ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ساز جدایی مصباح و اصول‌گرایان

مصباح یزدی تمایلی به ادامه گفت‌وگوهای سه جانبه با اصول‌گرایان ندارد و اصول‌گرایان هم به دنبال راهکاری تازه برای رسیدن به فهرست واحد برای انتخابات مجلس دهم هستند.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز از پایان بدون نتیجه نشست همگرایی «بزرگان اصول‌گرا» خبر داد. مصباح یزدی تمایلی به ادامه گفت‌وگوهای سه جانبه با اصول‌گرایان ندارد و اصول‌گرایان هم به دنبال راهکاری تازه برای رسیدن به فهرست واحد برای انتخابات مجلس دهم هستند.

غلامرضا مصباحی مقدم در گفت‌وگو با خبرآنلاین اعلام کرد: «جلسات سه جانبه آیات مصباح یزدی، موحدی کرمانی و محمد یزدی بدون نتیجه مشخصی به پایان رسید».

اصول‌گرایان تابستان امسال در نامه‌ای به این سه تن از آن‌ها خواستند که امکان همگرایی این جریان را برای حضور در انتخابات مجلس دهم فراهم کنند.

حال به گفته مصباحی مقدم، این سه تن در ماه‌های گذشته تلاش کرده‌اند تا نشست‌های مشترکی را به منظور رسیدن به یک فهرست واحد انتخاباتی برگزار کنند اما نتوانسته‌اند به نتیجه خاصی برسند.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز دلیل عدم نتیجه‌گیری این سه نفر را نبودن یک عزم دانست و گفت: «نتیجه‌ای که آیت‌الله موحدی کرمانی از آن جلسات گرفتند این بود که عزمی برای اینکه این گروه سه نفره بخواهد رهبری کار را بر عهده بگیرد وجود ندارد.»

به گفته او، اصول‌گرایان روز شنبه جلسه‌ای را به منظور تشکیل شورای هماهنگی و تعیین اعضای آن تشکیل می‌دهند.

مصباحی مقدم عنوان کرده که ترکیب ائتلاف سه‌گانه اصول‌گرایان با حضور جبهه پایداری، حزب موتلفه و جمعیت ایثارگران هم به‌هم ریخته و اصول‌گرایان به دنبال راه‌کار تازه‌ای برای رسیدن به یک فهرست واحد در انتخابات مجلس دهم هستند.

خداحافظی با مصباح یزدی

مصباحی مقدم اگر چه جزئیات بیشتری در باره به نتیجه نرسیدن «بزرگان اصول‌گرا» ارائه نکرده، اما به صورت تلویحی از عدم پیگیری‌های یک‌جانبه موحدی کرمانی، امام جمعه موقت تهران، خبر داده تا مشخص شود که مصباح یزدی تمایلی به ادامه همکاری سه جانبه برای یک همگرایی نداشته است.

مصباح یزدی و حلقه نزدیک به او از حامیان اصلی احمدی‌نژاد هستند که در سال‌های گذشته جبهه پایداری را بنیان گذاشتند.

بخشی از محافظه‌کاران سنتی ایران پس از انتخابات سال ۹۲ تلاش کرده‌اند تا جبهه متحدی را با حامیان دولت تشکیل دهند. از سوی دیگر، حامیان محافظه‌کار دولت هم به همسویی و پیوند سیاسی با جریانی که از آن با عنوان اصول‌گرایان معتدل نام می‌برند تمایل بیشتری دارند

پیش از این غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی از «ضرورت یارگیری از جریان رقیب» در انتخابات مجلس دهم سخن گفته بود.

ائتلاف روحانی و ناطق

بخشی از اصلاح‌طلبان و حامیان دولت در ماه‌های گذشته تلاش کرده‌اند تا ناطق نوری را به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی این جریان برای انتخابات پیش‌رو معرفی کنند.

این جریان به دنبال سازماندهی یک جریان سیاسی با عنوان اعتدال است که به گفته دبیرکل حزب اعتدال و توسعه، باید فاصله خود را از افراطیان دو جبهه مشخص کند.

از سوی دیگر، همسویی علی لاریجانی با برنامه‌های دولت در چند ماه گذشته و حمایت‌های ویژه او در مقام رئیس مجلس از دولت، احتمال شکل‌گیری ائتلاف میان حامیان دولت و محافظه‌کاران سنتی را تقویت کرده است.

فاصله گرفتن اصول‌گرایان از جبهه مصباح یزدی و پایداری و اعلام برائت حامیان دولت از وقایع سال ۸۸ در ماه‌های گذشته را می‌توان گام‌های نخست این دو جریان برای رسیدن به همگرایی در آینده دانست.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • hamid

    شاه در موقع اعلام تک حزبی و تاسیس حزب رستاخیز گفت نمیتوانیم هر بار از حزب مردم بخواهیم بنفع حزب ایران نوین شکست بخورد!! با ایجاد این حزب این مساله حل میشود! در این استبداد بجای احزاب ایران نوین و مردم، اصولگرا و اصلاحطلب داریم! و مهندسی انتصابات توسط بیت "رهبر" انجام میشود! و باید دید "رهبر" از کی‌ خواهد خواست بنفع آن‌یکی ببازد! بدانیم زمانیکه مردم ایران انتصابات این استبداد را برای نجات خود و وطن تحریم کند این استبداد هم شاید قبل از سقوط تک حزبی را اعلام کند! شاد باشید. حمید

  • nader

    مردم باید به کی رای دهند؟ مؤتلفه، پایداری و ایثارگران و یا اصلاح طلب معتدل و یا اصولگرای غیرنفوذی و یا غیر معتدل غیرنفوذی و....؟!.... مگر فرقی هم میکند؟ مجلس نخود است و دولت کارگزاری بیش نیست!

  • Farid

    علی مطهری دخالت خامنه‌ای در امور مجلس فرمایشی را زیر سؤال برد و گفت: یکی هم نوع برداشت از ولایت فقیه است که به نظرم در خیلی از اصول‌گراها این مشکل وجود دارد که فکر می‌کنند هر کاری انسان می‌کند اول باید نظر ولی‌فقیه را بگیرد. لذا قدرت ابداع و ابتکار در اینها وجود ندارد، خیلی طرحها بوده در مجلس مطرح شده و تا یک جاهای خوبی هم پیش می‌رود و چند وقت روی آن کار می‌شود و بعد در کمیسیون می‌آید، یک کسی می‌گوید ما دیروز با رهبری ملاقات داشتیم که آقا مخالف با این طرح بودند، آن طرح بایگانی می‌شود و در آرشیو قرار می‌گیرد. ! عضو مجلس به فرمایشی بودن مجلس اذعان کرد و گفت: الآن ما یک خطوط قرمز مصنوعی در مجلس داریم، مسائل مرتبط به قوه قضاییه اساساً در مجلس قابل طرح نیست، هر سؤالی که بپرسید در ارتباط با قوه قضاییه بایگانی می‌شود ! و به هیچ‌وجه مطرح نمی‌شود لذا هر کاری می‌خواهند می‌کنند، روزنامه می‌بندند، بازداشت می‌کنند و مجلس ساکت است و کسی هم نمی‌تواند جلویشان عرض اندام کند. علی مطهری به گوشه‌یی از چپاول و دزدی ارگانهای زیر نظر خامنه‌ای اعتراف کرد و گفت: یا درباره مسائل مرتبط به زیر مجموعه رهبری فلان نهاد مربوط به رهبری مالیات نمی‌دهد، هر کسی که درآمدی دارد باید مالیات بپردازد، مجلس هم جرأت ورود ندارد!