فراخوان کمسابقه نیویورک تایمز علیه «بیماری سلاح» در آمریکا
در یک اقدام کمسابقه هیأت تحریریه روزنامه نیویورک تایمز فراخوانی علیه گسترش استفاده از سلاح گرم در آمریکا منتشر کرد.
در یک اقدام کمسابقه هیأت تحریریه روزنامه نیویورک تایمز فراخوانی علیه گسترش استفاده از سلاح گرم در آمریکا منتشر کرد.
در پی حملات تروریستی مرگبار به یک مرکز معلولان در شهر سنبرناردینو ایالت کالیفرنیای آمریکا، و کشته شدن ۱۴ نفر، هیأت تحریریه روزنامه نیویورک تایمز در شماره روز شنبه ۵ دسامبر / ۱۴ آذر این روزنامه فراخوانی با عنوان «بیماری سلاح گرم در آمریکا را متوقف کنید» منتشر کرد.
هیأت تحریریه نیویورک تایمز در فراخوان خود نوشته است: « این یک رسوایی اخلاقی و خفت ملی است که غیرنظامیان بتوانند بهطور قانونی سلاح بخرند و با آن مردم را با سرعت و کارایی بیرحمانه بکشند.»
روز چهارشنبه دوم دسامبر / ۱۱ آذر یک زن و شوهر به نامهای تشفین مالک و سیدرضوان فاروق با تهیه قانونی سلاحهای خودکار به یک مرکز معلولان در سنبرناردینو کالیفرنیا حمله کرده و ۱۴ نفر را کشتند و ۱۷ نفر را زخمی کردند. پلیس آمریکا این اقدام را «تروریستی» خوانده و گروه «دولت اسلامی» (داعش) نیز گفته است دو مهاجم از طرفداران این گروه بودهاند.
در سال جاری این نخستین بار نیست که در آمریکا چنین رویدادی رخ میدهد. یک جوان مسلح در روز یکم اکتبر / ۹ مهرماه در کالجی در شهر روزبرگ ایالت اورگان ۱۰ نفر را کشت و هفت نفر را زخمی کرد. در ماه ژوئن (خرداد) نیز یک جوان سفیدپوست، ۹ سیاهپوست را در کلیسایی در شهر چارلستون (کارولینای جنوبی) در حمله مسلحانه کشت.
هیأت تحریریه نیویورک تایمز نوشته است: «برخی از انواع سلاحها، مانند تفنگ سبک در کالیفرنیا مورد استفاده قرار میگیرد، اما برخی از انواع مهمات باید برای فروش به شهروندان غیرنظامی ممنوع شوند.»
سلاحهای مورد استفاده در کشتار سنبرناردینو تفنگ با کالیبر ۲۲۳ بود که از سلاحهای سنگین محسوب میشود و به راحتی نیز در آمریکا قابل خریداری است.
هیأت تحریریه نیویورک تایمز این استدلال را که در کشورهایی همچون فرانسه، بریتانیا و یا نروژ خرید سلاح ممنوع است اما قاتلان از راههای غیرقانونی توانستهاند سلاحهای خود را تهیه کنند، رد کرده و گفته است دستکم در این کشورها تلاش برای محدودیت تهیه سلاح صورت گرفته است.
نیویورک تایمز همچنین افزوده است: «بدتر از آن این است که مسئولان سیاسی با ایجاد بازار سلاح برای قاتلانِ بالقوه آنها را تشویق میکنند و رأیدهندگان به مسئولان سیاسی اجازه میدهند که سِمَتهای خود را حفظ کنند.»
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا نیز از طرفداران ممنوعیت خرید سلاح در این کشور است اما مخالفان این اقدام در میان سیاستمداران آمریکایی بهویژه در بین جمهوریخواهان قویترند.
این نخستین بار از ۱۹۲۰ تا کنون است که هیأت تحریریه یک روزنامه در آمریکا چنین فراخوانی را بهشکل مستقل منتشر میکند.
نظرها
حسین
اسلحه رو از هر کی بتونی بگیری از کابوی نمیتونی.
Behrouz
تا آنجا که من میدانم کسی برای نیویورک تایمز تره هم خورد نمیکند. در شهرهائی (مانند واشینگتن، شیکاگو، ......) که مقرارت سلاح گرم شدید است بیشترین میزان جنایت ثبت شده و برعکس در شهرهائیکه مردم اجازه حمل سلاح دارند میزان جنایت بمراتب کمتر است. در آمریکا نیویورک تایمز معروف به "پراودا" است و میگویند اگر نیویورک تایمز از کسی تعریف کند باعث بد نامی آن فرد میشود.