بيش از ۵۰۰ هزار هکتار از جنگلهای لرستان در حال نابودی هستند
تا کنون بیش از يک ميليون و ۴۰۰ هزار هکتار از سطح جنگلهای زاگرس تاکنون بر اثر بيماری «زوال بلوط» خشکيده يا در معرض خشکيدگی است.
مهرداد بهاروندی، مدير کل منابع طبيعی لرستان میگويد بر اساس برآوردها، «بيماری زوال بلوط» بيش از ۵۶۰ هزار هکتار از عرصه های جنگلی لرستان يعنی نيمی از جنگلهای اين استان را در بر گرفته است.
مدير کل منابع طبيعی لرستان به خبرگزاری مهر گفته همچنين سالانه بيش از هفت هزار هکتار از جنگلهای لرستان تبديل به ذغال میشود.
مهرداد فتحی بيرانوند، مدير کل محيط زيست استان لرستان نيز سوم ارديبهشت سال جاری خبر داد در ديداری که با معصومه ابتکار،رئيس سازمان حفاظت محيط زيست کشور داشته، از او خواسته تا «زوال جنگلهای بلوط» را نيز مانند درياچه اروميه مورد توجه قرار دهد.
از وسعت ۵.۸ ميليون هکتاری جنگلهای ۱۱ استان زاگرسی در ايران ۱.۲ ميليون هکتار در لرستان قرار دارد.
بيماری زوال بلوط از پنج سال پيش به جان جنگلهای زاگرس در هفت استان افتاده است.
بر پايه آخرين آمارها افزون بر يک ميليون و ۴۰۰ هزار هکتار از سطح جنگلهای زاگرس تاکنون بر اثر بيماری «زوال بلوط» خشکيده يا در معرض خشکيدگی است.
اين سطح خشکيدگی عمدتا در جنگلهای استانهای ايلام، لرستان، کهگيلويه و بويراحمد، کرمانشاه، فارس، چهارمحال و بختياری و خوزستان است.
مقامات مسئول میگويند که علت بيماری زوال بلوط که به جان جنگلهای زاگرس افتاده، هنوز شناخته نشده است.
ظاهرا به دليل شناسايی نشدن علت زوال بلوط، ناکنون ۸۰ هزار درخت به دليل اين بيماری قطع شدهاند اما شماری از کارشناسان با قطع کردن درختان بيمار مخالف هستند و میگويند بايد با شناسايی علل اين بيماری، درختان رو به نابودی را به جای قطع کردن، نجات داد.
اين کارشناسان میگويند اگر بلوطها و درختان زاگرس از بين بروند، اين اکوسيستم از بين خواهد رفت و منبع تامين ۴۰ درصد اکسيژن کشور نابود خواهد شد.
نظرها
hamid
حقوق انسان از حقوق طبیعت جدا ناپذیر است! امید که ایرانی در احیای حقوق خود برای انسان آزاد و مستقل شدن طبیعت را هم از چنگال استبداد آزاد سازد! شاد باشید. حمید
جم
به تخم آقا