رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی از مهاجرپذیر شدن ایران نگران است
فتحالله بیات گفته است که اگر دولت عزمی برای سختگیری بر کارفرماهای استفاده کننده از نیروهای مهاجر نداشته باشد، اقتصاد ایران در آیندهای نزدیک ضربهای جدی خواهد خورد.
رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی ایران، از تبدیل شدن کشور به سرزمینی «مهاجر پذیر» ابراز نگرانی کرده است.
فتحالله بیات، روز جمعه ۲۴ مهر ماه به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته است: «متاسفانه با نیروهای کاری که بدون مجوز و گذرنامه وارد کشور میشوند برخورد نمیکنند و اگر این رویه تداوم یابد در آینده نزدیک به یک کشور مهاجرپذیر تبدیل خواهیم شد که اثرات و پیامدهای زیانباری به جا خواهد گذاشت.»
او در صحبتهای خود تعریف مشخصی از مهاجر پذیری ارائه نکرده است.
بیات یکی از راهکارهای خروج ایران از بحران بیکاری را مقابله با نیروهای کار غیرمجاز و پناهجو در ایران دانسته و گفته است که اگر دولت عزمی برای سختگیری بر کارفرماهای استفاده کننده از نیروهای مهاجر نداشته باشد، اقتصاد ایران در آیندهای نزدیک ضربهای جدی خواهد خورد.
رییس اتحادیه کارگران فصلی و قراردادی همچنین گفته است: «وزارت کار باید به این دسته از کارفرماها سخت بگیرد زیرا با جریمه کردن کاری از پیش نمیرود و اگر سیاستىهای اشتغال به نتیجه نرسد، بازار کار کشور تا چند سال آینده به وضعیت بحرانی میرسد.»
به نظر میرسد جامعه مهاجران مورد نظر بیات، افغانستانیهایی هستند که غیرقانونی در ایران کار میکنند.
با گذشت بیش از ۳۵ سال از آغاز پناه آوردن گسترده افغانستانیها به ایران، حالا خشونت علیه آنها عیانتر شده است. بر اساس آمارهای موجود تا سال ۲۰۱۳، بیش از دو میلیون و ۸۰۰ هزار پناهنده افغان در ایران زندگی میکنند که فقط ۸۰۰ هزار نفر از آنها به عنوان مهاجر قانونی ثبتنام شدهاند و بقیه به صورت غیرقانونی در ایران زندگی میکنند.
مرداد ماه سال جاری، تارنمای مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (هرانا )، از موج تازه برخوردهای خشن پلیس ایران با افغانستانیها در شهرهای مختلف خبر داد.
۱۱ اردیبهشت امسال هم تعدادی از کارگران ایرانی در راهپیمایی دولتی روز جهانی کارگر، با حمل پلاکاردهایی خواستار اخراج کارگران افغانستانی از ایران شدند.
بیشتر بخوانید: مهاجران افغان دلیل بیکاری کارگران ایرانی نیستند و تشدید سختگیریها علیه اقامت مهاجران افغان در ایران
۱۳ بهمن ماه سال گذشته هم خبرهایی در مورد تلاش مجلس برای سختگیری بیشتر بر مهاجران افغانستانی منتشر شد: تلاش مجلس ایران برای ممانعت از کار کردن مهاجران افغان.
عبدالرضا عزیزی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس گفته بود که مجلس طرحی را در نظر دارد که اگر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با آن همکاری کند، به نتایج مطلوبی ختم میشود. در این طرح ۳۰ درصد از مبلغ جریمه کارفرمای متخلف به فردی که آن کارفرما را کشف کرده است تعلق میگیرد که باعث خود کنترلی خواهد شد.
او در صحبتهای خود بخشی از مشکلات اجتماعی در ایران را به مهاجران افغانستانی مرتبط دانسته بود: «من با حضور اتباع غیرقانونی افغانستان و دیگر اتباع خارجی مخالفم زیرا نه مالیات پرداخت میکنند، نه دیده میشوند و نیز عامل بسیاری از بزهکاریها در کشور هستند.»
این صحبتها در نشستی با عنوان «تهدید اتباع بیگانه برای بازار کار کارگران ساختمانی» مطرح شده بود. در حالی که برگزار کردن نشستی با این عنوان، خود میتوانست نشانهای از بیگانهستیزی و تبعیض تلقی شود، حضور مسئولان دولتی و حکومتی در آن، چالشها را در مورد برگزاری چنین نشستی جدیتر کرد.
حالا به نظر میرسد با رویکرد جدید فتح الله بیات به عنوان رییس اتحادیه کارگران کشور و همینطور همراهی مجلس و پلیس ایران، شرایط زندگی و اشتغال در ایران برای مهاجران افغان روز به روز دشوارتر شود.
نظرها
نظری وجود ندارد.