ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تظاهرات رسمی روز کارگر پس از هشت سال توقف برگزار شد

آخرين تظاهرات روز کارگر سال ۸۶ برگزار شد. ۲۰ هزار کارگر در مراسم امسال شرکت کرده و توانستند بخش‌هایی از خواسته‌های خود را مطرح کنند.

در ایران تظاهرات رسمی کارگران در فضای باز هشت سال برگزار نشد. اما امسال این مراسم با حضور ۲۰ هزار کارگر در تهران انجام گرفت. به‌رغم تدارک این مراسم از سوی نهادهای رسمی، کارگران بخش‌هایی از خواسته‌های خود و اعتراض‌هایشان به وضعیت موجود را بیان کردند.

به‌گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، تجمع کارگران در ميدان فلسطين تهران برگزار شد اما به‌دليل انسداد مسير راهپيمايان در خيابان‌های منتهی به این ميدان، کارگران به‌شکل يکپارچه قادر به برپايی تجمع نشدند و سخنرانی‌های اين مراسم نيز در دو ضلع جنوب شرقی و شمالی ميدان فلسطين برگزار شد.

کارگران با ۷۲۰ اتوبوس از شهرهای مختلف اطراف تهران به این گردهمایی که برگزارکننده اصلی آن تشکل رسمی خانه کارگر بود، آورده شدند. آن‌ها پارچه‌نوشته‌هايی با این مضامین در دست داشتند: «کارگر ايرانی، بيکاره بيکاره»، «تأمين اجتماعی حق مسلم ماست»، «کارگر بيدار است از درد و رنج بيزار است»، «تأمين اجتماعی حق مسلم ماست»، «قرارداد موقت، الگوی برده‌داری»، «قرارداد موقت ملغی بايد گردد».

بهرام حسنی‌نژاد، دبير اخراجی انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو، درباره این تظاهرات به ایلنا گفت: «راهپيمايی هزاران کارگر پس از چند سال سکوت نشان‌دهنده اوج نارضايتی آنان از شرايط موجود در حوزه کار است.»

او ضمن درخواست برداشته شدن فشار بر فعالان کارگری، از تشکل‌های صنفی مستقل کارگران حمایت کرد و گفت: «انجمن‌ها و تشکل‌های مستقل کارگری که صدای واقعی کارگران هستند بايد بتوانند در فضايی آزاد مطالبات صنفی کارگران را منعکس کنند.»

عليرضا محجوب، دبيرکل خانه کارگر در گردهمایی میدان فلسطین گفت به این دلیل این تشکل خواستار راهپیمایی روز کارگر بود تا کارگران بتوانند حرف‌های خود را آزادانه بيان کنند يا روی کاغذ بنويسند.

محجوب افزود که خانه کارگر نتوانسته آن‌گونه که بايد اين راهپيمايی را برگزار کند.

در قطعنامه پایانی این تظاهرات، راهپيمايی روز کارگر حق مسلم کارگران عنوان شده که بايد همه ساله آزادانه در همه شهرهای کشور برگزار شود.

همچنین در این قطعنامه آمده است که کارگران نمی‌توانند با دستمزدی که دارند بيش از ۱۰ روز زندگی کنند. این قطعنامه خواستار پرداخت تفاوت موجود میان حداقل حقوق و حداقل معيشت شده است.

لغو قراردادهای موقت و ساماندهی مشاغل پيمانی؛ تجدیدنظر در حقوق بازنشستگان تأمين اجتماعی، مستمری بگيران و از کارافتادگان؛ هشدار به وزير بهداشت در مورد دخالت در سازمان تأمين اجتماعی؛ و بازنشستگی کارگران با ۲۵ سال سابقه کار؛ از جمله خواسته‌های دیگری بود که در این قطعنامه گنجانده شده بود.

از آن‌جا که برگزارکنندگان این راهپیمایی از حامیان دولت حسن روحانی هستند در قطعنامه نیز این موضوع هویدا بود و در آن از وزیر کار و هیأت مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران حمایت شده بود.

آخرين تظاهرات رسمی روز کارگر در تهران، در سال ۸۶ خورشیدی برگزار شده بود. در این سال‌ها تشکل‌های مستقل کارگری که اینک غیرقانونی هستند خود جداگانه به اشکال مختلف این روز را برگزار کرده‌اند. در آخرین مورد، اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه روز سه‌شنبه به‌مناسبت روز کارگر اقدام به پخش شیرینی و گل کردند اما با دخالت مأموران انتظامی مواجه شدند. ابراهیم مددی و داود رضوی، دو عضو هیأت مدیره این سندیکا توسط مأموران امنیتی بازداشت شدند.

در روزهای اخیر چند تن از فعالان کارگری دیگر، از جمله محمود صالحی و عثمان اسماعیلی در کردستان، نیز بازداشت شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شاهد

    به غلط این تجمع را تظاهرات روز کارگر خوانده اید ! تجمع فوق از همان جنس اول ماه مه اتحاد جماهیر شوروری سوسیالیستی است که توسط عوامل دولتی را انداخته می شد و در ان سعی می شد شعارهای کارگری سمت و سوی دیگری یابد تا از محتوا تهی گردد . به شعار بزرگ " کارفرما حیا کن افغانی را رها کن " توجه کنید .شعاری که جایش نباید اینجا باشد اما به قصد تحریک احساسات نوشته شده است .