ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نظارت دادستان‌های کشور بر سریال‌های تلویزیونی و فیلم‌های سینمایی

رییس قوه قضائیه از دادستان‌های کل کشور خواست که با «ناهنجاری‌های فرهنگی» برخورد کنند. بحث بر سر «سبک زندگی» مطابق آموزه‌‌های رهبر جمهوری اسلامی و نظارت مضاعف بر وزارت ارشاد است.

صادق آملی لاریجانی، رییس قوه قضائیه از دادستان‌های سراسر کشور خواست که با آنچه که به نظر او «ناهنجاری فرهنگی»‌ست برخورد کند. پیش از این علی جنتی، وزیر ارشاد اسلامی در برنامه «نگاه یک» تلویزیون دولتی ایران سیاهه‌ای از «ناهنجاری‌های فرهنگی» را ارائه داده بود: شبکه‌های اجتماعی، ازدواج سفید، دروغگویی و افترازنی و خیانت در امانت.

صادق آملی لاریجانی، رییس قوه قضائیه

صادق آملی لاریجانی اما در جلسه‌اش با مسئولان عالی قضایی کشور بیش از هر چیز از گسترش شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان اظهار نگرانی کرد و از مسئولان وزارت ارشاد خواست گسترش شبکه‌های ماهواره‌ای را به عنوان یکی از مصادیق «شبیخون فرهنگی» در نظر گیرند و با آن مقابله کنند. استفاده خانواده‌ها از تلفن همراه، تبلت و شبکه‌های اجتماعی از دیگر مواردی است که رییس قوه قضائیه را سخت نگران کرده است.

آملی لاریجانی گفت: «متأسفانه در دوره اصلاحات، برخی حتی اصل مسئله شبیخون فرهنگی را باور نداشتند و طبیعی است که تا باوری ایجاد نشود مقابله‌ای هم صورت نخواهد گرفت.»

تحکیم خانواده

بحث بر سر مبانی خانواده و تحکیم آن در جمهوری اسلامی‌ست.

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه شنبه ۷ شهریور در برنامه شبکه یک تلویزیون دولتی ایران اعلام کرده بود که از چهار ماه پیش تاکنون، شورای فرهنگ عمومی وزارت ارشاد هر دو هفته یک‌بار جلساتی پیرامون «تحکیم خانواده»، «بی‌رغبتی جوانان به ازدواج» و پدیده «ازدواج سفید» (ازدواج غیررسمی و مبتنی بر علاقه مشترک) برگزار می‌کند.

رئیس قوه قضاییه اما اکنون از دادستان‌های سراسر کشور خواسته است برای «تحکیم خانواده» و جلوگیری از «شبیخون فرهنگی» با جرایم مرتبط با مسائل فرهنگی و «مظاهر و جلوه‌های ترویج کننده فساد و ناهنجاری‌های اجتماعی» برخورد کنند. نظارت بر فیلم‌های تلویزیون و سینما، نوع پوشش بازیگران و دیالوگ‌هایی که بین آنان رد و بدل می‌شود . حنی وضع مسکن شخصیت‌های فیلم‌ها، از نکاتی‌ست که از این پس دادستان‌های سراسر کشور می‌بایست به آن توجه کنند.

آملی لاریجانی به اصل دوم و سوم قانون اساسی استناد کرد و گفت: «مطابق اصل دوم قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس توجه به ارزش‌های اسلامی از جمله توحید، نبوت، معاد و سایر ارزش‌هاست و دولت جمهوری اسلامی مطابق اصل سوم قانون اساسی موظف است همه امکانات خود را برای تحقق این ارزش‌ها و رشد و تعالی معنوی و اخلاقی جامعه به کار گیرد.»

علی جنتی، وزیر ارشاد اسلامی اما در برنامه تلویزیونی شبکه یک استدلال کرده بود که فقط پوشش زنان و استفاده از شبکه‌های اجتماعی مصداق «منکر» در جامعه نیستند. او دروغ‌پراکنی برخی رسانه‌های مخالف دولت، نقض عهد و شکستن امانت را تهدید بزرگ‌تری برای «جامعه دینی» در نظر گرفته بود.

رویارویی قوه قضائیه و وزارت ارشاد

پیش از این، پس از لغو برخی کنسرت‌های موسیقی در تهران و شهرستان‌ها، علی جنتی، وزیر ارشاد اسلامی وعده داده بود که با همکاری نیروی انتظامی شیوه‌نامه‌ای برای برگزاری کنسرت‌های موسیقی تدوین شود.

