ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نگرانی احمد شهید از بازداشت و پیگرد روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر در ایران

احمد شهيد، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای رسیدگی به وضعیت حقوق بشر در ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد، ساکت کردن روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر موجب تضعيف حقوق بشر در ايران می‌شود.

احمد شهيد، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای رسیدگی به وضعیت حقوق بشر در ایران روز جمعه ۵ ژوئن /  ۱۵ خردادماه در بیانیه‌ای اعلام کرد، ساکت کردن روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر موجب تضعيف حقوق بشر در ايران می‌شود.

از بیانیه احمد شهید درباره بازداشت روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر در ایران کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل حمایت کرده‌اند.

به گزارش جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران، احمد شهید در بیانیه خود که در ژنو منتشر شده از «دستگيری، حبس و پيگرد خودسرانه و غيرقانونی روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشر در ايران» به شدت ابراز نگرانی کرد.

او در این بیانیه نوشته است: «به سکوت کشاندن اين منتقدان غيرقابل پذيرش است. اين کار به گفت‌وگوی عمومی لطمه می‌زند و ايرانيان و جهانيان را از اطلاعات مهم درباره واقعيت در اين کشور محروم می‌کند.»

او افزوده است: «استفاده مکرر از اشاره‌های مبهم به تهديد عليه امنيت ملی، تبليغ عليه نظام و اهانت به دولتمردان برای پيگرد روزنامه‌نگاران يا کنشگران حقوق بشر با موازين بين‌المللی مربوط به آزادی بيان و تشکل و نيز اصل رعايت موازين قانونی مغاير است.»

احمد شهید به‌ویژه نسبت به حبس و محاکمه جيسون رضائيان، خبرنگار واشنگتن پست، و همسر او يگانه صالحی، خبرنگار روزنامه نشنال امارات متحده عربی؛ و همچنین بازداشت و محکومیت نرگس محمدی و  آتنا فرقدانی، فعالان حقوق بشر، ابراز نگرانی کرده است.

گزارشگر ویژه سازمان ملل برای رسیدگی به وضعیت حقوق بشر در ایران گفته است: «روزنامه‌نگاران بايد از حمايت برخوردار باشند، و به خاطر شغل‌شان مورد آزار و پيگرد قرار نگيرند. حبس و محاکمه آقای رضائيان و خانم صالحی نه تنها حقوق فردی آن‌ها را نقض می‌کند بلکه اشخاص ديگر را که در ايران در رسانه‌ها کار می‌کنند می‌ترساند.»

جیسون رضائیان و یگانه صالحی در تاریخ ۲۲ ژوئیه / ۳۱ تیرماه سال گذشته دستگیر شدند. یگانه صالحی مهرماه همان سال آزاد شد اما همسرش در زندان ماند. نخستین جلسه محاکمه این دو، روز سه‌شنبه ۵ خردادماه / ۲۶ ماه مه پشت درهای بسته آغاز شد.

احمد شهيد با اشاره به بازداشت فعالان حقوق بشر در ایران یادآور شده است که «مدافعان حقوق بشر در ايجاد جامعه‌ای دمکراتيک و رعايت‌کننده حقوق بشر، نقشی اساسی ايفا می‌کنند.»

نرگس محمدی، نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در تاریخ ۱۵ اردیبهشت‌ماه سال جاری در منزل خود دستگیر و به زندان اوین منتقل شد. «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام» و تأسیس گروه ضداعدام «لگام» (کارزار لغو گام به گام اعدام) از جمله اتهامات اوست.

آتنا فرقدانی، فعال حقوق کودکان کار، وب‌نگار، نقاش و دانشجوی ستاره‌دار زندانی در ایران نیز به تازگی به ۱۲ سال و ۹ ماه حبس محکوم شد. او متهم به «تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت کشور، تجمع و تبانی با افراد ضدانقلاب و فرقه ضاله، توهین به نمایندگان مجلس از طریق مهارت نقاشی و توهین به رهبری و سپاه پاسداران» شده است.

از بیانیه احمد شهید، کارشناسان حقوق بشر، مادز آندِناز، رئيس گروه تحقيق سازمان ملل در مورد حبس‌های خودسرانه؛ و گزارشگران ويژه سازمان ملل، ميشل فورست (در مورد مدافعان حقوق بشر)، ديويد کِی (آزادی بيان)، گابريلا کنول (استقلال قوه قضائيه) و خوان اِ مِندِز (شکنجه)، حمایت کرده‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • علی قربانی

    من همیشه طرفدار ازاداندیشان وفرهیختگان ایران هستم.روزنامه نگارانی که حامی قدرت هستند.وبه خفقان جامعه کمک میکنند.مثل بازج ویانی هستند که با بد دهنی روشن فکران جامعه رامیازارند.درود بر زندانی های سیاسی ایران.