بازتاب پیروزی راست افراطی در انتخابات منطقهای فرانسه
در پی پیروزی حزب راست افراطی «جبهه ملی» در مرحله نخست انتخابات منطقهای فرانسه، مطبوعات مهم این کشور از این پیروزی بهعنوان «شوک» یاد کردند.
در پی پیروزی حزب راست افراطی «جبهه ملی» در مرحله نخست انتخابات منطقهای فرانسه، مطبوعات مهم این کشور از این پیروزی بهعنوان «شوک» یاد کردند.
«ما برای آن فراخوانده شدیم تا به وحدت ملی برسیم، امری که کشور به آن نیاز دارد»، با این کلمات مارین لو پن ۴۷ ساله، رهبر حزب راست افراطی «جبهه ملی» نسبت به نتایج مرحله نخست انتخابات منطقهای فرانسه واکنش نشان داد. این انتخابات روز گذشته یکشنبه ۶ دسامبر / ۱۵ آذر برگزار شد.
حزب «جبهه ملی» موفق شد ۲۷,۹۶ درصد آرای این انتخابات را از آن خود کند. مارین لوپن و خواهرزادهاش ماریون مارشال ـ لو پن، حتی موفق شدند در مناطق شمالی و جنوب شرقی فرانسه به ترتیب ۴۰,۳ درصد و ۴۱,۲ درصد آرا را بهدست آورند. بدین ترتیب مارین لو پن «جبهه ملی» را «قویترین حزب فرانسه» نامید.
اتحاد متشکل از نیروهای راست شامل «جمهوریخواهان» بهرهبری نیکلا سارکوزی، رئیس جمهوری پیشین فرانسه، «جنبش دمکرات» و «اتحاد دمکراتها و مستقلها» با ۲۶,۸۹ درصد و حزب سوسیالیست با ۲۳,۳۳ درصد بهترتیب پس از «جبهه ملی» قرار گرفتند.
۴۴ میلیون نفر در این انتخابات حق رأی داشتند که ۵۱ درصد آنها در آن شرکت کردند. این میزان پنج درصد بیشتر از انتخابات پنج سال پیش است.
اما همه فرانسویها همچون مارین لو پن از نتایج این انتخابات خشنود نیستند. روزنامههای مهم فرانسه با شگفتی از نتایج انتخابات یاد کردهاند.
شمارههای صبح دوشنبه ۷ دسامبر / ۱۶ آذر روزنامههای «اومانیته» و «لو فیگارو» با تیتر بزرگ «شوک» منتشر شدهاند.
«اومانیته» با انتشار صفحه نخست خود در توئیتر آورده است: «سایههای تیره انتخابات منطقهای ۲۰۱۵». این روزنامه چپگرا نوشته است «نیروهای مترقی باید سریعاً واکنش نشان دهند و متحد شوند.»
روزنامه «لیبراسیون» نیز با انتشار تصویر محو و دیجیتالی مارین لو پن تیتر زده است: «نزدیک میشود».
این روزنامه نوشته است: «بهرغم مقاومت خوب چپ در این انتخابات نسبت به آنچه انتظار میرفت، جبهه ملی دستکم در شش منطقه [از ۱۳ منطقه] حزبِ نخست شده است.»
لیبراسیون پیروزی «جبهه ملی» را «بیسابقه» توصیف کرده و گفته است: «راستهای افراطی میتوانند در دومین دور انتخابات در چندین منطقه پیروز شوند و بدین ترتیب رأیدهندگان را به اینکه جبهه ملی قویترین حزب است، عادت دهند.»
این روزنامه پیروزی راست افراطی در مرحله نخست انتخابات منطقهای فرانسه را نتیجه استفاده جبهه ملی از ترس مردم پس از ترورهای ۱۳ نوامبر پاریس دانسته است.
کمی پیش از انتخابات روزنامه «لوموند» فرانسه نیز «جبهه ملی» را «خطر بزرگ برای فرانسه» و اعتبار بینالمللی آن دانسته بود.
«جبهه ملی» در رقابتهای انتخاباتی علیه اروپا و خارجیها تبلیغ میکرد و بر بستن مرزهای فرانسه و امنیت بیشتر تأکید داشت.
دور دوم انتخابات منطقهای فرانسه روز یکشنبه آینده ۱۳ دسامبر / ۲۲ آذر برگزار میشود. هر حزبی که ۱۰ درصد آرا را به دست آورده، میتواند در دور دوم شرکت کند.
نظرها
علی از شیراز
راست افراطی ؟ از کجا معلوم شاید همین حزب جبهه ملی فرانسه درست بگوید شاید 10 - 15 سال بعد همه بگویند ای کاش به توصیه های جبهه ملی عمل می کردیم . چپ ها اگر نه در همه جا ولی اکثراً جز فریاد زدن ساده لوحی و گیجی خودشان کاری ندارند . چپ اروپا این روزها سترون است . موضع گیری های آنها برخلاف ظاهر به آسیب دیدن صلح ، آزادی و انسانیت و حقوق بشر منجر می شود . نگاه کنید به موضع گیر یهای آنان در حادثه شارلی ابدو آنان بسادگی و با حماقت کامل فراموش کردند که خود را در کدام اردوگاه قرار میدهند . اردوگاه طرفداران مدرنیته یا ارتجاع - توحش یا تمدن - آزادی بیان یا خفقان ؟
حقیقتگو
بلاخره صورت و چهره واقعی امپریالیست زاده گان اروپایی از پشت پرده حقوق بشر و ادعای فهم شعور و تمدن و تاریخ شناسی کردن جهانی بیرون آمد. همین هایی که در منطقه خاورمیانه داعشی های سنی و شیعه و تروریست ها را پرورش میدهند چرا نباید این تروریست هایشان را برای عذر موجه برای هجوم و یورش به کشورها استفاده نکنند. بله الان موقیقت طلایی برای افراطی های اروپایی با ترورهای خودساخته توسط تروریست های خود پرورش داده به حکومت گری های ضد جهان سومی به مجلس های اروپایی وارد شوند و دور جدیدی از برده گری و خفقان در کشورهای نفتی را موجب شوند.
Behrouz
فردی یا گروهی که لنینیست، استالینیست، مائوئیست و تروتسکیست نیست "راست افراطی" است ودر مقابل افراد یا سازمانهای لنینیستی، استالینیستی، مائوئیستی وتروتسکیستی که مسئول قتل و عام ۱۰۰ میلیون انسان هستند "پیشرو" و "فعال حقوق بشری" خوانده میشوند. دنیای عجیبی است.