«اکثریت کمیسیون بررسی برجام با مخالفان توافق هستهای است»
نمایندگان مخالف و منتقد توافق هستهای در كميسيون ويژه بررسی برجام اکثریت را به دست آوردند. در این کمیسیون ۹ نفر از مخالفان توافق عضو هستند و شش نفر از موافقان توافق.
نمایندگان مخالف و منتقد توافق هستهای در كميسيون ويژه بررسی برجام اکثریت را به دست آوردند. در این کمیسیون ۹ نفر از مخالفان توافق عضو هستند و شش نفر از موافقان توافق.
روزنامه اعتماد گزارش داده که نمایندگان مجلس در مورد تشکیل این کمیسیون، از مخالفان توافق هستهای «رو دست» خوردهاند.
بر پایه این گزارش، «كميسيون برجام با تركيبی كه به نزديك به جبهه پايداری است به راحتی از كنار موضوعاتی مثل وضعيت لايحه برجام و اما و اگرهايی كه در ابعاد سياسی و فنی مطرح شده است، نخواهد گذشت.»
علیرضا زاکانی یکی از اعضای این کمیسیون گفته که دولت باید لایحه برجام را به مجلس ارائه کند: «دولت بیهيچ حرف و حديثی بايد برجام را به صورت لايحه تقديم مجلس كند.»
او گفته اگر دولت، برجام را به صورت لایحه به مجلس ارائه نکند، نمايندگان مجلس بر اساس یک طرح، برجام را مورد بررسی قرار خواهند داد.
اما در مقابل مسعود پزشکیان، نماینده تبریز و عضو این کمیسیون گفته که «این کمیسیون وظیفه جمعبندی در مورد این موضوع را دارد و رأی نهایی در جلسه علنی مجلس با عنایت به دیدگاه رهبر انقلاب و شورای عالی امنیت ملی اخذ میشود.»
دولت ایران میگوید که متن توافق هستهای نباید به مجلس ارائه شود. سخنگوی دولت به تازگی گفته که توافق هستهای نیازی به تصویب مجلس ندارد.
مخالفان توافق هستهای در مجلس ایران میگویند بر پایه اصل ۷۷ قانون اساسی، متن برجام باید به تصویب مجلس برسد.
اصل ۷۷ قانون اساسی ایران میگوید: «عهدنامهها، مقاولهنامهها، قراردادها و موافقتنامههای بین المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.»
علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در اینباره گفته: «برجام نه یک معاهده است و نه یک کنوانسیون بینالمللی؛ برجام برنامه جامع اقدامات مشترک است و امضای هیچ کس پای آن نیست. ما چطور میخواهیم چیزی را به مجلس بفرستیم که هیچ کس متولی آن نیست.»
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی چند روز پیش گفته بود که مشخص نیست توافق هستهای در ایران و یا آمریکا به تصویب برسد.
نظرها
نظری وجود ندارد.