پیروز ارجمند، مدیر کل برکنار شده دفتر موسیقی وزارت ارشاد دی ماه سال گذشته اظهار امیدواری کرده بود که با تدوین و تصویب این شیوه‌نامه مشکل لغو کنسرت‌ها حل شود. اما شیوه‌نامه مذکور تاکنون به امضای فرمانده نیروی انتظامی نرسیده است.

حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت ارشاد اسلامی نیز برای توجیه ناکامی وزارتخانه‌اش در دستیابی به توافق با نیروی انتظامی و قوه قضائیه گفته بود: «اگر وزارت ارشاد، نیروی انتظامی و قوه قضائیه هماهنگ باشند اتفاق بدی نمی‌افتد. حتی اگر قرار است تعلیق و لغوی نیز صورت بگیرد باید خودمان باهم تفاهم کنیم نه اینکه بازخورد منفی بیرونی داشته باشد.»

اکنون که به دستور رییس قوه قضائیه، دادستان‌های کشور موظف‌اند تولیدات فرهنگی را رصد کنند، ظاهراً رویارویی وزارت ارشاد با نیروی انتظامی وارد مرحله تازه‌ای شده است. این‌بار وزارت ارشاد با دادستان‌های قوه قضائیه در نقش ممیزان سریال‌های تلویزیونی و فیلم می‌بایست به تفاهم برسد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • nader

    روز یکشنبه 9 شهریور، 4 تن از فعالان و سازماندهنگان جنبش مردم عراق توسط نیروهای جهل و نیستی ترور شدند. بر اساس خبر العربیه و برخی دیگر از رسانه های معتبر، خالدالعکیلی، روزنامه نگار، فعال اجتماعی و وبلاگ نویس عراقی که یکی از فعالان و سازماندهندگان تظاهرات بود در روبروی خانه اش در بغداد و سه تن دیگر در ناصریه و بصره ترور شدند. خیزش نوین مردم عراق، جنبشی دمکراتیک، صلح طلبانه و سکولار است که اقشار گوناگون اجتماعی را در بر می گیرد. این جنبش با اعتراض به قطع برق در گرمای طاقت فرسای تابستان عراق آغاز و تبدیل به جنبشی علیه فساد حکومتی و به ویژه علیه باند نوری المالکی شد. در پی تداوم همایشهای اعتراضی این جنبش در روزهای آدینه و هر چه گسترده شدن آن، حیدرالعبادی نخست وزیر عراق، انجام یک سلسله اصلاحات در رابطه با فساد حکومتی را در دستور کار قرار داد که مورد حمایت این جنبش قرار گرفت. خواست پیگری و مجازات عاملان فساد، خلع ید از نوری المالکی، دست نشانده فاسد ولی فقیه، اصلاح دستگاه فاسد قضایی و.... در ردیف خواسته های این جنبش است. یکی از آخرین اقدامات عبادی، قطع فعالیت آزادانه رژیم ایران در فرودگاههای عراق است که منجر به کوتاه کردن فعالیتهای جولانگرانه سپاه قدس و قاسم سلیمانی خواهد شد.. در زمان صدارت مالکی، رژیم ایران آزادانه از پایگاههای هوایی عراق برای ارسال اسلحه و تجهیزات نظامی به سوریه استفاده می کرد و گونه ای که قاسم سلیمانی و سپاه قدس به راحتی جولان و فرمان می دادند. این خودمختاری پاسدار سلیمانی حتی مورد اعتراض بخشی از نیروهای سیاسی در حکومت عراق قرار گرفت.

  • بابک

    بله ! همه باید موافق سلیقه و خواست یک نفر زندگی کنند! هرچه این یک نفر گفت همه بگوییم بوری چشم و تابع مطلق ولایت مطلقه یک نفر باشید ! انقلاب کردیم که بجای اینکه خدا پرستی باشیم، نظام پرست و رهبر پرست شویم ! باز صد رحمت به همان معاویه !

  • امید

    هرنوع شادی وخوشی در جمهوری اسلامی، ممنوع است!بر سربزنید،گریه کنید! قبر بکنید و بروید در آن بخوابید.تا باند مافیای قدرت ،بتوانند،بیشتر غارت وچپاول کنند. همهاین حرفها ودین،دکان است، برای چاپیدن وجمع آوری ثروت!