تصویب پیشنویس توافقنامه تغییرات آب و هوایی در پاریس
کنفرانس پاریس به نیمه رسیده است، پیشنویس توافق نهایی حاضر شده و این امر بر خوشبینی به این نشست افزوده است. کشورهای در حال توسعه اما نسبت به طرح کمکهای مالی معترضاند.
سران کشورهای حاضر در کنفرانس تغییرات آب و هوایی پاریس پس از گذشت یک هفته از آغاز این نشست در نهایت پیشنویس توافقنامه احتمالی را به تصویب رساندند.
به گزارش گاردین، با تصویب این پیشنویس فضای خوشبینانهتری نسبت به روزهای قبل در این نشست حاکم شد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، متن پیشنویس اولیه توافق شامل پرانتزها و تبصرههای بسیاری است و به پایتختهای کشورهای حاضر در این کنفرانس ارسال شده تا وزرای محیط زیست و خارجه این متن را مورد بررسی قرار دهند.
لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه که در مقام رئیس این کنفرانس حضور دارد گفت: «به باور من این پیشنویس نشانهای است از پیشرفت. با این حال همه میدانند که ما نیازمند مذاکراتی عمیق و جدیتر تا پایان این کنفرانس در جمعه ۱۱ دسامبر آینده هستیم. اینجا بحث تنها درباره محیط زیست نیست، بلکه صحبت بر سر زندگی است».
موافع بر سر توافق نهایی
تا این لحظه کشورها در مسائلی از جمله تقسیم وظایف خود در کاهش آلایندهها، مسئله مالی، توان اجرای برنامهها همچنان اختلاف چشمگیری دارند. آخرین خبرها از پاریس حاکی از آن است که کشورهای در حال توسعه به تعهدات پیشنهاد شدهی مالیِ مندرج در متن پیشنویس شدیداً معترضاند.
در پیشنویس مصوب، کشورهای کمتر صنعتیشده به همراه کشورهای توسعهیافته و ثروتمند به عنوان کمککنندگان به کشورهای فقیر برای مقابله با گرمایش زمین در نظر گرفته شدهاند. به احتمال زیاد این همان مسئلهای است که کشورهای در حال توسعه (کمتر صنعتی) به آن اعتراض دارند.
بنابر اعلام برگزارکنندگان نشست پاریس تا روز جمعه جزئیات بیشتری از این طرح پیشنویس منتشر نخواهد شد.
کشورهای در حال توسعه مدعی شدند که خود این کشورها به دلیل فقدان زیرساخت و فنآوری لازم در جهت مقابله با گرمایش زمین در معرض بزرگترین تهدیدات قرار دارند و از این رو نیز این قبیل کشورها خواهان کمک مالی از سوی نهادهای بینالمللی و کشورهای ثروتمند میباشند. مسئلهای که گویا در متن پیشنویس به آن اشارهای نشده است.
در نشست پیشین تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در سال ۲۰۰۹ در کپنهاگ، پیش نویس هیچ توافقی حاصل نشد و این نکته (دستیابی به یک پیشنویس در نشست جاری) به زعم بسیاری از طرفداران محیط زیست گام مهمی است به جلو.
بیشتر بخوانید: سازمان ملل از نشست آبوهوایی پاریس چه میخواهد؟
نظرها
نظری وجود ندارد.