ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کجا فایل‌هایمان را آپلود کنیم؟

دامون برخوردار - اگر بخواهیم یک فایل با حساسیت‌های امنیتی بالا را در فضای اینترنت ذخیره کنیم چه سرویسی مناسب نیاز ماست؟

از آپلود عکس و موسیقی محبوبتان تا فایل متنی و کتابی که می‌خواهید با دیگران به اشتراک بگذارید، هر روز بیشتر و بیشتر سر و کار ما به سرویس‌های ذخیره فایل آنلاین می‌افتد. این سرویس‌ها به ما امکان آپلود، اشتراک با دیگران و دانلود فایل را می‌دهند و عموماً امکان  ذخیره رایگان را با حجمی محدود برای کاربران فراهم می‌کنند.

معرفی و نام بردن از تمامی سرویس‌های ذخیره آنلاین در یک مقاله امکان‌پذیر نیست و در سال‌های اخیر ده‌ها سرویس مختلف با نقاط قوت و ضعف متفاوت وارد عرصه دخیره فایل شده‌اند.

کاربران ایرانی که با نمونه‌های خارجی مانند «مدیا فایر» و داخلی مانند «پرشین گیگ» آشنا هستند. در اینجا برخی از معروف‌ترین سرویس‌های ذخیره آنلاین را با ذکر محدودیت‌های آنها لیست می‌کنیم:

۱ - Google Drive گوگل درایو؛ حجم رایگان ارائه شده: ۱۵ گیگابایت؛ محدودیت حجم هر فایل: ۵ ترابایت.

۲ - Box باکس  حجم رایگان ارائه شده: ۱۰ گیگابایت؛ محدودیت حجم هر فایل: ۲۵۰ مگابایت.

۳ -Copy کپی؛ حجم رایگان ارائه شده: ۱۵ گیگابایت؛ محدودیت حجم هر فایل: ندارد.

۴ -  Dropbox دراپ باکس؛ حجم رایگان ارائه شده: ۲ گیگابایت؛ محدودیت حجم هر فایل: با استفاده از اپلیکیشن محدودیت ندارد.

۵ -  OneDrive وان درایو؛ حجم رایگان ارائه شده: ۱۵ گیگابایت؛ محدودیت حجم هر فایل: ۲ گیگابایت.

حساسیت امنیتی و ذخیره آنلاین

اگر چه برخی از این سرویس‌ها می‌توانند برای نیازهای روزمره مناسب باشند، اما اگر بخواهیم یک فایل با حساسیت‌های امنیتی بالا را ذخیره کنیم چه سرویسی مناسب نیاز ماست؟

پیش از هر توصیه‌ای باید توجه داشت که امنیت موضوعی نسبی است و امنیت صد در صد تنها در شرایط آزمایشگاهی و نه در محیط واقعی امکان‌پذیر است.

تمامی توصیه‌های امنیتی به بالا بردن ضریب امنیت (آنلاین) شما کمک می‌کند و برای اطمینان از امنیت آنلاین، باید از امنیت سیستم‌عامل، مرورگر، ارتباط اینترنتی و موارد دیگری اطمینان داشت. اگر سیستم‌عامل از یک نرم‌افزار آنتی‌ویروس مطمئن و به روز شده استفاده نکند، استفاده از یک مرورگر مطمئن نمی‌تواند ما را از خطرات آنلاین حفظ کند.

اما در میان سرویس‌هایی که فضای آنلاین برای ذخیره فایل را در اختیار می‌گذارند سرویس‌های معدودی هستند که امنیت را اولویت اول خود قرار داده‌اند.

SpiderOak ،Wuala ، Tresorit چند مورد از این سرویس‌دهنده‌ها هستند که مساله امنیت را در نظر می‌گیرند. اما ما در این مقاله به بررسی سرویس Mega می‌پردازیم که ۵۰ گیگا بایت فضا را به رایگان در اختیار کاربران قرار می‌دهد و از زبان فارسی نیز پشتیبانی می‌کند.

 کیم دات کام و مگا

مگا که توسط کارآفرین پرجنجال اینترنتی کیم اشمیتز یا کیم دات کام ایجاد شده است سرویس ذخیره فایلی است که در نیوزیلند ثبت شده و اساس کار خود را بر رمزگذاری دو طرفه بر اساس رمز انتخابی کاربر قرار می‌دهد.

این سرویس هم در گذشته دچار خطاهای امنیتی شده است و اگر چه هم اکنون از امنیت بالایی برخوردار است اما نشان داده است که هیچ سرویسی به صورت صد در صد قابل اطمینان نیست. اما با استفاده از یک سیستم مطمئن و یک اتصال اینترنت مطمئن مثلاً با استفاده از نرم افزار TOR  کاربران می‌توانند تا حد بالایی از پنهان بودن هویتشان در هنگام آپلود و دانلود فایل مطمئن شوند.

وب سایت مگا در معرفی خود به زبان فارسی می‌نویسد: «مگا پیرامون این اصل ساخته شده است که رمزنگاری علی‌رغم امنیت بالای خود نباید با کارایی تداخل کند.»

مگا بدون هیچ‌گونه نرم‌افزار زمینه‌ای قابل‌دسترسی است و تنها ارائه‌دهنده فضای ذخیرهآنلاین است که از رمزگذاری یا «اینکریپشن» استفاده می کند..

مگا در مقایسه با سرویس‌های رایگان دیگر نمره قابل قبولی را دریافت می‌کند و می‌تواند برای کاربران ایرانی -به شرط رعایت موارد امنیتی دیگر- مفید باشد. در ادامه نحوه کار با این سرویس آنلاین را به صورت تصویری توضیح داده‌ایم:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • رضا

    چطور ممکنه که: – Google Drive گوگل درایو؛ حجم رایگان ارائه شده: ۱۵ گیگابایت؛ محدودیت حجم هر فایل: ۵ ترابایت.

  • کریم

    زمانه در این بخش مدتی است که مطالب جالب و پرمحتوایی میگذاره، مثل مطالبی که در مورد امنیت و فیلترینگ و برنامه های مشابه داشت ولی تعجبم که چرا گاهی مطالبی چنین پر غلط و سطح چایین هم می ذاره، واقعا موضوع کم دارید یا نویسنده ؟!

  • دامون

    کریم عزیز ممنون می شوم اگر اشتباهات این مقاله را با جزئیات ذکر کنید تا رفع شود. رضا ی عزیز. برای آپلود فایلی در این اندازه باید از نسخه نرم افزاری این سرویس و فضای غیر رایگان استفاده کنید.