پسماند و فاضلاب مهمترین مشکل محیط زیست خراسان شمالی
در خراسان شمالی تنها دو شهرستان بجنورد و اسفراین دارای شبکه جمعآوری فاضلاب هستند و سایر شهرستانهای با نبود شبکه فاضلاب مواجهاند.
علیاصغر مطهری، مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان خراسان شمالی، «پسماند و فاضلاب» را یکی از مشکلات عمده محیط زیست این استان اعلام کرد.
مطهری، یکشنبه ۱۷ آبان به خبرگزاری مهر گفت: «در حال حاضر تنها دو شهرستان بجنورد و اسفراین دارای شبکه جمعآوری فاضلاب هستند و در سایر شهرستانها با نبود شبکه فاضلاب مواجه هستیم».
به گفته او همه شهرستانهای استان خراسان شمالی در مدیریت پسماند به ویژه در مرحله دفن پسماند شهری و روستایی دچار مشکل هستند.
وزارت نیرو میگوید برای تکمیل طرحهای آب و فاضلاب و شبکهها و تأسیسات زیربنایی در این بخش به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
سازمان حفاظت محیط زیست ایران وضعیت شبکه جمع آوری، دفع و تصفیه فاضلاب در ایران را بحرانی میداند.
به گفته این سازمان، توسعه نیافتن شبکه فاضلاب در شهرهای مختلف ایران، به یکی از جدیترین چالشهای زیست محیطی تبدیل شده است. این در حالی است که هزینه زیادی صرف تهیه طرح برای توسعه این شبکه شده است، ولی اعتبار کافی برای ساخت یا تکمیل این شبکهها وجود ندارد.
همزمان با سیامین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، سهشنبه ٢۴ شهریور/ ۱۵ سپتامبر، در یک رویداد موازی در مقر سازمان ملل متحد، سازمان غیردولتی اتریشی «سودویند»، نشستی را با عنوان «آلودگی زیست محیطی و مدیریت پسماند در جمهوری اسلامی ایران» برگزار کرد. در این نشست در خصوص پیامدهای عدم مدیریت پسماند در ایران هشدار داده شد.
بر پایه استانداردهای موجود، تمام شهرهایی که بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت دارند باید به شبکههای جمع آوری و تصفیه فاضلاب و پساب مجهز باشند. به این ترتیب حداقل ۱۵۰۰ شهر در ایران باید به چنین ساختارها و تأسیساتی مجهز شوند.
آمارها و مطالعات نشان میدهد در حال حاضر تنها بخشی از مناطق شهری تنها در ۱۸ درصد از شهرهای ایران تحت پوشش شبکه جمع آوری فاضلاب است. در باقی موارد، جمع آوری فاضلاب خانگی، شامل فاضلاب انسانی و فاضلاب بهداشتی، از طریق چاههای جذبی صورت میگیرد و در بسیاری موارد دیگر نیز به رودخانهها، کانالها، دریاچهها و دریاها میریزد.
نظرها
نظری وجود ندارد.