آزمون استخدامی ايران
تبعیض جنسيتی در خصوص نيروهای استخدامی يکی از مشکلات زنان در ايران است. در سالهای اخير طرحهايی در خصوص ممنوعيت زنان مجرد نيز در ايران مطرح شده است.
تبعيض در استخدام زنان و مردان در ايران در حالی رخ میدهد که بر اساس مواد ۲ و ۳ کنوانسيون ۱۱۱ سازمان بينالمللی کار بايد برابری در فرصتها و روشها برای از بين بردن تبعيضهای جنسيتی برقرار شود و ايران هم به اين کنوانسيون پيوسته است.
در داخل ايران هم قانون کار مصوب ۱۳۳۷، در ماده ۲۳ و قانون کار مصوب ۱۳۶۹ در ماده ۳۸ میگويد: «تبعيض در تعيين ميزان فرد بر اساس سن، جنس، نژاد، قوميت و اعتقادات سياسی و مذهبی ممنوع است.»
همچنين، قانون اساسی هم بر ممنوعيت تبعيض در اشتغال بر اساس جنسيت تأکيد دارد.
نرخ بیکاری زنان دو برابر مردان است
بر پايه آمارها نرخ بيکاری زنان در ايران در مقايسه با مردان بيش از دو برابر است.
به گفته علی ربيعی، وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعی ايران، «کار زنان به سمت فصلی شدن رفته» است.
ربيعی گفته: «نرخ مشارکت زنان در بخش های اقتصادی بايد به گونهای بالا برود که به ايجاد تعادل منجر شود.»
مشارکت زنان در بازار کار ايران، براساس آمارهای سازمان مديريت و برنامهريزی، حدود ۱۱ درصد و بر اساس برخی آمارهای غير رسمی، ۱۳درصد است. در حالی که اين رقم در برخی کشورهای ديگر به حدود ۸۰ درصد میرسد.
بر اساس تحقيقات صورت گرفته توسط کارشناسان در داخل و خارج از کشور، با گذشت چهار دهه پس از انقلاب ۵۷، تفاوت چشمگيری در نقش زنان در نيروی کار ايجاد نشده است.
بر اساس آمار منتشر شده از سوی اداره آمار کشور «دست کم در طول هشت سال اخير، تعداد شاغلان زن در ايران با کاهشی جدی مواجه بوده است.»
شهیندخت مولاوردی بارها نسبت به کم توجهی دولت و برخی وزرای کابینه به امور زنان انتقاد کرده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.