ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترانه جان لنون در ستایش آزادی مقابل قتلگاه «باتاکلان» در پاریس

بعد از ترور زندگی اجتماعی در پاریس باز هم صدای ترانه در محله یازدهم شنیده شد. در یک حرکت خودجوش مدنی، نوازنده‌ای ترانه «ایمجین» را نواخت.

تروریست‌های داعش شامگاه ۱۳ نوامبر زندگی اجتماعی پاریسی‌ها را هدف عملیات تروریستی و انتحاری قرار داده بودند. مرکز این حملات سالن کنسرت باتاکلان در محله یازدهم پاریس بود. بیش از یکصد نفر از علاقمندان به موسیقی در این حمله تروریستی به قتل رسیدند.

دیوید مارتلو مقابل سالن باتاکلان در محله یازدهم پاریس در حال نواختن «ایمجین»

کافه‌ها و رستوران‌های «کریون»، «پتی کامبوج»، «لابل اکیپ» و «لاکوزانوسترا» نیز هدف این عملیات تروریستی قرار گرفت. تروریست‌ها، مردمی را که به شیوه مرسوم در فرانسه در بالکن کافه‌ها و رستوران‌ها نشسته بودند به گلوله بستند. ۳۲ نفر در این حملات کشته شدند.

جهانی که در آن هیچ دینی نیست

یک روز بعد از ترور در پاریس، به ویژه در محله یازدهم که تا پیش از این واقعه از محلات شاد پاریس بود، نیروهای امنیتی تجمع کرده بودند. مردم غمگین و برخی خشمگین‌اند. در این میان نوازنده‌ای به نام دیوید مارتلو، بدون هیچ‌گونه تدارک و برنامه‌ریزی از قبل، در یک حرکت خودانگیخته شهروندی با پیانویش از راه رسید و مقابل سالن کنسرت باتاکلان در میان انبوه جمعیتی که برای بزرگداشت خاطره قربانیان کنار خیابان دسته گل می‌گذاشتند، گزارشگران و خبرنگاران و مأموران امنیتی راهی برای خودش باز کرد، پشت پیانو نشست و ترانه «ایمجین» (تصور کن) از جان لنون را نوخت.


در این ترانه لنون از ما می‌خواهد که جهانی آرمانی را تصور کنیم که در آن «بهشت و جهنم وجود ندارد»، «هیچ کشوری وجود ندارد»، «هیچ دینی نیست»، «تملک وجود ندارد» و «چیزی ارزش کشتن و مردن را ندارد» و مردم نیز «در صلح و صفا زندگی می‌گذرانند» و «در همه دنیا با هم سهیم‌اند».

این نخستین بار بعد از عملیات تروریستی‌ ۱۳ نوامبر است که صدای موسیقی مقابل سالن کنسرت باتاکلان شنیده می‌شود.

برای برابری جنسیتی و احترام به حقوق بشر

در این میان مشخص شده که تروریست‌ها سالن کنسرت باتاکلان را آگاهانه انتخاب کرده‌اند. باتاکلان که در سال ۱۸۶۵ تأسیس شده، ابتدا به خاطر اجرای نمایش‌های کمدی شهرت داشت، اما ۲۰ سال پیش به تملک یک تاجر یهودی درآمد و گاهی، به مناسبت‌هایی برنامه‌هایی درباره اسرائیل نیز در آن برگزار می‌شده است.

جسی هیز، گیتاریست در کنسرت شیکاگو

روزنامه لوموند گزارش می‌دهد که به دلیل گرایش‌های اسرائیل‌دوستانه مالک باتاکلان، یک بار در سال ۲۰۱۱ یک نوجوان بلژیکی به نام سسیل وانی قصد داشت در این سالن بمب‌گذاری کند که پلیس متوجه شد و او را دستگیر کرد.

در شب ترور گروه موسیقی Eagles Of Death Metal برنامه داشت. این گروه در سال ۱۹۹۸ توسط جاش هام، خواننده گروه و جسی هیز، گیتاریست تأسیس شده و چنانکه از چند گزارش روزنامه «اورشلیم پست» برمی‌آید، چند بار در تل‌آویو کنسرت برگزار کرده است.

این گروه اوایل اکتبر سال جاری آلبوم تازه‌ای منتشر کرده و برای معرفی این آلبوم بود که در تور اروپایی خود، در باتاکلان کنسرت برگزار کرده بود.

جاش هام، خواننده این گروه، پیش از عملیات تروریستی ۱۳ نوامبر، در همان زمانی که آلبومشان تازه منتشر شده بود به نشریه «رولینگ استون» گفته است که آن‌ها از اختلافاتی که در خاورمیانه وجود دارد متأسف و خسته‌اند و مایل نیستند از موسیقی آن‌ها سوءاستفاده شود.

هام همچنین در گفت‌و‌گو با نشریه «رولینگ استون» گفته است هدف آن‌ها از انتشار آلبوم تازه‌شان دفاع از حقوق بشر، برابری جنسیتی و احترام به حقوق شهروندی همجنسگرایان است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.