خالد بحاح، معاول اول رئیسجمهوری یمن شد
بحاح در سراسر یمن و بین احزاب متخاصم، محبوب است و این ممکن است او را به عنوان یک چهره که بتواند تنشهای جنگ داخلی یمن را آرام کند، مطرح کند.
عبدربه منصور هادی، رئیسجمهوری یمن، خالد بحاح را بهعنوان معاون اول خود انتخاب کرد. او در «دیدگاهی» که در «نیویورکتایمز» منتشر کرده از حوثیها خواسته است که بهپای میز مذاکره بیایند.
به گزارش رویترز روز دوشنبه ۱۳ آوریل/ ۲۴ فروردین منصور هادی به رسانهها اعلام کرد که بحاح، معاون اول اوست.
منصور هادی، در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۴، بحاح را به عنوان نخستوزیر یمن برای تشکیل کابینه در صنا معرفی کرد. بحاح در ۱۹ ژانویه ۲۰۱۵، و در پی محاصره نظامی ساختمانهای دولت یمن توسط شبهنظامیان حوثی از مقام نخست وزیری استعفا داد. بحاح به مدت سه ماه رئیس دولت یمن بود و با قدرت گرفتن شبهنظامیان حوثی به عدن گریخت. او در نامهای که در زمان کنارهگیری از دولت یمن منتشر کرد، «کودتای» حوثیها را محکوم کرد.
بحاح از سیاستمداران مستقل در یمن است که پیش از سرنگونی دولت منصور هادی در صنا رابطه خوبی هم با شیعیان حوثی داشت. او که پیش از نخستوزیر شدن، بهعنوان نماینده صنعا در سازمان ملل به فعالیت مشغول بوده، با سازوکارهای بینالمللی برای خروج از بحران نیز آشنایی دارد.
حوثیهای یمن که مهمترین جناح مخالف دولت منصور هادی هستند پیش از آغاز جنگ داخلی یمن، با بحاح پای میز مذاکره نشستهاند و به نظر میآید که انتخاب مجدد بحاح به عنوان معاون اول، از سوی منصور هادی راه را برای مذاکره با حوثیها هموار کند.
بحاح در سراسر یمن و بین احزاب متخاصم، محبوب است و این ممکن است او را به عنوان یک چهره که بتواند تنشهای جنگ داخلی یمن را آرام کند، مطرح کند. سخنگوی منصور هادی به رویترز گفته است که «انتصاب بحاح امکان دارد که در پیدا کردن راه حل سیاسی و تلاش برای احیای روند گفتوگو با حمایت سازمان ملل متحد، کمک کند.»
منصور هادی در «دیدگاهی» که روزنامه «نیویورک تایمز» روز دوشنبه ۲۴ فروردین ماه منتشر کرده است از ایران خواسته که در امور داخلی یمن مداخله نکند. او همچنین از شیعیان یمن خواسته است که پای میز مذاکره بیایند.
عبدربه منصور هادی، پس از شورش حوثیها ها در ژانویه ۲۰۱۵ از پایتخت یمن، صنا، به عدن رفت و دولت خود را در جنوب این کشور متمرکز کرد. پیشروی حوثیها و نیروهای نظامی وفادار به علی عبدالله صالح (رئیسجمهور پیش از هادی) به سمت عدن، منصور هادی را ناچار کرد که به عربستان برود.
عربستان سعودی و متحدانش بیش از دو هفته است که مواضع شبهنظامیان شیعه در یمن را بمباران میکنند. عربستان سعودی درخواست ایران برای پایان دادن به حملات هوایی را با حمله هوایی به یک اردوگاه نظامی در تعز در روز یکشنبه ۲۳ فروردین پاسخ داد.
در همین زمینه:
نظرها
نظری وجود ندارد.