۲۵ هزار کودک ۱۰ تا ۱۴ ساله ايرانی از همسران خود جدا شدهاند
دبير شورای برنامه ريزی راهبردی سازمان تأمين اجتماعی گزارش داد که آمار نگران کنندهای در خصوص ازدواج کودکان در سن پايينتر از سن قانونی در ايران وجود دارد.
يک مقام سازمان تأمين اجتماعی ايران خبر داده که در ايران ۲۵ هزار کودک ۱۰ تا ۱۴ ساله وجود دارد که از همسران خود جدا شدهاند.
خبرگزاری کار ايران (ايلنا) شامگاه جمعه ۲۲ خرداد به نقل از فرشيد يزدانی، دبير شورای برنامه ريزی راهبردی سازمان تأمين اجتماعی گزارش داد که آمار نگران کنندهای در خصوص ازدواج کودکان در سن پايينتر از سن قانونی در ايران وجود دارد.
او اين آمار را اعلام نکرده است.
بر پايه قوانين ايران، سن ازدواج برای دختران ۱۳ سال و برای پسران ۱۵ سال است، اما پدر و يا جد پدری میتوانند دختران کمتر از اين سن را نيز با اجازه دادگاه بر سر سفره عقد بنشانند.
بالا بردن سن ازدواج زنان در قوانين ايران يکی از خواستههای فعالان حقوق زنان در اين کشور است.
به گفته يزدانی، اين آمار نشان میدهد که عمدتا دختران در سنين پايينتر از سن رسمی ازدواج میکنند.
افزایش شمار کودکان کار
او همچنين افزوده که ۲۵ درصد کودکان در ايران به مدرسه نمیروند و «اين مسئله آينده نگران کنندهای را برای کشور رقم میزند.»
يزدانی در خصوص کودکان کار نيز ابراز نگرانی کرده و گفته که «گسترش آسيبهای اجتماعی،استمرار نابرابریهای اجتماعی و کاهش امنيت اجتماعی» از جمله عواقب کار کودکان است.
به گفته يزدانی، عمده متقاضيان کار کودک «کارفرماهای کوچک و غير رسمی» هستند زيرا که کودک را بيمه نمیکنند و به دليل ضعف سيستم قضايی با شکايت کمتر مواجه شده و کنترل نيروی کار برای آنها بهتر است.
هفته گذشته نيز شهيندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده رئيسجمهوری ايران، بر لزوم ثبت روز «مبارزه با کار کودک» در تقويم رسمی کشور تأکيد کرد.
جمعه ۱۲ ژوئن / ۲۲ خردادماه در تقويم بسياری از کشورها به نام «روز لغو کار کودک» به ثبت رسيده است.
به گفته فعالان حقوق کودک، شمار کودکان کار در ايران همچنان رو به افزايش است. بنابر پژوهشهای انجام شده از سوی فعالان حقوق کودک در ايران، ۳۲ درصد کودکان کار مورد آزار جسمی، روحی و جنسی قرار میگيرند.
«زبالهگردی و تماس با سرنگ آلوده و اجسام تيز» يکی از دلايل ابتلای کودکان کار به ويروس ايدز عنوان میشود.
نظرها
mortad
ننگ بر سران کشوری که در آن کودکان ۹-۱۰ ساله ازدواج میکنند و طلاق میگیرند. قعر پستی و بی شرافتی کجاست؟
َعابد
مگر در هنگام تشکیل جمهوری، بیش از 98 درصد ایرانی ها ( از تمام اقوام و مذاهب و فرق) به حاکمیت قوانین و دیدگاه اسلامی بر جامعه خود رای ندادند؟ مگر سالهای سال با مشارکت بیش از 70-60 درصدی در انتخابات نظام اسلامی اعتماد و اتکای خود به انتخاب این سیستم را دوباره تایید نکرده اند؟ حجاب اجباری، حد و تعزیر و ازدواج در سنین پایین هم پیامدی از همان تصمیمات است و جای هیچ ناله و زاری نیست. ایرانی ها نمی توانند برخی جنبه های اسلام را دوست داشته باشند و برخی را نه، درهم است و سوا کردنی نیست.
آرمان شهر | Armanshahr| بنیاد آرمان شهر | هفتروز نامه حقوق بشری زنان ـ شماره 100
[…] […]