ارسال پرونده آزمایش موشکی ایران به کمیته تحریم سازمان ملل
روسیه و چین قبلا با بررسی آزمایش موشکی ایران در شورای امنیت مخالفت کردهاند. این بار پرونده به کمیته تحریم این شورا فرستاده شد.
متیو رای کرفت، رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد خبر داد که پرونده آزمایش اخیر موشک بالستیکی توسط ایران به کمیته تحریم این شورا ارسال شده است.
رئیس شورای امنیت گفته که اگر کمیته تحریم بخواهد موضوع آزمایش موشکی ایران را ماه جاری در شورای امنیت مطرح کند، «فرصت مناسب را برایش فراهم خواهیم کرد.»
دیپلماتها میگویند اگر تخلف ایران از قطعنامههای سازمان ملل ثابت شود، ممکن است کمیته تحریم چند فرد یا شرکت دیگر ایرانی را به فهرست تحریمها اضافه کند.
پیشتر ویتالی چورکین و لی جین، نمایندگان روسیه و چین در سازمان ملل، بررسی آزمایش موشکی ایران در شورای امنیت سازمان ملل را «عجولانه» دانسته و با آن مخالفت کرده بودند اما آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان روز چهارشنبه ۲۱ اکتبر / ۲۹ مهر از کمیته تحریمهای ایران در شورای امنیت سازمان ملل خواستند علیه آزمایش موشکی ایران که بهگفته آنها ناقض قطعنامه تحریم سازمان ملل است، اقدام کند.
این چهار کشور در نامهای که شامل جزئیاتی درباره پرتاب این موشک است، گفتهاند این موشک بالستیک «قادر به حمل سلاح هستهای است.»
ایران چند هفته پیش اقدام به آزمایش یک موشک بالستیک به نام «عماد» کرد.
کشورهای غربی در نامه خود به شورای امنیت سازمان ملل نوشتهاند که آزمایش این موشک، تخلف از قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل است.
قطعنامه ۱۹۲۹ سازمان ملل، ایران را از انجام آزمایشهای موشکهای بالستیک که قابلیت حمل کلاهکهای هستهای دارند، منع کرده است.
وزارت دفاع ایران میگوید این موشک قرار است جایگزین موشک «شهاب-۳» شود. به گفته وزارت دفاع، این موشک در ایران ساخته شده و تا لحظه برخورد به هدف قابل هدایت و کنترل است.
نظرها
نظری وجود ندارد.