یونیسف: به هدف کاهش دو سومی مرگ کودکان دست نیافتهایم
هدف سازمان ملل این بود که از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۵ مرگومیر کودکان در جهان دو سوم کاهش یابد اما چنین نشد. در سال جاری میلادی ۵,۹ میلیون کودک در جهان جان خود را از دست دادهاند.
هدف سازمان ملل این بود که از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۵ مرگومیر کودکان در جهان دو سوم کاهش یابد اما چنین نشد. در سال جاری میلادی ۵,۹ میلیون کودک در جهان جان خود را از دست دادهاند.
یونیسف در گزارشی با عنوان «تجدید تعهد» که روز چهارشنبه ۹ سپتامبر / ۱۸ شهریور منتشر کرده گفته است بهرغم موفقیتهای سالهای اخیر هنوز هر سال ۵,۹ میلیون کودک در جهان قبل از پنج سالگی میمیرند.
۴۵ درصد از مرگومیر کودکان در ماه اول زندگی رخ میدهد. تقریباً در نیمی از موارد سوء تغذیه عامل مرگ کودکان بوده است.
با این حال مرگومیر کودکان زیر پنج سال در ۱۹۹۰، ۱۲,۷ میلیون مورد بوده که این رقم به زیر شش میلیون کودک رسیده است. هدف توسعه هزاره سازمان ملل این بود که در سال ۲۰۱۵ مرگومیر کودکان دو سوم کاهش یابد که عملی نشد.
از آغاز قرن ۲۱ میلادی تلاشهای جهانی منجر به بهبود وضعیت، حتی در کشورهای فقیر شده است. بر این اساس از سال ۲۰۰۰ زندگی ۴۸ میلیون کودک نجات یافته است.
گزارش یونیسف میگوید این وضعیت از جمله با واکسیناسیون گسترده، حفاظت بهتر از مالاریا، دارو علیه انتقال ویروس ایدز از مادر به نوزادان و آب آشامیدنی تمیز و بهداشتیتر به دست آمده است.
این شرایط نباید مانع از آن شود که در حال حاضر مرگ روزانه ۱۶ هزار کودک در روز را فراموش کنیم.
افزون بر اینها، بخت زنده ماندن کودکان در جهان بسیار نابرابر توزیع شده است. ۸۰ درصد مرگومیر کودکان در جهان مربوط به کشورهای جنوب آفریقا و جنوب آسیا میشود. در آنگولا از هر شش کودک یکی به سن پنج سالگی نمیرسد.
یونیسف این تفاوتها را حتی در یک کشور و در میان گروههای اجتماعی آن نیز دیده است. کودکانی که از خانوادههای فقیر هستند تقریباً دو برابر کودکانی که در خانوادههای ثروتمند به دنیا آمدهاند، جان میسپارند. همچنین مرگومیر کودکان روستایی بیشتر از کودکان شهری است.
بهگفته یونیسف، برای تغییر شرایط علاوه بر این نهاد سازمان بهداشت جهانی، گروه بانک جهانی و مؤسسه جمعیت سازمان ملل نیز مسئولاند.
سازمان ملل در سال ۲۰۰۰ بر سر هشت هدف توسعه به توافق رسید که از آنها به عنوان اهداف توسعه هزاره نام میبرند. این اهداف، از بین بردن فقر شدید و گرسنگی، دست یافتن به آموزش ابتدایی همگانی، گسترش و ترویج برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان، کاهش مرگ کودکان، بهبود سلامت مادران، مبارزه با ایدز، مالاریا و دیگر بیماریها، تضمین پایداری محیط زیست و گسترش مشارکت جهانی برای توسعه، بودند.
مجمع عمومی سازمان ملل که در ماه جاری میلادی در نیویورک برگزار خواهد شد نیز قصد دارد هشت هدف توسعه را پیش روی خود قرار دهد. از جمله اینکه در هر کشور جهان تا سال ۲۰۳۰ مرگومیر کودکان از هر یکهزار نوزاد متولدشده به زیر ۲۵ مورد کاهش یابد. یونیسف میگوید اگر چنین شود، تا آن زمان جان ۳۸ میلیون کودک نجات خواهد یافت.
نظرها
نظری وجود ندارد.