۱۳ کشوری که زنانش عالیترین سمتهای دولتی را دارند
کدام کشورها از نظر قرار دادن زنان در پستهای بالای دولتی بهتر عمل کردهاند؟
نخست وزیر جدید کانادا جاستین ترودو در اقدامی تاریخی، اعلام کرد که نیمی از کابینه او را زنان تشکیل خواهند داد. این گفته ترودو چندان عجیب نبود چون او خود را فمینیست خوانده و وعده داده که برنامههایی مترقی را در دولت خود اجرا خواهد کرد. البته کانادا کشوری نیست که بیشترین تعداد زنان را در قدرت داشته باشد اما کابینه ترودو، این کشور را وارد گروه کشورهایی کرد که دست کم تعداد ورزای زن و مردشان در کابینه مساوی است.
در مقام مقایسه، در کابینه فعلی اوباما تنها ۲۵ درصد زن هستند. اما نه کانادا و نه آمریکا هیچ کدام در قله کشورهایی که زنان در آنها بیشترین قدرت را در دولت دارند، نیستند. بر اساس گزارشی که اتحادیه بینالمجالس در ژانویه ۲۰۱۵ منتشر کرده، آمریکا از نظر حضور زنان در کابینه یا پستهای دیگر مربوط به وزارت، در رتبه ۲۹ جهان ایستاده است. اگر کابینه ترودو در زمان تهیه این گزارش حضور میداشت، رتبه چهارم را کسب میکرد.
اما کدام کشورها از نظر قرار دادن زنان در پستهای بالای دولتی بهتر عمل کردهاند؟ اینجا میتوانید ۱۳ کشور بالای جدول را ببینید:
فنلاند
فنلاند رتبه اول این جدول است. ۶۲.۵ درصد از ۱۶ وزارتخانه این کشور توسط زنان اداره میشوند.
کابو ورده
کابو ورده یک کشور بسیار کوچک در شمال غربی آفریقاست که کیپ ورده هم نامیده میشود. این کشور ۱۷ وزیر در کابینه دارد که ۹ نفر از آنها زن هستند که معادل ۵۲.۹ درصد کابینه است.
سوئد
وزرای زن کابینه سوئد ۵۲.۲ درصد وزرای این کشور هستند. تعداد کل وزرای زن آنها در کابینه از فنلاند هم بیشتر است چون در مجموع ۲۳ وزیر دارند. سوئد ۱۲ وزیر زن دارد.
فرانسه و لیختن اشتاین
فرانسه و لیختن اشتاین با هم رتبه چهارم را دارند. در این دو کشور ۵۰ درصد وزرای کابینه زن هستند. فرانسه ۱۶ وزارتخانه دارد که ۸ نفر از وزرا زن هستند. لیختن اشتاین که بسیار کوچکتر از فرانسه است، چهار وزارتخانه دارد که دو نفر آنها زن هستند!
نیکاراگوئه و نروژ
نیکاراگوئه با ۸ وزیر زن از مجموع ۱۷ وزیر در رتبه پنجم قرار دارد. این یعنی ۴۷.۱ درصد وزرای این کشور زن هستند. همچنین نروژ هم با رقمی مشابه در رتبه پنجم کنار نیکاراگوئه قرار میگیرد.
هلند
در هلند ۴۶.۷ درصد ار وزرا زن هستند. این کشور ۱۵ وزارتخانه دارد که هفت نفر آنها زن هستند.
استونی و گرانادا
در استونی ۴۶.۲ درصد وزرا زن هستند و در رتبه هفتم این جدول قرار میگیرد. از ۱۳ وزارتخانه این کشور، شش وزارتخانه را زنان اداره میکنند. کشور گرانادا هم از این نظر مشابه وضعیت استونی را دارد.
ایسلند
۴۴.۴ درصد وزارتخانههای ایسلند را زنان اداره میکنند. ایسلند ۹ ورازتخانه دارد که چهار تای آنها وزیر زن دارند.
ایتالیا و اسلوونی
ایتالیا و اسلوونی در رتبه نهم جدول کشورهایی با بیشترین تعداد زن در کابینه قرار دارند. هر دوی این کشورها ۴۳.۸ درصد از وزرایشان زن هستند و در هر دو کشور ۷ وزیر زن در میان ۱۶ وزیر کار میکنند.
نظرها
زال
اینقدر خاورمیانه ای و آفریقایی به اسکاندیناوی و بقیه کشورهای مترقی تر در حقوق زنان مهاجرت می کنند که امیدی ندارم روند پیشرفت در این مناطق ادامه پیدا کنه .
برابری
هر چی در این دنیا زنان مسن fdajv قدرت بگیرند و مردهای مسن fdajv قدرت رو از دست بدهند دنیا برابرتر و عادلانه تر میشه .
سهراب بدبخت
خدا به حال مردان بیچاره کانادایی رحم کنه.ایشون از طرفداران تصویب قانونی هستند که به موجب آن زنان نیازی به اثبات ادعای تجاوز نداشته باشند و براحتی بتوانند هر مردی را متهم و اخاذی کنند.
ایرانی
واقعامتاسفم واسه آقایونی که از رسیدن زنان به حق و حقوق طبیعیشون جلوگیری میکنن من اصلا اون قانونی رو که زنان بدون هیچ اثباتی میتونن به مردها اتهام تجاوز بزننو قبول ندارم ولی آقایونی که حالا این قانون براشون اینقدر مهم شده چرا هیچ وقت برای قانون افغتنستان که دراون مردان بدون هیج استدلال خاصی می تونستن زنان رو به زنا متهم کنن نگران نبودن؟پس نتیجه میگیریم دارن احساساتی صخبت میکنن و همه جیزرو فقط فقط از دیدگاه خودشون میبینن... من با قوانین ضدبشری ایران خیییلی مخالفم چه قانون حق طلاق یک طرفه ی آقایون چه پهریه چه نفقه چه حجاب اجباری چه اذن پدر برای ازدواج چه شیربها....