«مصرف مشروبات الکلی در ایران کاهش چشمگیری نداشته است»
با وجود ممنوعیت مصرف و خرید و فروش الکل در ایران، برخی گزارشهای غیررسمی از حضور بیش از ۲۰۰ هزار فعال در بازار مشروبات الکلی در ایران خبر میدهند.
علیرضا گلستانی، معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفته که میزان مصرف مشروبات الکلی در ایران «کاهش چشمگیری نداشته است.»
گلستانی، امروز دوشنبه دوم آذر به خبرگزاری تسنیم گفته که اغلب مشروبات الکلی که در ایران مصرف میشود، از مرزهای غربی وارد میشود و بخش اندکی نیز از مرزهای جنوبی وارد میگردد.
او همچنین از وجود کارخانجاتی در نزدیکی مرزهای ایران خبر داده که بهتازگی راهاندازی شدهاند و مشروبات الکلی تولید میکنند و با فاصله ۱۰ روز از زمان تولید، در برخی از شهرهای ایران توزیع میشود.
بهگفته گلستانی «بر اساس آمارهای جهانی، ایران پایینترین مصرف مشروبات الکلی در میان تمامی کشورهای اسلامی دارد و به نسبت جمعیت، تنها دو درصد را شامل میشود.»
سازمان بهداشت جهانی سال گذشته گزارشی کامل درباره مصرف الکل در دنیا منتشر کرد. این گزارش نشان میدهد ایران در بین ۱۹۰ کشور رتبه ۱۶۶ مصرف سرانه الکل را دارد. بر پایه این گزارش، ایران همچنین کشور نوزدهم دنیا از نظر میزان مصرف بالای الکل بهازای هر مصرفکننده است.
علیرضا جمشیدی، معاون وزیر دادگستری نیز آبانماه گذشته از «قاچاق یک میلیارد دلاری مشروبات الکلی» به ایران در سال ۱۳۹۳ خبر داده بود.
با وجود ممنوعیت مصرف و خرید و فروش الکل در ایران، برخی گزارشهای غیررسمی از حضور بیش از ۲۰۰ هزار فعال در بازار مشروبات الکلی در ایران خبر میدهند.
در حالیکه در کشورهای اروپایی فروش و استفاده از مشروبات الکلی برای جوانان زیر ۱۸سال ممنوع است و برای افراد خاطی مجازاتهای سنگین در نظر گرفته شده، در ایران ۱۷ تا ۳۵ سالهها اصلیترین مصرفکنندگان الکل هستند.
نظرها
نظری وجود ندارد.