ازدواج ۴٢٠ هزار دختر ایرانی زیر ١۵ سال در ۱۰ سال گذشته
تازهترین آمارهای سازمان ثبت احوال ایران نشان میدهد که از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳ نزدیک به ۴۲۰ هزار دختر زیر ۱۵ سال ازدواج کردهاند.
تازهترین آمارهای سازمان ثبت احوال ایران نشان میدهد که از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳ نزدیک به ۴۲۰ هزار دختر زیر ۱۵ سال ازدواج کردهاند.
به گزارش روزنامه شهروند، در این مدت بیش از ۴۸۴ هزار پسر ایرانی زیر ۲۰ سال نیز ازدواج کردهاند.
دو روز پیش مجید ارجمندی، رئیس اورژانس اجتماعی کشور گفته بود که در سالهای گذشته ٣۶٠ دختر در سن کمتر از ١۴ سالگی ازدواج کردهاند که ١٠ مورد از آنها کمتر از ١٠ سال سن داشتند.
فرشید یزدانی، فعال حقوق کودکان در اینباره میگوید: «از سال ٨۴ تا ٨٩ ازدواج و طلاق در میان کودکان حدود ۴۵ درصد افزایش یافته است.»
به گفته او، آمار سال ۱۳۸۹ نشان میدهد که ٣٧ هزار نفر ١٠ تا ١٨ سال «مطلقه و بیوه» در کشور وجود دارد.
یزدانی مهمترین دلیل ازدواج کودکان ١٠ تا ١۵سال را فقر اقتصادی خانواده میداند: «براساس این آمارها، در هر سال ٨٠٠ کودک دختر ١٠ تا ١۴سال و ١۵هزار دختر ١۵ تا ١٩سال در کشور طلاق گرفتهاند.»
بر اساس قانون مدنی ایران، سن قانونی ازدواج برای دختران ۱۳ سال و برای پسران ۱۵ سال تعیین شده است. با این حال در ماده ١٠۴١ قانون مدنی آمده است: «عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن ١٣ سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن ١۵سال تمام شمسی منوط است به اذن ولی به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح.»
بر پایه آمار صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، عوارض ناشی از بارداری و زایمان یکی از مهمترین علل مرگ دختران در سنین ۱۵ تا ۱۹ سال در سطح جهان است و سالانه به ۷۰ هزار مرگ منجر میشود.
بنا به این گزارش، نوزادان مادران کمتر از ۱۸ سال نیز ۶۰ درصد بیشتر از سایر نوزدان با خطر مرگ و بیماری روبهرو هستند.
به گفته مرکز آمار ایران، سیستان و بلوچستان، بیشترین زنان ازدواج کرده زیر ۱۵ سال را دارد.
نظرها
نظری وجود ندارد.