«ایران و بریتانیا هیات بانکی مبادله میکنند»
رئیس بانک مرکزی پس از دیدار با وزیرخارجه بریتانیا از شروع فعالیت دو بانک ایرانی در لندن خبر داد. هاموند گفت بانکهای کشورش در ارتباط دوباره با ایران احتیاط میکنند.
رئیس بانک مرکزی ایران پس از دیدار با وزیر خارجه بریتانیا از شروع فعالیت دو بانک ایرانی در انگلستان خبر داد. فیلیپ هاموند اما میگوید موسسات مالی اروپایی به خاطر جریمههایی که برای معامله در دوران تحریم پرداختهاند، در ارتباط دوباره با ایران احتیاط میکنند.
رئیس کل بانک مرکزی ایران در حاشیه دیدار با وزیر خارجه بریتانیا در تهران، از فعال شدن بانک ملی لندن و بانک پرشین اینترنشنال در بریتانیا خبر داد. خبرگزاری مهر نوشت در ملاقات ولیالله سیف با وزیر خارجه، معاون خزانهداری و مدیرعامل موسسه بانکی بریتانیا، در خصوص مناسبات فیمابین بانکی دو کشور و ظرفیتهای موجود مذاکراتی صورت گرفت.
سیف کفته است که دو بانک یاد شده استانداردهای لازم برای شروع فعالیت در بریتانیا را دارند.
رئیس کل بانک مرکزی ایران عنوان کرده که تسهیل و افزایش سرعت و هرچه فعالتر شدن بانکها، ظرفیتهای مبادلات تجاری، جهتگیری اقتصادی ایران و زمینههای جلب سرمایهگذاری برای "طرف انگلیسی" از موضوعات این دیدار بودهاند.
سیف اذعان کرده که موانعی چون محدودیتهای بانکی، بیمهای و حمل و نقل بر سر بالا بردن حجم مبادلات اقتصادی بین دو کشور وجود دارد: «قرار شد هیات بانکی بین دو کشور مبادله شود تا زمینه همکاری های بانکی فراهم آید زیرا پیش نیاز حجم افزایش مبادلات بانکی است.»
خبرگزاری مهر به نقل از فیلیپ هاموند، وزیر خارجه بریتانیا نوشت: «با همتایان اروپایی و آمریکایی خود در حال مذاکره هستیم تا بانکها پس از رفع تحریم کار خود را به سرعت شروع کنند.» هاموند افزوده که متقاعد کردن موسسات مالی بریتانیا برای همکاری با ایران نیازمند رفع موانع قانونی چون پولشویی و جرایم سازمان یافته بینالمللی است.
وزیر خارجه بریتانیا یادآوری کرده که بانکهای اروپایی در دوران تحریم با جریمههای سنگینی از طرف آمریکاییها مواجه شدند، به همین دلیل در ارتباط دوباره با ایران احتیاط زیادی به خرج میدهند.
یکسال قبل و در اوت ۲۰۱۴، بانک استاندارد چارترد، جریمهای ۳۴۰ میلیون دلاری به موسسه ایالتی خدمات مالی نیویورک پرداخت. علت این جریمه، مخفی کردن ۲۵۰ میلیارد دلار معاملات غیرقانونی این بانک با ایران و اتهام پولشویی بود.
ملاقات هیات بریتانیایی با وزیر نفت ایران
وزیر خارجه بریتانیا پس از مراسم بازگشایی سفارتخانه این کشور در تهران، به همراه معاون مدیرعامل شرکت شل، نشست مشترکی با وزیر نفت ایران برگزار کرد.
مذاکرات بیژن زنگنه و فیلیپ هاموند، پشت درهای بسته صورت گرفته و خبری از جزییات آن منتشر نشده است. خبرگزاری مهر نوشت: «وزیر خارجه انگلیس از سفارتخانه به وزارت نفت رفت.»
شرکت بریتانیایی – هلندی «شل» در ۱۶ اوت خبر داده بود که در صورت آمادگی ایران، سرمایهگذاری بلند مدت در صنعت نفت و گاز این کشور را بررسی میکند.
بیشتر بخوانید: شرکت شل برای سرمایهگذاری بلندمدت در ایران ابراز تمایل کرد
ایران تا پیش از افزایش تحریمها بهطور متوسط روزانه بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار بشکه نفت به شرکت شل میفروخت. شرکت شل ۲.۳ میلیارد یورو به ایران بدهکار است که به دلیل تحریمها، امکان پرداخت آن وجود ندارد.
پیش از اعمال تحریمها شرکت رویال داچ شل بههمراه شرکت توتال فرانسه، پس از شرکت توپراس ترکیه، دومین مشتری بزرگ نفت ایران در غرب بهشمار میرفتند. این شرکتها با گسترش تحریمهای بینالمللی علیه ایران، خرید نفت از این کشور را متوقف کردند.
بیژن زنگنه وزیر نفت ایران طی دستورالعملی در ۲۰ مرداد خطاب به مدیران شرکتهای بهرهبردار نفت و گاز، امور بینالملل شرکت نفت و شرکت پایانههای نفتی خواسته که افزایش نیممیلیون بشکهای تولید و صادرات روزانه نفت را در دستور کار خود قرار دهند.
تلاش وزیر نفت ایران برای زنده کردن معاملات قدیمی، یافتن مشتریان جدید و افزایش ظرفیت تولید در حالی صورت میگیرد که ابتدا باید جریان استخراج و حمل و نقل نفت این کشور که سه سال است راکد مانده، به مجرای طبیعی باز گردد.
بیشتر بخوانید: بیتابی اروپاییها برای ورود به بازار ایران
نظرها
نظری وجود ندارد.